Conecteaza-te cu noi

Actual

Sute de infracțiuni descoperite la… vânătoare! Zeci de arme deținute ilegal, confiscate

Published

on

La data de 15 august 2018, Poliția Română,  prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a demarat acțiunea „CINEGETIC 2018”, pentru verificarea legalității organizării și desfășurării partidelor de vânătoare cu vânători români şi străini.

În cadrul acțiunilor desfășurate, pe parcursul a 3 luni, polițiștii au constatat peste 400 de infracțiuni, au aplicat 454 de amenzi și au ridicat 257 de arme și 7.000 de muniții, letale și neletale, lațuri, capcane, 10 autovehicule, peste 2 tone de carne de vânat și 200 de exemplare de vânat.

Polițiștii urmăresc, prin acțiunile și controalele desfășurate, să verifice legalitatea organizării și desfășurării partidelor de vânătoare, a deţinerii, portului și folosirii  armelor și munițiilor utilizate la vânătoare și să aplice măsurile legale în cazul săvârșirii de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor,  de braconaj cinegetic sau evaziune fiscală.

De la demararea acțiunii, din 15 august a.c., până în prezent, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, polițiștii au organizat 673 de activități, pe parcursul cărora au constatat 407 infracțiuni. Pentru 198 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de autori. Pentru comiterea infracțiunilor de braconaj sunt cercetate 353 de persoane (17 cetățeni străini și 336 români), 27 fiind reținute.

Advertisement

În cadrul dosarelor penale întocmite, ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate 169 de arme letale (dintre care 21 deținute ilegal), 88 de arme neletale supuse autorizării (dintre care 38 deținute ilegal), aproape 6.400 de muniţii letale (1.631 fiind deținute ilegal), 685 de muniţii neletale (532 deținute ilegal).

De asemenea, au fost confiscate 76 de lațuri și capcane neautorizate, au fost indisponibilizate 10 autovehicule,  peste 2 tone de carne de vânat și 200 de exemplare de vânat din diferite specii (72 de mamifere și 127 de păsări).

Pentru contravențiile constatate pe parcursul acțiunilor punctuale organizate, au fost aplicate 454 de amenzi (dintre care 48  la Legea nr. 407/2006 – a vânătorii și protecției fondului cinegetic și 364 la Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și munițiilor), în valoare de aproape 300.000 de lei.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions