Connect with us

Actual

Sute de infracțiuni descoperite la… vânătoare! Zeci de arme deținute ilegal, confiscate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

La data de 15 august 2018, Poliția Română,  prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a demarat acțiunea „CINEGETIC 2018”, pentru verificarea legalității organizării și desfășurării partidelor de vânătoare cu vânători români şi străini.

În cadrul acțiunilor desfășurate, pe parcursul a 3 luni, polițiștii au constatat peste 400 de infracțiuni, au aplicat 454 de amenzi și au ridicat 257 de arme și 7.000 de muniții, letale și neletale, lațuri, capcane, 10 autovehicule, peste 2 tone de carne de vânat și 200 de exemplare de vânat.

Polițiștii urmăresc, prin acțiunile și controalele desfășurate, să verifice legalitatea organizării și desfășurării partidelor de vânătoare, a deţinerii, portului și folosirii  armelor și munițiilor utilizate la vânătoare și să aplice măsurile legale în cazul săvârșirii de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor,  de braconaj cinegetic sau evaziune fiscală.

De la demararea acțiunii, din 15 august a.c., până în prezent, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, polițiștii au organizat 673 de activități, pe parcursul cărora au constatat 407 infracțiuni. Pentru 198 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de autori. Pentru comiterea infracțiunilor de braconaj sunt cercetate 353 de persoane (17 cetățeni străini și 336 români), 27 fiind reținute.

În cadrul dosarelor penale întocmite, ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate 169 de arme letale (dintre care 21 deținute ilegal), 88 de arme neletale supuse autorizării (dintre care 38 deținute ilegal), aproape 6.400 de muniţii letale (1.631 fiind deținute ilegal), 685 de muniţii neletale (532 deținute ilegal).

De asemenea, au fost confiscate 76 de lațuri și capcane neautorizate, au fost indisponibilizate 10 autovehicule,  peste 2 tone de carne de vânat și 200 de exemplare de vânat din diferite specii (72 de mamifere și 127 de păsări).

Pentru contravențiile constatate pe parcursul acțiunilor punctuale organizate, au fost aplicate 454 de amenzi (dintre care 48  la Legea nr. 407/2006 – a vânătorii și protecției fondului cinegetic și 364 la Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și munițiilor), în valoare de aproape 300.000 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Foto): Incendii nimicitoare în județul Tulcea! Ultimul este în vecinătatea unor pensiuni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei  de azi, în județul Tulcea au fost nu mai puțin de 10 incendii, care s-au soldat cu mistuirea a peste 35 de hectare de teren.

Ultimul incendiu, care este încă în atenția pompierilor are loc a Dunăvățul de Jos. Potrivit Biroului de presă al ISU Delta Tulcea, la această oră, un echipaj al Detașamentului de pompieri Tulcea intervine în zona localității Dunăvățul de Jos unde un incendiu de vegetație uscată amenință să cuprindă o pensiune. Accesul se poate face doar cu barca, pe canale. Vegetația este înaltă și favorizează propagarea cu repeziciune a focului.

Pompierii răcesc acoperișurile din stuf ale clădirilor pentru a le proteja. Din fericire, nu a fost cazul să fie evacuate persoane din pensiune. În zonă sunt mai multe pensiuni, dar pompierii au refulat apă pe acoperișuri pentru a le răci și așteaptă focul în dreptul primei pensiuni.

Până în aceste momente nu se poate stabili o cauză a acestor incendii.

Cert este că pompierii din Tulcea au muncit azi fără încetare. Ca să vă faceți o idee despre activitatea lor, trebuie să știți că la incendiul de la Malcoci interveneau 2 echipaje. Unul a plecat în sprijin la Mineri. Cel de-al doilea, când a terminat de stins flăcările  a plecat către Nufărul.

Cei de la Nufăru, care au ajuns primii, sunt cei care au ajuns primii la Mineri.

La Dunavățul de Jos, acum intervin 4 subofițeri, care au mai primit în sprijin încă o motopompă. Încă 4 subofițeri sunt la mal, pregătiți.  În apropierea ”frontului” incandescent este un ponton dormitor. Cei 4 subofițeri s-au repoziționat deja  pentru a-l proteja.

Potrivit  lui Florentin Daciu din cadrul Biroului de presă al ISU Delta Tulcea, echipajul venit în sprijin a mai intervenit la Mineri și Nufăru.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O mașină a căzut de pe podul de la Murfatlar! Șoferul era beat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în localitatea Murfatlar – pe podul care duce spre Siminoc a avut loc un evenimenmt rutier.

Un bărbat a condus un autoturism, iar în apropierea podului localității Murfatlar a părăsit partea carosabilă și a ieșit în decor. Ambulanța este la fața locului și îi acordă îngrijiri medicale șoferului.

Se fac cercetări pentru stabirea cauzelor producerii accidentului.

Potrivit Saj Constanța, mașina a rupt parapetul și a căzut de pe pod.

Știre în curs de actualizare.

Update: Iată cum s-a produs acest eveniment rutier, potrivit IPJ Constanța: La data de 21 februarie a.c, ora 21.00, un bărbat, în vârstă de 30 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism, pe DN 3, dinspre Siminoc către Murfatlar şi ajungând la km 242+200, intrare pe podul peste canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, din cauza neatenției a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate după care s-a răsturnat. A rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se strică vremea! Vezi ce fenomene meteorologice sunt așteptate în țară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 În cursul acestei zile, Administrația națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă în intervalul  22 februarie, ora 14 – 23 februarie, ora 16.
Potrivit acesteia, sunt vizate următoarele fenomene: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.
În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.
În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.
Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.
Notă: Vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Pentru interval de valabilitate: 22 februarie, ora 16 – 23 februarie, ora 16 a fost emisă și o atenționare meteorologică de cod galben, care vizează inclusiv județul Constanța.
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: