Connect with us

Actual

Sute de infracțiuni descoperite la… vânătoare! Zeci de arme deținute ilegal, confiscate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

La data de 15 august 2018, Poliția Română,  prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a demarat acțiunea „CINEGETIC 2018”, pentru verificarea legalității organizării și desfășurării partidelor de vânătoare cu vânători români şi străini.

În cadrul acțiunilor desfășurate, pe parcursul a 3 luni, polițiștii au constatat peste 400 de infracțiuni, au aplicat 454 de amenzi și au ridicat 257 de arme și 7.000 de muniții, letale și neletale, lațuri, capcane, 10 autovehicule, peste 2 tone de carne de vânat și 200 de exemplare de vânat.

Polițiștii urmăresc, prin acțiunile și controalele desfășurate, să verifice legalitatea organizării și desfășurării partidelor de vânătoare, a deţinerii, portului și folosirii  armelor și munițiilor utilizate la vânătoare și să aplice măsurile legale în cazul săvârșirii de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor,  de braconaj cinegetic sau evaziune fiscală.

De la demararea acțiunii, din 15 august a.c., până în prezent, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, polițiștii au organizat 673 de activități, pe parcursul cărora au constatat 407 infracțiuni. Pentru 198 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de autori. Pentru comiterea infracțiunilor de braconaj sunt cercetate 353 de persoane (17 cetățeni străini și 336 români), 27 fiind reținute.

În cadrul dosarelor penale întocmite, ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate 169 de arme letale (dintre care 21 deținute ilegal), 88 de arme neletale supuse autorizării (dintre care 38 deținute ilegal), aproape 6.400 de muniţii letale (1.631 fiind deținute ilegal), 685 de muniţii neletale (532 deținute ilegal).

De asemenea, au fost confiscate 76 de lațuri și capcane neautorizate, au fost indisponibilizate 10 autovehicule,  peste 2 tone de carne de vânat și 200 de exemplare de vânat din diferite specii (72 de mamifere și 127 de păsări).

Pentru contravențiile constatate pe parcursul acțiunilor punctuale organizate, au fost aplicate 454 de amenzi (dintre care 48  la Legea nr. 407/2006 – a vânătorii și protecției fondului cinegetic și 364 la Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și munițiilor), în valoare de aproape 300.000 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Explozie la Costinești

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la Costinești, pe strada Prof. Ghe. Alexianu a avut loc un eveniment grav din cauza exploziei unei butelii de aragaz urmată de incendiu la o magazie.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de pompieri din cadrul stației Tuzla dar și echipaje ale serviciului de ambulanță.

Cadrele medicale ajunse la fața locului acordă prim ajutor unui bărbat de aproximativ 47 de ani cu amputație de antebraț și glezna zdrobită.

În urmă cu puțină vreme, bărbatul a în intrat în stop cardio respirator. I se face protocol de resuscitare.

La fața locului  sunt 2 echipaje Saj B2 și C2.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Au condus beți și fără permis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, în jurul ora 15.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au depistat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din localitatea Sarichioi, județul Tulcea, care a condus un autoturism, pe bulevardul Năvodari, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Mai târziu, pe la ora 23.00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din localitatea Corbu, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Principală din Corbu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 16 decembrie a.c., în jurul ora 00.40, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au depistat un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care a condus un autoturism, pe DJ 395, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În toate cauzele au fost întocmite dosare penale.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Un șofer care a condus beat, a produs un accident și apoi a amenințat un polițist a fost reținut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 21.35, în municipiul Constanța a avut loc un accident rutier în urma căruia un bărbat din Năvodari a ajuns la spital.

Potrivit IPJ Constanța, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Medgidia, a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, dinspre strada Dezrobirii, iar la intersecția cu sensul giratoriu din dreptul aleii de acces către bulevardul Aurel Vlaicu, nu ar fi acrodat prioritate unui alt autoturism, condus în sensul giratoriu de un alt bărbat. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager din al doilea autoturism, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din orașul Năvodari.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au stabilit că șoferul vionovat de producerea accidentului se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aer pur expirat, fapt pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Județean Constanța pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Ulterior, conducătorul auto a devenit agresiv și a adus amenințări unui polițist din cadrul Poliției Rutiere Constanța, care se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu.

În această dimineață, polițiștii constănțeni l-au reținut pe conducătorul auto pe bază de ordonanță, pe o perioadă de 24 de ore, introducându-l în C.R.A.P. al IPJ Constanța.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și ultraj.

Update: Potrivit IPJ Constanța,  la spital s-a stabilit că bărbatul avea 1.90 concentrație alcool în sânge. Șoferul în cauză a condus un VW Sharan cu numere de Germania.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: