Connect with us

Actual

Sute de kg de pește și plase de pescuit, confiscate de poliţiştii de frontieră

Maria Ionescu

Publicat

la

Poliţiştii de frontieră au descoperit un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, fără a deține permis de conducere, cantitatea de aproximativ 900 kilograme peşte, fără documente legale precum și unelte de pescuit în lungime de 900 metri.

În data de 15.07.2019, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Enisala, au oprit pentru control un autovehicul înmatriculat în România condus de cetățeanul român R.L. în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că persoana în cauză nu posedă permis valabil pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, în urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 880 kilograme peşte, din specia fitofag, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale şi unelte de pescuit de tip avă în lungime totală de 900 metri.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării.

”În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte”, „producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” şi “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează Compartimentul Purtător de cuvânt.

 

 

 

 

 

Comments

comments

Actual

Vremea în următoarele două săptămâni, cu mult mai caldă decât în mod normal

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Banat

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la începutul intervalului când, în medie, se vor înregistra temperaturi maxime de 17…18 grade, apoi se va răci treptat începând cu data de 20 noiembrie. Astfel, în data de 22 noiembrie se vor atinge în medie 11…12 grade. Ulterior, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că până spre sfârșitul intervalului de prognoză maximele se vor încadra între 10 și 12 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 18 -21 noiembrie de valori medii în jurul a 9 grade, valori cu mult peste cele normale. Apoi, temperaturile minime vor fi în jurul unei medii de 4 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în data de 19 și 20 noiembrie, apoi va fi în creștere începând cu data de 25 noiembrie .

Crișana

În primele zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 18 grade în medie, valori cu mult peste cele normale. Apoi vremea se va răci, astfel că în data de 22 noiembrie se vor înregistra 12…13 grade. Începând cu 22 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, urmând a se înregistra valori de 10…12 grade, mediat regional. La începutul intervalului, minimele vor fi cu mult mai ridicate decât cele normale perioadei, urmând a se înregistra valori medii de 8…9 grade. Apoi temperaturile minime vor scădea spre medii de 3…4 grade, iar după data de 25 noiembrie este estimată o ușoară creștere a acestora. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în data de 20 noiembrie, apoi în intervalul 25 noiembrie – 01 decembrie.

Transilvania

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la începutul intervalului când, în medie, se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 16 grade, apoi se va răci, maximele urmând a scădea spre temperaturi în jurul a 8 grade în data de 22 noiembrie. Până spre sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra temperaturi maxime în jurul a 9 grade, în medie. În intervalul 18 – 21 noiembrie, temperaturile minime se vor situa în jurul unei medii de 6 grade, apoi vor scădea până spre -2 grade în data de 23 noiembrie, pentru ca ulterior, în intervalul 24 noiembrie – 01 decembrie, o creștere ușoară a acestora să conducă la înregistrarea unor minime cuprinse între 0 și 2 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în datele de 18, 20 și 21 noiembrie și din nou după data de 25 noiembrie.

Maramureș

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la începutul intervalului când, în medie, se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 17 grade apoi se va răci, maximele urmând a scădea spre temperaturi în jurul a 10…11 grade, în data de 23 noiembrie. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile de la o zi la alta nu vor fi notabile, astfel că ecartul mediu regional va fi cuprins între 9 și 11 grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 18 – 21 noiembrie se vor înregistra temperaturi cuprinse, în medie, între 6 și 8 grade, apoi este estimată o răcire a vremii spre valori medii în jurul a 1…3 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în datele de 18 și 19 noiembrie, apoi în intervalul 25 noiembrie – 01 decembrie.

Moldova

În intervalul 18 – 20 noiembrie se vor înregistra temperaturi maxime mai ridicate decât cele specifice perioadei, între 12 și 15 grade, în medie. Apoi este estimată o răcire accentuată a vremii, spre 1…2 grade. După data de 23 noiembrie, ușor și treptat, temperaturile diurne vor crește, astfel că, până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, se vor atinge în medie 7….8 grade, la scară regională. Minimele se vor menține ridicate în primele 3 zile de prognoză, când se vor înregistra în medie în jur de 9 grade, pentru ca ulterior o răcire semnificativă a vremii să determine valori în jurul a -3 grade, în medie, în data de 23 noiembrie. Până în ultima zi a intervalului, minimele vor crește treptat, spre 2…3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 18 – 22 noiembrie, apoi va crește din nou începând cu data de 25 noiembrie.

Dobrogea

La începutul intervalului, valorile de temperatură diurne se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, în jurul unei medii de 17 grade. Apoi vremea va intra într-un proces de răcire ce va conduce la înregistrarea, în data de 22 noiembrie, a unor valori maxime medii în jurul a 6 grade. Până la sfârșitul intervalului temperaturile maxime vor crește ușor de la o zi la alta, spre 10….11 grade. Minimele vor scădea semnificativ de la valori medii de 10….12 grade la începutul intervalului, spre 2 grade, în medie, în data de 23 noiembrie, apoi vor crește treptat, urmând ca în intervalul 24 noiembrie – 01 decembrie să se încadreze între 4 și 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în perioada 20 – 28 noiembrie.

Muntenia

În primele zile ale intervalului valorile maxime diurne se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei, urmând a se situa în jurul unei medii de 17 grade, pentru ca după data de 20 noiembrie acestea să scadă spre 5 grade. Ulterior datei de 22 noiembrie temperaturile maxime vor crește ușor de la o zi la alta, spre valori în jurul a 10…12 grade. Minimele vor scădea spre medii în jurul a 0…1 grad în data de 23 noiembrie, pornind de la medii de 8…10 grade în intervalul 18 – 21 noiembrie, apoi vor crește ușor spre 3…4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 18 – 28 noiembrie.

Oltenia

Temperaturile maxime vor scădea de la o medie de 15…16 grade, la începutul intervalului, spre valori în jurul a 6 grade în data 23 noiembrie, apoi vor crește ușor de la o zi la alta, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se înregistreze, în medie, 12 grade la scară regională. Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor, urmând ca acestea să scadă de la o medie de 9…10 grade în intervalul 18 – 21 noiembrie, spre medii în jurul a 2 grade în data de 23 noiembrie, pentru ca ulterior să crească ușor, spre 3…4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 18 – 28 noiembrie.

La munte

Temperaturile diurne vor scădea spre valori în jurul unei medii de 2 grade în data de 22 noiembrie, pornind de la 9…10 grade în primele zile ale intervalului. Apoi, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative și se vor înregistra temperaturi maxime de 3…4 grade. În intervalul 18 – 21 noiembrie se vor înregistra temperaturi minime cuprinse, în medie, între 2 și 4 grade, apoi este estimată o răcire spre -4 grade, urmată de o ușoară încălzire, spre sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 18 – 22 noiembrie, apoi în intervalul 24 – 30 noiembrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Facilități fiscale pentru constănțenii și companiile care au datorii la bugetul local

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța a venit în sprijinul constănțenilor, persoane fizice și juridice, care au datorii la bugetul local la data de 31 decembrie 2018 și le-a oferit posibilitatea de a achita obligațiile fiscale principale restante fără accesoriile aferente acestora.

Pentru a beneficia de aceste facilități fiscale, debitorii trebuie, până pe data de 15 decembrie 2019 inclusiv, să:
– achite integral toate obligațiile bugetare principale restante la 31 decembrie 2018 inclusiv, datorate bugetului local
– achite integral toate obligațiile bugetare principale și accesoriile datorate bugetului local cu termene de plată cuprinse între 01 ianuarie 2019 și 15 decembrie 2019 inclusiv (până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor)
– depună o cerere de anulare a accesoriilor

De asemenea, debitorii pot depune o notificare prin care își manifestă intenția de a beneficia de anularea accesoriilor și până pe 15 decembrie 2019 inclusiv pot achita eșalonat debitul restant.

Cererile și notificările pot fi depuse la ghișeele SPIT, trimise prin mail sau prin poștă la următoarele agenții:
• Agenția fiscală nr.1, Centrul Comercial TOM, stand B6b, mail: ag1@spit-ct.ro
• Agenția fiscală nr.2, Strada Nicolae Grindeanu, nr.66, mail:ag2@spit-ct.ro
• Agenția fiscală nr.3, Strada Sulmona, nr.22, mail: ag3@spit-ct.ro
• Agenția fiscală nr.4, Strada Badea Cârțan nr. 3, mail: ag4@spit-ct.ro
• Agenția fiscală nr.5, Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall), mail: ag5@spit-ct.ro
• Agenția fiscală nr. 6 , Bd. Tomis nr. 112, mail: ag6@spit-ct.ro.

Formularele tip se găsesc la orice agenție fiscală sau pot fi descărcat de pe site-ul instituției: https://www.spit-ct.ro/documente-declarare-persoane-fizice. Programul de lucru cu publicul: luni, marți, miercuri, vineri: 08:30-16:30, respectiv joi: 08.30-18.30.

La nivelul municipiului Constanța, există un număr de 30.175 contribuabili (7.956 persoane juridice și 22.219 persoane fizice) care înregistrează debite restante la data 31 decembrie 2018.

Cuantumul datoriilor se ridică la aproximativ 202 milioane lei (202.654.881 lei), din care accesoriile care ar putea fi anulate sunt în cuantum de aproximativ 61 milioane lei (61.536.388 lei).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Concursul de angajare la ANR, amânat până… nu se ştie când. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu 3 săptămâni, pe pagina oficială a Autorității Navale Române a fost postat un anunț potrivit căruia, pe data de 18 noiembrie a.c., adică AZI, urma să se organizeze concurs de angajare pentru ocuparea a nu mai puțin de 23 de posturi vacante.

Numai că joi, 14 noiembrie, a fost postat un nou anunţ pe pagina ANR, potrivit căruia concursul a fost amânat.

“Măsura a fost dispusă în temeiul art.38 din HG nr. 286-2011 pentru Aprobarea Regulamentului cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractual şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice coroborat cu prevederile art. 12 al.3 din OUG nr. 68-2019 peivind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale  şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.” – se justifică anunţul de amânare a concursului.

Pentru a obţine mai multe detalii, l-am contactat pe directorul general al ANR, Alexandru Mezei.

El ne-a declarat că organizarea concursului de angajare s-a amânat deoarece s-a reorganizat Ministerul Transporturilor şi a devenit Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. În acest caz, este nevoie de o  hotărâre de Guvern, care nu se ştie cu certitudine când anume va fi dată.

Pânâ atunci, concursul pentru ocuparea celor 23 de poziţii vacante este amânat.

Printre funcțiile scoase la concurs este cea de director al Centrului Maritim de Coordonare (MRCC), care era ocupată de Dumitru Bucureșteanu , care s-a pensionat de curând.

Tot în cadrul Centrului Maritim de Coordonare  s-a scos la concurs și un post de șef de serviciu.

În total, au fost scoase la concurs 23 de posturi. Iată care sunt acestea:

În cadrul Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale a fost scos la concurs postul de șef birou Coordonare Programe. De asemenea, în cadrul Direcției Economice se va da concurs pentru postul de șef Serviciu Financiar – Contabilitate. Pentru Direcția Tehnică este nevoie de  1 inspector pentru Inspectoratul tehnic ANR Constanța și 1 pentru Inspectoratul tehnic ANR Galați.

Direcția Inspecții Siguranță și Securitate Navală  are nevoie de 2 inspectori, unul pentru Biroul Inspecții terminale și Gas Free și  unul pentru Biroul ISM/ISPS.

Și pentru Căpitănia Zonală Constanța se organizează concurs de angajare. Este vorba despre postul de căpitan șef de port pentru Căpitănia Mangalia. De asemenea, a mai scos la concurs și postul de căpitan specialist pentru Serviciul VTMIS/CP Constanța.

De asemenea, se organizează concurs pentru ocuparea  a două posturi de căpitan și unul de economist pentru Căpitănia Zonală Galați. Și Căpitănia Giurgiu a scos la concurs două posturi de căpitan de port.

5 posturi au mai fost scoase la concurs pentru Căpitănia Tulcea și 2 posturi pentru Căpitănia Drobeta Turnu Severin.

Iată comunicatul postat pe pagina Autorităţii Navale Române.

COMUNICAT%20%20PRIVIND%20AMÂNAREA%20CONCURSULUI%20%20DE%20ANGAJARE

Agitație mare la Autoritatea Navală Română. 23 de posturi, scoase la CONCURS

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: