Conecteaza-te cu noi

Societate

Sute de militari români participă la un exercițiu naval în zona Constanța-Mangalia și în Marea Neagră

Published

on

Forţele Navale Române desfăşoară, în perioada 21-23 iunie, activităţi complexe de instruire şi trageri de luptă, pe mare, în aer şi în teren, în zona Constanţa-Mangalia şi în spaţiul maritim al României din Marea Neagră, pentru creşterea interoperabilităţii între forţele participante şi pentru executarea misiunilor de foc planificate în anul de instrucţie 2022.

Aproximativ 800 de militari din structurile Flotei, Bazei Logistice Navale “Pontica”, Brigăzii 243 Radioelectronică şi Observare “Callatis”, Direcţiei Hidrografice Maritime şi Centrului 11o Comunicaţii şi Informatică vor exersa proceduri operaţionale standard pentru supraveghere navală, cercetare-neutralizare mine marine, menţinerea imaginii maritime şi aeriene, precum şi pentru asigurarea informativă, logistică şi hidrografică în timpul ducerii acţiunilor de luptă.

Pe mare, Grupul de Luptă Maritim va fi alcătuit din şase nave şi două elicoptere Puma Naval, iar de pe uscat acţiunile acestui pachet de forţe va fi susţinut de două dispozitive mobile de lansare rachete. În conformitate cu legislaţia internaţională, Direcţia Hidrografică Maritimă a emis un aviz pentru navigatori, în care au fost anunţate coordonatele raioanelor maritime in care se execută trageri navale de artilerie, perioada şi intervalul orar în care raioanele respective, din Zona Economică Exclusivă şi din Zona Contiguă a României sunt periculoase pentru navigaţia la suprafaţă şi în imersiune, fiind recomandată menţinerea unei distanţe de siguranţă.

“Shield Protector” este un exerciţiu anual, planificat şi organizat de Forţele Navale Române şi vizează consolidarea deprinderilor echipajelor navelor şi a structurilor de comandă, în aplicarea procedurilor standard NATO de luptă împotriva ameninţărilor în cele trei medii, aerian, de suprafaţă şi subacvatic.

Advertisement

Sursa: Forțele Navale Române

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions