Conecteaza-te cu noi

Actual

Sute de sportivi români și străini, la Maratonul Nisipului!

Published

on

Maratonul Nisipului, unul primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, va avea loc duminică 26 martie 2017, în stațiunea Mamaia. Până la ora actuală, peste 800 de sportivi din România și din alte țări s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre și alte câteva sute de susținători și-au anunțat deja prezența. Evenimentul sportiv internațional, ajuns la a patra ediție, este organizat de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține trei probe competitive (maraton, semimaraton și cursa de 10km) și crosul Family Run (aproximativ 1km) – care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.

Aleargă pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale

Şi la această ediție, participanții, împreună cu organizatorii, au decis să lupte pentru o cauză nobilă și anume reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța. Prin proiectul social inițiat de către Asociația “Dăruiește Aripi”, comunitatea sportivă “Sansport” va lupta, la fel ca anul trecut, pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa. “Faptele bune, pe care le-am făcut anul trecut împreună cu părinţii şi copii lor, vrem să le reedităm şi în acest an. Din cauza infrastructurii medicale precare a sistemului de sănătate constănţean, foarte mulţi nou-născuţi mor anual, iar noi nu putem sta nepăsători la auzul acestor tragedii. Ne-am decis ca şi în acest an să alergăm pentru salvarea de vieţi, vom alerga pentru un viitor mai bun al copiilor noştri şi, desigur, vom alerga pentru promovarea litoralului nostru la nivel internaţional. Ne bucurăm foarte mult că şi în acest an s-au înscris foarte mulţi sportivi, numărul lor depăşind deja toate recordurile noastre de participare. Cei interesaţi să participe, mai au la dispoziţie doar câteva zile până când se mai pot înscrie, atât la cursele competitive, cât şi la crosul dedicat familiei”, declară președintele Asociației Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions