Connect with us

Actual

Tango del Mar – regal de muzică şi dans la malul mării

Avatar

Publicat

la

Pregăteşte-te de tango! Bucură-te, sâmbătă, în piaţeta Casinoului din Mamaia, de o seară plină de frumuseţe, pasiune, senzualitate şi surprize. Totul în ritmuri autentice de tango, irezistibile şi insinuante susţinute de artişti argentinieni şi români, Mariano Castro(Narcotango) & Cvartet Passione şi Jezebel Tango Project.
Vor dansa pe scenă 5 cupluri de la şcoli de tango din ţară, Tango-Pasioninclusiv campioana europeană de tango Laura Iaru şi partenerul ei argentinian. Alături de ei vor participa zeci de dansatori din comunitatea de tango din Bucureşti şi din ţară. Pasionaţii de tango vor putea să-şi etaleze talentul într-un spaţiu special destinat dansului, atât pe perioada concertului cât şi după ora 23.00, când DJ va fi Laura Iaru. Conceptul evenimentului aparţine lui Dragoş Samoil (Tangopasion), iar gazda va fi Luana Ibacka.

Invitaţia la eveniment şi programul,vă vor tenta cu siguranţă:

,,Tangoul celebrează misterul şi magia întâlnirii între un bărbat şi o femeie. Vino alături de prietenii tăi, cu partener(ă) sau singur(ă), vino să celebrezi şi să fii celebrat!
Va fi şi o lecţie demonstrativă în care puteţi învăţa magia îmbrăţişării de tango. Corpul, sufletul, dansul şi viaţa voastră nu va mai fi la fel după aceasta! Toate vor fi mai pasionale şi mai savuroase!

Program:
19:00 – Lecţie deschisă de tango pentru începători – NU ÎŢI TREBUIE PARTENER. Poţi veni lejer, chiar şi în papuci de plajă.
20:00 – Concert Jezebel & Show Tango – Partea I
21:25 – Surpriza Serii
21:30 – Concert Mariano Castro (Narcotango) şi Cvartet Passione & Show Tango – Partea a II-a
23:00 – Petrecere cu muzica de tango clasica, tangonuevo, neotango, electrotango cu DJ – Laura Iaru.”.
Accesul şi lecţia de dans sunt GRATUITE!

Mariano José Castro s-a născut în 1975,Mariano Castro la Buenos Aires. A studiat pianul şi  chitara de la vârsta de 10 ani, iar în 1993, intră la Conservatorul Muzical Melani, unde studiază în paralel cele două instrumente. Se perfecţionează sub îndrumarea unor nume precum: Vera Anosova, Rubén Ferrero, Norman Simmons, Nicolás Ledesma. În cariera sa de interpret, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de rock, jazz, tango, folclor şi muzică clasică, precum şi ca solist de pian şi chitară. Din anul 2008, face parte din grupul Narcotango.

narcotangoNarcotango s-a înfiinţat în 2003 şi de atunci a făcut 20 de turnee internaţionale în America şi Europa. În 2009 trupa a primit 2 nominalizări la Premiile Latin Grammy şi Premiile Gardel, iar odată cu lansarea albumului  Limanueva, Narcotango a fost nominalizată din nou la Premiile Latin Grammy 2010, pentru cel mai bun album de tango.

În 2011 Narcotango realizează coloana sonoră a filmului Wyngrany, în regia polonezului Wieslaw Saniewski.

Despre sound-ul lor, Narcotango spun că au incorporat muzica electronică în tango-ul autentic, dând naştere unui nou sunet.

Jezebel, numele real este Izabela Barbu,jezebel s-a născut în 1968, la Tulcea. În copilărie şi adolescenţă a studiat pianul, timp de 8 ani, dar a ales să urmeze o carieră mai ,,practică”. Absolventă a Facultăţii de Management Financiar Bancar-IBR, a lucrat timp de 20 de ani în domeniul financiar-bancar.La vârsta de 41 de ani, Izabela s-a reinventat. A renunţat la bancă, încurajată fiind de partenerul de viaţă şi de Ioan Gyuri Pascu, şi a început să cânte sub numele de scenă Jezebel.

În ultimii ani, a participat la o lungă serie de concerte publice şi private, impresionând audienţa cu vocea şi charisma, ce i-au permis să abordeze piese celebre din muzica sud-americană, chansonete, muzică româneasca din perioada interbelică, fado-uri, jazz, folclor şi chiar muzică clasică.

În 2009, regizorul Toma Enache a distribuit-o în rolul Cleonice, din piesa ,,Mincinosul” de Carlo Goldoni, în care a jucat alături de actori precum Claudiu Bleonţ, Sebastian Papaiani, Valentin şi Bogdan Uritescu.

În decembrie 2013, Jezebel şi-a împlinit un vis: acela de cânta pe scena Operei Române, în spectacolul omagial Maria Tănase.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța, înaintat la gradul de chestor de poliție

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de înaintare în grad pentru zeci de angajați ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului de Protecție și Pază.

Printre acestea se numără și cel prin care a acordat gradul profesional de chestor de poliţie lui Adrian-Constantin Glugă,  șef al IPJ Constanța.

De asemenea, a fost înaintat în gradul profesional de chestor general de poliţie Bogdan Despescu, fost șef al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Șantierul Naval Damen Mangalia a lansat la apă cinci nave

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Damen a lansat la apă cinci nave, aflate în lucru pe Șantierul Naval Damen Mangalia: cea mai modernă și tehnologizată navă off-shore pentru căutarea și recuperarea de diamante din lume, doua feriboturi RoRo hibride GNL și două nave fluviale tip cisternă, parțial echipate (Inland tankers). Lucrările la aceste nave au început în cursul anului trecut și vor continua în cursul anului viitor.

Șantierul Naval Damen Mangalia este cel mai mare șantier din Europa. Odată cu preluarea managementului șantierului, Damen s-a angajat într-un parteneriat strategic pe termen lung cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Șantierul Naval Damen Mangalia beneficiază de capacitatea comercială la nivel mondial și expertiza în domeniul construcțiilor și reparațiilor navale al Grupului Damen pentru a dezvolta continuu portofoliul de comenzi primite de șantier, pentru atragerea de forță de muncă și pentru a face toate investițiile necesare.

“Parteneriatul dintre Damen și România își arată primele rezultate. În contextul actualei pandemii, Șantierul Naval Damen Mangalia dovedește astfel că poate produce, în condiții dificile o gamă largă de nave medii și mari, foarte avansate din punct de vedere tehnologic. România redevine astfel un lider în Europa, în construcția navală”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

“Suntem foarte entuziasmați să construim aceste nave la Șantierul Naval Damen Mangalia. Șantierul dovedeste calitate și are forța de muncă și infrastructura necesare pentru a construi nave de o complexitate înaltă. Suntem mândri că am reușit să facem un adevărat tur de forță în lansarea concomitentă la apă a cinci nave dovedind potențialul imens al parteneriatului dintre Damen și România”, a declarat Mark Vermeulen, Managing Director MSV Unit, Damen Group.

Cele cinci nave lansate săptămâna trecută la Mangalia deservesc arii diversificate pentru mai mulți clienți:

  • navă pentru căutarea și recuperarea de diamante de la mare adâncime – lungă de 177 de metri, comandată de către DeBeers Marine Namibia, va fi cea mai modernă și tehnologizată navă off-shore de acest tip din lume; Noua navă de tip offshore va beneficia de un sistem dinamic de poziționare – DP2, care se bazează pe un sistem cu șapte propulsoare – alimentate de șase generatoare de câte 3230 eKW fiecare. Valoarea contractului de aproximativ 42 de milioane de euro.
  • doua feriboturi/nave inovatoare hibride de tip RoRo -construite pentru Seaspan Ferries Corporation, ca parte a programului de înlocuire a flotei companiei. Navele vor fi clasificate de Bureau Veritas și vor intra în exploatare în 2021. Feriboturile vor fi dotate cu baterii de 2 megawați, dar vor permite inclusiv stocarea a peste 200 de metri cubi de GPL Fiecare dintre cele două nave inovatoare are o lungime de 149 de metri lungime și au fost proiectate de așa natură încât să permită încărcarea și transportul – pe culoare – cu o lungime totală de 1034 metri.
  • doua nave fluviale tip cisterna (Inland tankers), cu următoarele caracteristici: lungime totală de 85 metri, adâncime la puntea principală de 4,5 metri și o greutate Casco de 454 tone. Acestea sunt primele două din totalul de patru nave care vor fi construite pentru Gebr. De Jonge Shipbuilding Services B.V., în conformitate cu normele și reglementările Societaății de clasificare Lloyd’s Register. Navele sunt programate pentru livrare din Constanța, în luna decembrie a acestui an și vor fi predate clientului final în Olanda.

Această lansare este o etapă importantă în procesul de construcție a navelor și reprezintă un moment cheie, ce marchează finalizarea lucrărilor de sudură corp, presupunând, de asemenea, un progres semnificativ al lucrărilor de vopsitorie corp exterior și nu numai. De asemenea, după această fază, se vor instala echipamente specifice fiecărei nave, sistemele de tubulatură și se vor finaliza lucrările electrice și tâmplărie.

Damen a câștigat oferta de construire a acestor nave datorită reputației excelente, angajamentului față de calitate și infrastructurii dovedite de Șantierul Naval Damen Mangalia. Șantierul a lucrat îndeaproape cu clienții săi pentru a se asigura că noile nave îndeplinesc standardele stricte de siguranță, de performanță și de funcționare necesare pentru a oferi servicii optime.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! Orașul Cernavodă și alte două comune din județul Constanța intră în carantină

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

OFICIAL! Orașul Cernavodă și alte două comune din județul Constanța intră în carantină

Rând pe rând, localitățile din județul Constanța intra in carantina. Din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, autoritățile decid carantinarea localităților. Vineri, instituțiile abilitate au decis carantinarea orașului Cernavoda și a comunelor Cumpăna și Târgușor.

Măsura intra in vigoare din 28 Noiembrie, de la ora 20.00.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: