Connect with us

Politica

Țărăniștii luptă și ei cu statul paralel! Explicațiile halucinante ale lui Pavelescu după alianța cu PSD

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Deși nu mai contează de foarte mult timp pe scena politică, fostul partid a lui Corneliu Coposu – PNȚCD – refuză să moară. Ba, mai mult, potrivit liderilor partidului, câți or mai rămas după decăderea de la începutul anului 2000, se pare că sunt șanse ca acest fost mare partid să reînvie. Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, spune că acest lucru este posibil după ce a fost semnat un protocol cu PSD, în urma căruia țărăniștii au reușit să îl impună pe poziția a patra în lista de candidați ai PSD la alegerile europarlamentare pe preotul Cristian Terheș.

„Este o poziție supereligibilă. Astfel, pentru prima dată de la aderarea României la UE, PNȚCD va avea un reprezentant în Parlamentul European. Cristian Terheș vine dintr-o familie țărănistă de deținuți politici de la Sălaj. A făcut parte din PNȚCD din adolescență și a fost atașat de acest partid de foarte multă vreme. Nu a fost o chestie de conjunctură. Este un argument foarte important de a le cere țărăniștilor, inclusiv celor de la Constanța, de a vota în 26 mai, lista de candidați a PSD“, a spus Pavelescu într-o conferință de presă susținută la Constanța.

Deși spun că vor să reînvie, cartea pe care o joacă PNȚCD, un partid eminamente de dreapta, alăturându-se celor de la PSD, un partid de stânga și care nu se află în cea mai bună situație, este un extrem de riscantă. Mai mult, Pavelescu a afirmat la malul mării că va merge alături de PSD până în pânzele albe, adică la toate scrutinele care vor urma: prezidențiale (2019), locale și parlamentare (2020). Liderul PNȚCD a afirmat că formațiunea sa este legată de cea a lui Dragnea de un singur scop: LUPTA ÎMOTRIVA STATULUI PARALEL!

„Protocolul cu PSD a stârnit vii discuții. A devenit țărănist pentru o zi și Băsescu, și Cioloș și nu mai vorbesc de liberali. Cu toții s-au descoperit a fi apărătorii PNȚCD, că acest partid face un lucru foarte grav că ne asociem cu „ciuma roșie“ și că închinăm memoria lui Corneliu Coposu, care se răsucește în mormânt. Dacă îmi aduc bine aminte, toți cei care ne-au criticat au făcut alianțe cu PSD. Ne leagă de PSD lupta împotriva statului paralel. Principiile PNȚCD ne obligă pe noi ca țărăniști să luptăm împotriva oricărui abuz, cu atât mai mult a unui stat subteran, care s-a constituit ca o structură ocultă, care a confiscat instituțiile statului și întreaga societate. Cum puteam noi să acceptăm noi un stat controlat de serviciile secrete în mod subteran, care au preluat instrucția penală și care au fabricat mii de dosare la comandă politică. Cum ar fi putut PNȚCD să achieseze și să cauționeze această mafie de stat condusă de președintele României în funcție (Klaus Iohannis, n.r.), moștenitorul fostului președinte Traian Băsescu. De ce? Pentru că președintele României în funcție este coordonatorul, șeful sistemului de securitate națională, potrivit Constituției. Tot ceea ce ține de serviciile secrete stă în responsabilitatea legală a președintelui. Șeful statului nu poate să zică faptul că nu știa că serviciile secrete fac poliție politică în România și au transformat țara în câmp tactic“, a spus președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

TENSIUNI CÂT CASA în coaliția de guvernare. Motivul? Susținerea lui Isărescu la șefia BNR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat provocat, astăzi, un mic cutremur în sânul coaliției de guvernare. Ba chiar în propriul partid. Liderul Senatului a anunțat că, în urma discuţiei avute cu premierul Viorica Dăncilă, se va merge pe susţinerea lui Mugur Isărescu pentru reînnoirea mandatului acestuia de guvernator al Băncii Naţionale a României, informează România TV, care citează Agerpres. Anunțul a pus paie pe foc în rândul membrilor de frunte ai PSD și ALDE, care l-au atacat constant pe Isărescu în ultimii ani. Schimbarea cu 180 de grade a poziției șefilor PSD și ALDE referitoare la Isărescu l-a surprins pe deputatul ALDE Daniel Zamfir, unul dintre cei mai aprigi critici ai guvernatorului BNR. Liderul grupului ALDE din Senat, Daniel Zamfir, a anunțat că va vota împotriva numirii lui Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR și și-a exprimat speranța că și mulți alți parlamentari vor proceda la fel. De altfel, acesta l-a criticat în termeni duri pe Isărescu, pe Facebook.

„Presiunea constantă pe care Mugur Isărescu a făcut o asupra Guvernului a dat roade. Într un moment nu tocmai ușor pentru Guvern, încolțit din toate părțile, Ayatollah-ului ii reușește din nou. Manipularea de a pune în cârca Guvernului inflația a reușit și ea, deși este răspunderea BNR. Cel mai longeviv Guvernator de pe planetă își trece în palmares următoarele:

  1. Cea mai îndatorată populație din UE;
  2. Cel mai mic grad de intermediere financiară din UE- de zece ori sub media europeană!

3.Românii plătesc costuri triple cu creditarea față de media europeană, în timp ce băncile străine au profituri triple fata de media europeană;

3.A impus un ROBOR netransparent, “umflând ” ratele românilor.

Toate astea, bineînțeles, în numele stabilității financiare, pe care iată, toată Europa o apreciază. E limpede cred, pentru toată lumea, de ce nu l lasă oamenii ăștia să plece.

România va rămâne în continuare El Dorado pentru băncile străine. Cred în continuare că personajul e unul expirat, care a făcut rău României și din păcate va mai face. Eu va asigur că rămân același: voi vota împotriva lui Isărescu și sper să fie mulți parlamentari care să facă la fel“, scrie Daniel Zamfir.

Inclusiv în rândul social democraților există nemulțumiri cu privire la repoziționarea partidului vizavi de Isărescu. Potrivit unor surse din cadrul grupului, citate de stiripesurse.ro, senatorii PSD vor ca premierul Viorica Dăncilă să se prezinte într-o şedinţă a grupului pentru a explica de ce partidul l-ar susţine pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la BNR, în condţiile în care actualul guvernator a fost ţinta criticilor social-democraţilor în ultimele luni. De altfel, vicepreședintele PSD Lia Olguţa Vasilescu, secretar al Camerei Deputaților, a declarat astăzi că ea nu va vota pentru menţinerea, în continuare, a lui Mugur Isărescu în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale.

Telefonul din străinătate!

Decizia PSD și ALDE a a-l susține pe Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR a fost comentată și de deputatul de Constanța al PMP Robert-Nicolae Turcescu. Într-o postare pe Facebook, aceste scrie că, în 1 mai, publica informația cĂ Mugur Isărescu va primi un nou mandat în fruntea BNR:

„Mugur Isărescu va mai sta încă doi ani în fruntea BNR. Cel puțin doi ani. S-au purtat niște discuții interesante în stratosfera Finanțelor mondiale. Și apoi s-a dat un telefon în România“.

„Azi aflăm, surpriza!, că PSD, ce sa vezi, îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR!“, punctează Robert Turcescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ciorbea nu mai e Avocatul Poporului. Cine e favorit să preia funcția?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Victor Ciorbea a înaintat, astăzi, o adresă președinților Senatului și Camerei Deputaților, prin care a informat că mandatul său de Avocat al Poporului a încetat, a anunţat instituţia într-un comunicat. Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit că Renate Weber este propunerea PSD – ALDE pentru acest post. „Avocatul Poporului e al celor de la ALDE”, a declarat Viorica Dăncilă după întâlnirea coaliţiei. Pe de altă parte, Peter Eckstein Kovacs este propunerea USR, susținută și de PNL și UDMR pentru Avocatul Poporului. Mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani şi poate fi reînnoit o dată. Victor Ciorbea a fost ales în această funcție în 2014. Avocatul Poporului este numit în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului.

Sursa: romaniatv.net

Sursa foto: facebook.com/Victor.Ciorbea

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD, ședință CEX înaintea Congresului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderii județeni PSD au primit, luni, o convocare pentru o ședință de CEX înaintea Congresului de sâmbătă, scriu, în exclusivitate, jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Reuniunea social-democraților va avea loc vineri, la ora 12.00, la sediul din Băneasa. La CEX se vor stabili candidaturile finale la Congresul din 29 martie:

  • Pentru președinte executiv PSD se află în cursă: Daniel Suciu (ministrul Dezvoltării), Daniel Florea (primar sectorul 5) și ar putea intra în cursă și Paul Stănescu.
  • Pentru secretar general concurează, momentan: Felix Stroe (lider PSD Constanta), Marius Dunca (lider PSD Brasov), Codrin Stefanescu (fost secretar general).
  • Pentru președinte PSD nu se anunță momentan alt candidat în afara Vioricăi Dăncilă.

Data limită de depunere a candidaturilor este miercuri.

Congresul PSD va avea loc sambata, la Sala Palatului.

foto: arhiva

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: