Actual Stiri

Târgul de binefacere “Să dăruim împreună” a adunat peste 18.000 de lei. Vezi unde au fost direcționați banii!

iun. 13, 2017 Mihaela Tîrpan

Prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu anunță, prin intermediul unui comunicat de presă că a participat, astăzi, împreună cu Consulii Generali ai Republicii Turcia și Republicii Populare Chineze la Constanța, cu viceconsulul Federaţiei Ruse la Constanţa, cu reprezentanții organizațiilor minorităților naționale şi ai Inspectoratului Școlar Județean la înmânarea cadourilor achiziționate cu ocazia desfășurării celei de-a X-a ediții a Târgului de binefacere – „Să dăruim împreună”.

“În urma derulării acestui eveniment de la Centrul Comercial VIVO! care a constat în amenajarea de standuri de către toate grupurile etnice, fiecare prezentând preparate culinare, suveniruri și alte obiecte tradiționale, s-a strâns suma de 18.351 lei.  Fondurile colectate au fost direcționate către Cabinetul de Tiflo-Pedagogie din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Delfinul” Constanța”, transmite Instituția Prefectului prin intermediul documentului de presă.

Au fost achiziționate materiale didactice (mașină de scris și tastatură Braille, atlase tactile, trusă geormetrică tactilă, jocuri educaționale, glob pământesc tactil, etc), mobilier, instalații sanitare, echipamente IT, instrumenmte muzicale și dulciuri.

Evenimentul este organizat încă din anul 2006, iar de-a lungul timpului fondurile colectate au fost oferite persoanelor cu dizabilităţi, secţiilor de Pediatrie şi Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost achiziţionat mobilier pentru Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgenţă Constanţa şi pentru Centrul de Plasament „Delfinul” din Agigea, au fost achiziţionate electrocasnice şi aparatura IT Centrului de Plasament „Antonio” și au fost premiați elevii cu rezultate deosebite la învățătură din mediul rural.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!