Actual

Târgul Floriilor din oraşul Ovidiu a atras foarte multă lume! Va fi deschis şi mâine

mart. 31, 2018 Maria Ionescu

În această dimineaţă, în oraşul Ovidiu, în imediata vecinătate a Centrului Cultural „Elena Roizen” a fost deschisă cea de-a doua ediţie a Târgului Floriilor, care a atras foarte multă lume în zonă. Anul acesta se desfăşoară cea de-a doua ediţie, care a determinat peste 35 de producători să vină cu tarabe cu legume, fructe, lactate, produse preparate din pasăre, produse semipreparate din peşte, conserve, miere de albine, flori, lavandă, miei şi iepuri vii, produse artizanale etc.

Evenimentul de deschidere, care s-a desfăşurat în incinta centrului cultural, a fost prezidat de către primarul oraşului, George Scupra, care a fost însoţit de mai mulţi producători, dintre care menţionăm: Bianca Folescu, care a reprezentat Casa Tradiţională Vişina, Carmen Paraschivescu, somelier, care a prezentat vinuri din podgoria Somova, Paula Vals, din partea grupului Angelo, Georgeta Alexandru, din partea ruşilor lipoveni de la Jurilovca, Ioana Moroşanu, din partea  asociaţiei Ţăranii Dobrogeni, Stănică Enache, preşedinte al Cluster-ului Inomar, Mircea Ovezea, preşedinte al Asociaţiei Poiana lui Ovidiu.

Primarul Scupra a deschis evenimentul cu mulţumiri adresate tuturor partenerilor şi colaboratorilor, după care a precizat că scopul principal al acestui eveniment ajuns la ediţia a doua este ca locuitorii din Ovidiu să fie mai aproape de producătorii dobrogeni şi să se bucure de toate produsele lor. „Primăria încearcă să facă aceste lucruri cu un buget care tinde spre zero”, a declarat primarul George Scupra.

El a mai spus că azi şi mâine vor avea loc diferite spectacole, însă divertismentul este asigurat de către „copiii noştri”, care activează în cadrul centrului cultural Elena Roizen.

Georgeta Alexandru a venit de Ovidiu de la Jurilovca şi reprezintă comunitatea ruşilor-lipoveni. „Am venit aici cu borşul de peşte deoarece comuna Jurilovca este renumită pentru produsele din peşte şi am venit pentru a reprezenta comunitatea”.

La rândul său, somelierul Carmen Paraschivescu a vorbit despre vinurile dobrogene şi s-a referit la cumpărarea lor, fapt care reprezintă şi o latură socială extrem de importantă deoarece crează foarte multe locuri de muncă. Ea a spus că spaţiul dobrogean are soluri foarte bune, clima blândă şi soare foarte mult timp, cu precipitaţii scăzute.

Bianca Folescu, reprezentant al casei tradiţionale Vişina a spus că ei fac, de fapt, o joacă pentru adulţi. „Încercăm să ne folosim rădăcinile şi ducem tradiţia mai departe.” Ea a declarat că locuieşte într-o comunitate de români, lipoveni, turic, bulgari şi se înţeleg cu toţii foarte bine.

Ioana Moroşanu a declarat că Asociaţia Ţăranii Dobrogeni, pe care o reprezintă a pregătit 3 ceaune pline cu fasole cu ciolan şi că au încheiat un parteneriat cu o brutărie artizanală din Constanţa care face Cozonacul Măcinului, produs certificat şi atestat în Dobrogea.

Ultimul care a luat cuvântul a fost Stănică Enache, preşedintele Cluster-uului Inomar, care a spus că noi ne plângem de faptul că activitatea pe litoral se desfăşoară doar două luni pe an. „Clusterul are o viziune – cu evenimente mici reuşim să aducem Dobrogea în atenţia constănţenilor şi să confirmă faptul că ea este frumoasă primăvara şi toamna, nu doar vara. Măsura succesului e lucrul colaborativ (…) Clusterul nu face ceea ce nu promite. Azi e Târgul Floriilor, e prima zi mai însorită, iar noi vom face 100 de experienţe dobrogene, care să reprezinte Dobrogea altfel…”, a spus Stănică Enache.

Imediat după încheierea conferinţei de presă am luat-o la pas prin târg şi am constatat că organizatorii nu au exagerat cu nimic în prezentările lor. Se găseau de toate, inclusiv roşii proaspete şi ceapă verde, iar vânzătorii erau cu toţii extrem de amabili.

Apoi a început spectacolul susţinut de către Ansamblul „Dobrogeranca”- juniori, dans sportiv, Ansamblul „Armânamea” – junior, grupul vocal „Muguraşii”, Ansamblul Dobrogeanca” – seniori şi un grup de copii care au cântat.

Evenimentul va continua şi mâine, cu speranţa că va fi soare şi va atrage, din nou, foarte multă lume. Spectacolele vor continua cu corul Do-Re-Mi, cu dans sportiv, muzică folk susţinută de clasa de chitară, un dans latino, ansamblul „Armâncamea” seniori şi membrii cercului de canto.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!