Connect with us

Actual

Târgul Floriilor din oraşul Ovidiu a atras foarte multă lume! Va fi deschis şi mâine

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În această dimineaţă, în oraşul Ovidiu, în imediata vecinătate a Centrului Cultural „Elena Roizen” a fost deschisă cea de-a doua ediţie a Târgului Floriilor, care a atras foarte multă lume în zonă. Anul acesta se desfăşoară cea de-a doua ediţie, care a determinat peste 35 de producători să vină cu tarabe cu legume, fructe, lactate, produse preparate din pasăre, produse semipreparate din peşte, conserve, miere de albine, flori, lavandă, miei şi iepuri vii, produse artizanale etc.

Evenimentul de deschidere, care s-a desfăşurat în incinta centrului cultural, a fost prezidat de către primarul oraşului, George Scupra, care a fost însoţit de mai mulţi producători, dintre care menţionăm: Bianca Folescu, care a reprezentat Casa Tradiţională Vişina, Carmen Paraschivescu, somelier, care a prezentat vinuri din podgoria Somova, Paula Vals, din partea grupului Angelo, Georgeta Alexandru, din partea ruşilor lipoveni de la Jurilovca, Ioana Moroşanu, din partea  asociaţiei Ţăranii Dobrogeni, Stănică Enache, preşedinte al Cluster-ului Inomar, Mircea Ovezea, preşedinte al Asociaţiei Poiana lui Ovidiu.

Primarul Scupra a deschis evenimentul cu mulţumiri adresate tuturor partenerilor şi colaboratorilor, după care a precizat că scopul principal al acestui eveniment ajuns la ediţia a doua este ca locuitorii din Ovidiu să fie mai aproape de producătorii dobrogeni şi să se bucure de toate produsele lor. „Primăria încearcă să facă aceste lucruri cu un buget care tinde spre zero”, a declarat primarul George Scupra.

El a mai spus că azi şi mâine vor avea loc diferite spectacole, însă divertismentul este asigurat de către „copiii noştri”, care activează în cadrul centrului cultural Elena Roizen.

Georgeta Alexandru a venit de Ovidiu de la Jurilovca şi reprezintă comunitatea ruşilor-lipoveni. „Am venit aici cu borşul de peşte deoarece comuna Jurilovca este renumită pentru produsele din peşte şi am venit pentru a reprezenta comunitatea”.

La rândul său, somelierul Carmen Paraschivescu a vorbit despre vinurile dobrogene şi s-a referit la cumpărarea lor, fapt care reprezintă şi o latură socială extrem de importantă deoarece crează foarte multe locuri de muncă. Ea a spus că spaţiul dobrogean are soluri foarte bune, clima blândă şi soare foarte mult timp, cu precipitaţii scăzute.

Bianca Folescu, reprezentant al casei tradiţionale Vişina a spus că ei fac, de fapt, o joacă pentru adulţi. „Încercăm să ne folosim rădăcinile şi ducem tradiţia mai departe.” Ea a declarat că locuieşte într-o comunitate de români, lipoveni, turic, bulgari şi se înţeleg cu toţii foarte bine.

Ioana Moroşanu a declarat că Asociaţia Ţăranii Dobrogeni, pe care o reprezintă a pregătit 3 ceaune pline cu fasole cu ciolan şi că au încheiat un parteneriat cu o brutărie artizanală din Constanţa care face Cozonacul Măcinului, produs certificat şi atestat în Dobrogea.

Ultimul care a luat cuvântul a fost Stănică Enache, preşedintele Cluster-uului Inomar, care a spus că noi ne plângem de faptul că activitatea pe litoral se desfăşoară doar două luni pe an. „Clusterul are o viziune – cu evenimente mici reuşim să aducem Dobrogea în atenţia constănţenilor şi să confirmă faptul că ea este frumoasă primăvara şi toamna, nu doar vara. Măsura succesului e lucrul colaborativ (…) Clusterul nu face ceea ce nu promite. Azi e Târgul Floriilor, e prima zi mai însorită, iar noi vom face 100 de experienţe dobrogene, care să reprezinte Dobrogea altfel…”, a spus Stănică Enache.

Imediat după încheierea conferinţei de presă am luat-o la pas prin târg şi am constatat că organizatorii nu au exagerat cu nimic în prezentările lor. Se găseau de toate, inclusiv roşii proaspete şi ceapă verde, iar vânzătorii erau cu toţii extrem de amabili.

Apoi a început spectacolul susţinut de către Ansamblul „Dobrogeranca”- juniori, dans sportiv, Ansamblul „Armânamea” – junior, grupul vocal „Muguraşii”, Ansamblul Dobrogeanca” – seniori şi un grup de copii care au cântat.

Evenimentul va continua şi mâine, cu speranţa că va fi soare şi va atrage, din nou, foarte multă lume. Spectacolele vor continua cu corul Do-Re-Mi, cu dans sportiv, muzică folk susţinută de clasa de chitară, un dans latino, ansamblul „Armâncamea” seniori şi membrii cercului de canto.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: A condus cu permisul anulat și și-a dat date de identificare false! A fost reținut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au identificat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din localitatea Castelu, județul Constanța, care a condus un autoturism pe raza municipiului, având permisul de conducere anulat din luna aprilie 2017.

Inițial, tânărul în cauză a declarat polițiștilor date de identitate aparținând unei alte persoane, fiind vorba despre o rudă a acestuia.

În urma cercetărilor desfășurate, polițiștii l-au reținut pe tânăr pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri corespunzătoare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: 4 vânzători ambulanți de țigări, amendați de polițiștii locali

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 21 ianuarie, în intervalul orar 08.00-16.00, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța  au legitimat  4 persoane despre care existau indicii ca ar comercializa în mod ilicit țigări netimbrate. Acestea au fost conduse la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identității.

Comercianții ambulanți acționau în zona Piața Griviței, Piața Tomis 3 și zona Eden. In urma acestei activități de prevenire și combatere a comerțului stradal neautorizat s-au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 3.000 lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare a pachetelor  de țigări fără timbru accizabil.

Una dintre persoanele care făcea comerț ambulant în zona Eden a fost prinsă de două ori în aceeași zi, prima dată la ora 9.00, iar a doua oară după amiază, la ora 15.00.

Pentru o altă persoana s-au întocmit actele de constatare vizând săvârșirea  infracțiunii prevăzute de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006, deoarece aceasta  a fost depistata comercializând ilicit 70 de pachete de țigarete fără timbru accizabil, susceptibile a fi produse de contrabanda. La săvârșirea  infracțiunii, persoana s-a folosit de un autoturism utilizat în regim de taxi.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare.

”Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, precizează Biroul de presă al Poliției Locale Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier în Lazu! O femeie a fost rănită pe trecerea de pietoni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 7.30, în localitatea Lazu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unui pieton. Potrivit IPJ Constanța, un bărbat de 63 de ani a condus un autoturism pe DN 39, în localitatea Lazu, dinspre Agigea către Constanța.

În momentul în care a ajuns la marcajul pietonal din localitatea Lazu nu a acordat prioritate și a accidentat o femeie de 50 de ani care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.

In urma impactului a rezultat vânătoarea corporală ușoara a femeii. In cauza s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: