Conecteaza-te cu noi

Politica

Tăriceanu: Organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greşeală majoră

Published

on

Liderul ALDE, Călin PolescuTăriceanu, afirmă că ”organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greşeală majoră”, întrucât nu pot fi gestionate capania electorală şi ziua votului.

”Suntem deja în România într-un deficit de democraţie de când a început gestionarea crizei de coronavirus. Organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greşeală majoră”, a firmă liderul ALDE, duminică seară, la Antena 3, care crede că scrutinul poate fi amânat câteva luni.

Acesta apreciază că ”suntem deja în România într-un deficit de democraţie de când a început gestionarea crizei de coronavirus”.

Tăriceanu a făcut referire la ”instalarea stării de urgenţă, a stării de alertă, a legii care funcţionează în momentul de faţă şi care dă puteri foarte mari Executivului, de îngrădire a drepturilor şi libertăţilor infividuale”.

”Îmi pun întrebarea firească cum se va face campanie electorală când sunt aceste măsuri de restricţii? Care sigur că au o logică, nu pot să spun că măsurile sunt ieşite din logică, dar împiedică desfăşurarea dialogului între candidaţi şi cetăţeni. (…) Deja am primit informaţii că unii din reprezentanţii partidelor din secţiile de votare nu vor să mai meargă de teama zilei votului. E o problemă serioasă în ziua votului. Oamenii care se duc în secţia de votare şi trebuie să manipuleze ştampila care se plimbă la sute de oameni şi pe care nu pot să o dezinfecteze, pixul cu care semnezi, actul de identitate şi aşa mai departe”, a mai declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE crede că alegerile pot fi amânate cu câteva luni până trece valul epidemiei de coronavirus.

Advertisement

”Nu se face nicio gaură în cer şi aşa ar fi logic, pentru ca exerciţiul democratic să se realizeze neîngrădit”, a mai afirmat Tăriceanu.

Alegerile locale ar trebui să aibă loc în 27 septembrie, mandatele aleşilor locali fiind deja prelungite. (sursa: news.ro)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions