Conecteaza-te cu noi

Actual

Tatăl elevului care a dus la școală o armă de tip airsoft, amendat cu 5.000 de lei

Published

on

arma

Tatăl elevului  de 7 ani care a dus la școală o armă de tip airsoft a fost amendat de polițiștii constănțeni cu 5.000 de lei. De asemenea, reprezentanții IPJ Constanța au ridicat arma în vederea confiscării.

Reamintim că astăzi, 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu  privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, a introdus în incinta unității de învățământ o armă.

”În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tatăl minorului ar fi deținut la domiciliu arma de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), nefuncțională, de agrement și fără muniție, pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător, încălcând prevederile art. 61 din Legea 295/2004.

Astfel, acesta a fost sancționat contravențional, conform art. 130, alin. 1, lit. d, din Legea 295/2004, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Advertisement

Totodată, s-a aplicat sancțiunea complementară a ridicării armei în vederea confiscării, conform art. 130, alin. 2, lit. c, din Legea 295/2004.”, a precizat Olimpia Ceară, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Ce spune inspectorul școlar general despre acest caz

Și Mihai Sorin, inspectorul școlar general a fost azi la Școala Anghel Saligny, alături de 4 inspectori școlari. El a declarat jurnaliștilor că elevul în vârstă de 7 ani a venit în curtea școlii pentru a se juca și că avea asupra lui respectiva armă de agrement. Un profesor de sport a preluat arma și a pus-o în școală, iar astăzi au fost informați părinții copilului dar și reprezentanții IPJ Constanța.

“În timpul după-amiezei, un copil de clasa întâi care nu avea cursuri în perioada respectivă a venit într-o pauză cu gândul de-a se juca cu alți copii, în curtea școlii, având asupra lui o armă de agrement se numește, din ceea ce ne-au comunicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județeană, de tip airsoft care nu necesită autorizare. Arma nu era funcțională și scopul declarat al copilului era acela de a veni să se joace cu alți copii. La momentul la care a fost identificat obiectul respectiv, profesorul de educație fizică, cel care la momentul respectiv era pe terenul de sport, a preluat obiectul și la pus în unitatea de învățământ și astăzi de dimineață părintele a fost înștiințat și de asemenea a fost înștiințată și poliția care a efectuat cercetări și din analiza dumnealor am aflat că este vorba de un obiect care nu era funcțional.”, a declarat Sorin Mihai.

El a mai spus că părintele și-a dat acordul pentru ca elevul de 7 ani să fie consiliat individual

Advertisement

“S-a luat legătura cu consilierul şcolar din unitatea de învăţământ. Părintele care a venit pentru a da declaraţii, pentru că a fost solicitată prezenţa dumnealui de către reprezentanţii poliţiei, a dat şi acordul scris pentru ca respectivul elev să fie consiliat individual şi pe parcursul zilelor următoare va interveni inclusiv CJAP, adică toţi specialiştii care pot să îl sprijine în acest sens şi să asigure din punct de vedere psihologic armonizarea elevului.”, a mai precizat inspectorul şcolar general.

(VIDEO) Un elev din Constanța a mers la școală cu o armă airsoft. Ce spune poliția

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions