Actual

Tatăl prefectului Ioan Albu va face must la Ovidiu

Oct 12, 2017 Maria Ionescu

În cursul zilei de azi, după finalizarea conferinței de presă susținută de primarul orașului Ovidiu, George Scupra cu ocazia demarării Târgului Toamnei și a lansării asociației ”Poiana lui Ovidiu” am vrut să vedem câți producători au venit să-și expună la vânzare produsele în imediata vecinătate a Centrului Elena Roizen. Nu era foarte multă lume printre tarabe, dar acestea erau pline cu miere de albine, fructe, legume, turtă dulce, brânză, cașcaval etc. Am dorit să aflăm care este cauza unei prezențe timide, iar primarul ne-a declarat că doar ce a început târgul, iar locuitorii orașului sunt la serviciu. Însă ne-a spus că va fi mult mai multă lume în zilele următoare.”Vor veni mulți oameni, atât din orașul Ovidiu cât și din Constanța. Astăzi este inaugurarea acestui eveniment și multă lume lucrează, ori nu este diposnibilă la această oră pentru a fi de față. De regulă, la astfel de evenimente oamenii vin atunci când timpul le permite, așa că sunt convins că va fi multă lume la sfârșitul săptămânii.”, ne-a spus primarul Scupra. Tot el ne-a dezvăluit că sâmbătă va fi un eveniment special, deoarece un viticultor va veni la Ovidiu pentru a face must tradițional. Este vorba despre Gheorghe Albu – fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii – tatăl prefectului de Constanța, Ioan Albu. El are o fermă viticolă în localitatea Viișoara, iar pentru evenimentul de la Ovidiu va veni să facă must din struguri proprii.  Nu vor lipsi nici tinerele care vor stoarce în picioare strugurii. Este vorba despre 8 fete din cadrul ansamblului ”Dobrogeanca” de la Ovidiu. Așadar, va fi, cu siguranță, un spectacol pe cinste, care va atrage numeroși curioși. L-am contactat pe Gheorghe Albu, care ne-a spus că, mai în glumă, mai în serios, este o tradiție străveche care cere ca tinerele ce zdrobesc vinul să fie fete mari pentru ca mustul să fie pur, la fel ca puritatea lor. Am luat legătura și cu prefectul Ioan Albu pentru a-l întreba dacă va fi prezent sâmbătă la Ovidiu pentru a-și întâlni tatăl și pentru a-i gusta strugurii și mustul.  Zâmbind, ne-a spus că va fi prezent, însă nu pentru tatăl său, ci în calitate de prefect care dorește să se întâlnească cu producătorii și să le afle problemele. Poate le va și rezolva, deoarece sunt multiple! (Foto: Arhiva)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!