Connect with us

Actual

Tatăl prefectului Ioan Albu va face must la Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, după finalizarea conferinței de presă susținută de primarul orașului Ovidiu, George Scupra cu ocazia demarării Târgului Toamnei și a lansării asociației ”Poiana lui Ovidiu” am vrut să vedem câți producători au venit să-și expună la vânzare produsele în imediata vecinătate a Centrului Elena Roizen. Nu era foarte multă lume printre tarabe, dar acestea erau pline cu miere de albine, fructe, legume, turtă dulce, brânză, cașcaval etc. Am dorit să aflăm care este cauza unei prezențe timide, iar primarul ne-a declarat că doar ce a început târgul, iar locuitorii orașului sunt la serviciu. Însă ne-a spus că va fi mult mai multă lume în zilele următoare.”Vor veni mulți oameni, atât din orașul Ovidiu cât și din Constanța. Astăzi este inaugurarea acestui eveniment și multă lume lucrează, ori nu este diposnibilă la această oră pentru a fi de față. De regulă, la astfel de evenimente oamenii vin atunci când timpul le permite, așa că sunt convins că va fi multă lume la sfârșitul săptămânii.”, ne-a spus primarul Scupra. Tot el ne-a dezvăluit că sâmbătă va fi un eveniment special, deoarece un viticultor va veni la Ovidiu pentru a face must tradițional. Este vorba despre Gheorghe Albu – fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii – tatăl prefectului de Constanța, Ioan Albu. El are o fermă viticolă în localitatea Viișoara, iar pentru evenimentul de la Ovidiu va veni să facă must din struguri proprii.  Nu vor lipsi nici tinerele care vor stoarce în picioare strugurii. Este vorba despre 8 fete din cadrul ansamblului ”Dobrogeanca” de la Ovidiu. Așadar, va fi, cu siguranță, un spectacol pe cinste, care va atrage numeroși curioși. L-am contactat pe Gheorghe Albu, care ne-a spus că, mai în glumă, mai în serios, este o tradiție străveche care cere ca tinerele ce zdrobesc vinul să fie fete mari pentru ca mustul să fie pur, la fel ca puritatea lor. Am luat legătura și cu prefectul Ioan Albu pentru a-l întreba dacă va fi prezent sâmbătă la Ovidiu pentru a-și întâlni tatăl și pentru a-i gusta strugurii și mustul.  Zâmbind, ne-a spus că va fi prezent, însă nu pentru tatăl său, ci în calitate de prefect care dorește să se întâlnească cu producătorii și să le afle problemele. Poate le va și rezolva, deoarece sunt multiple! (Foto: Arhiva)

Comments

comments

Actual

Ger în toată țara. Ce temperaturi erau la ora 7.00 în județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Meteorologii au anunțat că, în următoarele 4 zile, în toată țara va fi foarte frig, iar diminețile va fi ger.

În această dimineață, la ora 7.00, minima înregistrată la Vf. Omu – unde a fost cel mai frig din țară – era de -24,1 grade Celsius.  La Bâlea Lac erau -19,3 grade, la Toplița, -17,6 grade, iar la Bacău se înregistrau -15 grade.

Și în județul Constanța a fost ger. Iată ce temperaturi s-au înregistrat la stațiile meteo:

  • Adamclisi: -9,2 grade
  • Cernavodă: -8,8 grade
  • Constanța: -7,4 grade
  • Constanța Dig: -5,9 grade
  • Hârșova: -9,9 grade
  • Mangalia: -7,3 grade
  • Medgidia: -7,8 grade

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Constanța și Valu lui Traian. Mașină intrată în parapet

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 8.40, pe DN 3, între Constanța și Valu lui Traian a avut loc un accident rutier.

Un autoturism a intrat în parapet, iar o persoană a fost rănită. Potrivit primelor informații, victima nu este încarcerată.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial din partea IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 08.40, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 3, în afara localității Valu lui Traian.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 42 de ani, și parapetul care desparte sensurile de deplasare.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere de 46 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ANRE a prelungit perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte pe piaţa concurenţială

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

ANRE a decis prelungirea perioadei în care consumatorii casnici își pot încheia un contract de energie pe piața concurențială până la 30 iunie. În această perioadă, cei care până acum erau în regim reglementat își pot alege o ofertă concurențială de la furnizorul lor și vor beneficia de facturi regularizate, se arată într-un nou proiect de ordin al ANRE.

Astfel, de la 1 ianuarie, aceşti consumatori trec automat în piaţa de serviciu universal, cum era şi până acum, iar noutatea este că, dacă aleg oferta furnizorului lor pe piaţa concurenţială până la 30 iunie, facturile lor se vor regulariza, astfel încât acea ofertă să se aplice începând cu 1 ianuarie.

“Furnizorii de ultimă instanţă pot să aplice clienţilor casnici din serviciul universal, fără discriminare şi condiţionalitate, o reducere comercială începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la cel puţin 30 iunie 2021, egală cu diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabila în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021 şi preţul din oferta concurenţială prevăzută la alin. (2) valabilă la data de 1 ianuarie 2021”, potrivit noului ordin.

Clienţii casnici vor beneficia de o perioadă mai lungă de timp pentru informare şi pentru a putea decide cu privire la alegerea unei oferte de furnizare a energiei electrice, ceea ce va duce la alegerea celei mai potrivite oferte; clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială transmisă; clienţii casnici vor putea beneficia şi din partea altor furnizori de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta aleasă.

ANRE mai arată că, din cei aproximativ 5.700.000 de clienţi casnici, care aveau încheiate contracte reglementate de energie electrică la finalul anului 2020, doar o mică parte au fost interesaţi de alegerea unei oferte pe piaţa concurenţială de energie electrică, iar cei care au exprimat interes în acest sens s-au confruntat cu dificultăţi atât privind analiza ofertelor din piaţa, cât şi în ceea ce priveşte contactarea potenţialilor furnizori, faţă de propunerea de ordin publicată pe pagina de internet a ANRE, ANRE a considerat că se impune elaborarea unui proiect de ordin revizuit, care să fie supus consultării publice în regim de urgenţă.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: