Connect with us

Politica

Taxe mărite, cu peste 20%, la Cumpăna!

Maria Ionescu

Publicat

la

Liberalii din comuna Cumpăna sunt foarte nemulțumiți de votul asupra unui proiect de hotărâre care s-a discutat în urmă cu două zile. Potrivit președintelui organizației locale, Florin Imoșanu, veștile venite din partea Consiliului local la sfârșit de an sunt proaste. Printr-un comunicat de presă, el declară: ”Este cazul administrației locale a comunei Cumpăna care, în ședința Consiliului Local din data de 22 decembrie a.c., a propus mărirea taxei de habitat de la 5 RON la 7 RON de persoană pe lună, deși cetățenii acestei localități au unele dintre cele mai ridicate taxe din județul Constanța! Fără o justificare clară printr-un raport cu calcule financiare care să demonstreze necesitatea acestei majorări sau cuantumul ei, administrația publică locală a înaintat un raport scris în care a propus suma de 7 RON pe lună, după care a revenit și a propus, verbal, o mărire a taxei de habitat la 6,5 RON pe lună. Altfel spus, fiecare cetățean al comunei Cumpăna va fi obligat să plătească, începând cu anul 2017, 78 RON taxa de habitat, cu 20% mai mult decât în acest an. Consilierii locali social-democrați au votat în unanimitate această majorare a taxei de habitat la propunerea primarului PSD, Mariana Gâju. Consecvenți cu ceea ce am promis în campania electorală și sesizând bălbăiala administrației locale și nefundamentarea acestei majorări pe baze concrete, consilierii locali ai Partidului Național Liberal au votat împotriva creșterii taxei de habitat. Nu suntem de acord cu tactica adoptată de reprezentanții PSD din administrația comunei Cumpăna și considerăm că nu aceasta este soluția de adresare către cetățenii comunei Cumpăna. Organizația PNL Cumpăna urează tuturor locuitorilor comunei Cumpăna Sărbători Fericite și La Mulți Ani!” Rămâne de văzut dacă locuitorii comunei vor avea ceva de obiectat sau vor plăti, pur și simplu, taxele care le sunt impuse!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Propunere PSD pentru modificarea Constituției: Dacă un partid iese de la guvernare se vor organiza alegeri anticipate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că social-democrații vor susține modificarea Constituției, iar un amendament va fi cel care va ușura organizarea alegerilor anticipate. PSD va propune ca în momentul în care un partid părăsește coaliția de guvernare să aibă loc automat alegeri anticipate.

”În momentul în care se destramă programul respectivei coaliții să avem alegeri anticipate, dacă un partid părăsește guvernarea, atunci este normal să avem alegeri anticipate. Este evident pentru toată lumea că trebuie modificată Constituția, avem experiența ultimilor 30 de ani. Aici intervine rolul președintelui, care trebuie să fie un factor de echilibru, un factor de coagulare, dar dumnealui s-a transformat în premierul de la Cotroceni.Vreau să-i transmit domnului președinte că actualul Parlament nu mai reprezintă votul cetățenilor. Dacă ar avea loc alegeri anticipate, PSD ar câștiga detașat, nu la 4-5 procente, ci detașat.”, a spus Marcel Ciolacu, la DC NewsLive.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis a convocat jumătate din Guvern la discuţii pe tema şcolilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat astăzi, pentru ora 15.00 o şedință de lucru privind siguranța publică în unitățile de învățământ. La ședință vor participa prim-ministrul României, Florin Cîțu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

De asemenea, de la ora 17.30, Klaus Iohannis a convocat o întâlnire cu liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian, și deputatul Ovidiu Ganț pe tema minorităților naționale.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

AUR a depus în Parlament un proiect privind anularea subvențiilor pentru partide

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentarii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au depus la Senat o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 334/2006 privind fmanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Propunerea vizează eliminarea subvenţiei acordare partidelor politice de la bugetul de stat, dar şi aprobarea unei noi structuri organizatorice a Autorităţii Electorale Permanente, în vederea asigurării funcţionarii Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale.

“Scopul legitim inițial al legii a fost deturnat și compromis grav. Clasa politică a înțeles subvenționarea de la bugetui de stat ca pe o formă de parazitare pe seama finanțelor publice. Partidele politice au văzut în stat, de fapt, în vechiul sistem nereformat, un nou sponsor generos în locul vechilor sponsori privați, interesați și adesea corupți. Ca dovadă, subvențiile de la bugetui țării nu au fost niciodată plafonate și nici acordate conform unor criterii rezonabile. Au existat și există în continuare cazuri când partide politice care nu au participat la alegeri au beneficiat de subvenții de la bugetui de stat, precum și cazuri în care partide politice care nu mai aveau niciun parlamentar au continuat și continuă să primească în mod absurd subvenții generoase de la buget”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorii afirmă că sumele acordate partidelor ar fi putut contribui la dublarea alocaţiilor pentru copii în 2020.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: