Connect with us

Administratie

Taxele pentru permise de conducere și certificate de înmatriculare se plătesc online de la 1 octombrie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În urma publicării în Monitorul Oficial al României a O.U.G nr.152/2020, privind modificarea și completarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăți care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului național electronic de plată online, de la data de 1 octombrie 2020, taxele aferente serviciilor oferite de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța vor fi efectuate exclusiv în sistem online.

În scopul încasării contravalorii permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare și a autorizațiilor de circulație provizorie, este operațional contul RO94RNCB0082000367331018, deschis la BCR – sucursala Unirii, de către RA-APPS.

Măsurile prevăzute în actul normativ fac parte dintr-o serie de intervenții necesare în vederea debirocratizării și simplificării serviciilor publice specifice, pe măsura creșterii gradului de digitalizare în România.

Totodată, au fost inițiate demersuri pentru implementarea serviciilor electronice de plată, astfel încât să se mențină posibilitatea încasării tarifelor aferente acestor operațiuni și la sediile serviciilor publice comunitare teritoriale prin terminale automate.

Până pe data de 30 septembrie 2020, la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor,  se vor menține modalitățile de încasare actuale, inclusiv numerar. După această dată, plățile nu vor mai putea fi efectuate, în numerar, la ghișee.

În ceea ce privește încasarea sumelor reprezentând contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare, taxele de păstrare combinație cu număr de înmatriculare sau tarif atribuire număr preferențial, modalitățile de plată nu se modifică, urmând a fi efectuate, în numerar, la ghișeele serviciilor publice comunitare. (comunicat de presă Instituția Prefectului Județului Constanța)

 

Comments

comments

Administratie

Constanța se pregătește de ninsoare!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce astăzi Constanța s-a aflat sub atenționare de cod galben de vânt, meteorologii Centrului Regional Dobrogea anunță că zilele următoare scad temperaturile și vin ninsorile. Mai exact, de mâine vremea se va răci. Ziua va ploua slab, noaptea vor fi precipitații mixte la început, care apoi se vor transforma în ninsoare moderată, iar în cursul dimineții de miercuri este posibil ca stratul de zăpadă să ajungă la 10 – 15 cm. În aceste condiții, la nivelul Primăriei Constanța a fost convocat Comandamentul de iarnă.

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, președintele Comandamentului de iarnă: „Vom fi pregătiți să intervenim pentru deszăpezire în orice zonă a orașului, fie că vorbim despre bulevarde, străzi înguste, trotuare sau spații greu accesibile. Avem la dispoziție utilaje, oameni și ne pregătim pentru orice situație“.

Atunci când situația o va impune, în municipiul Constanța se va interveni cu utilaje ale Polaris:

  • Autospeciale cu lamă
  • Autospeciale cu lamă, cisternă și sărăriță
  • Încărcătoare frontale
  • Wole
  • Autobasculante cu braț
  • Containere de 16-20 mc pentru transportul zăpezii
  • Freze de mici dimensiuni
  • ATV-uri cu lamă

De asemenea, pentru oamenii străzii în această perioadă va fi deschis adăpostul din șoseaua Mangaliei, unde beneficiarii vor avea apă caldă și căldură, vor primi hrană și haine de schimb. Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55.

Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

Direcția Generală Poliția Locală – 0241.484.205.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ministrul Energiei promite investiții sociale de 5 milioane de lei pentru comunitatea locală din Cernavodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a fost, luni, 25 ianuarie a.c., prezent la Cernavodă pentru demararea campaniei de vaccinare în rândul angajaților centralei nucleare.

Reprezentantul guvernamental a anunțat, cu această ocazie, că a purtat discuții cu primarul orașului Cernavodă (Liviu Negoiță n.r.) pentru mai multe investiții pe care Ministerul Energiei, prin Nuclearelectrica, le va face în comunitatea locală. Astfel, Popescu a promis investiții în valoare de 5 milioane de lei.

Iată declarația:

“Am vorbit cu primarul din Cernavodă şi am anunţat un sprijin de investiţii sociale de 5 milioane de lei pentru comunitatea locală. Acesta se va materializa în investiţii în zona medicală, de educaţie şi în alte zone. 40% medical, 40% educaţie şi 20% alte activităţi. Practic vrem să continuăm ce am început anul trecut, ca toate companiile mari din sectorul energetic să ajute comunităţile de pe tot teritoriul României şi acum vreau o implicare mai mare în comunitatea de acolo de unde îşi au sediul.”

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Un constănțean, amendat pentru că a aruncat saci cu moloz pe un teren din Mamaia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Chiar dacă legislația în vigoare și mai ales bunul simț spun că deșeurile, indiferent de care ar fi, nu se aruncă la întâmplare, ci se depozitează în spații special amenajate, polițiștii locali găsesc frecvent persoane cărora nu le pasă cât de mult rău fac mediului și, implicit, nouă tuturor. La fel s-a întâmplat zilele trecute, când polițiștii locali constănțeni din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului s-au autosesizat, ca urmare a imaginilor apărute în spațiu public, cu privire la faptul că dintr-o dubă de culoare albă, marca Ford Tranzit, au fost descărcați mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții pe un teren viran situat în stațiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol. Conducătorul auto responsabil a fost identificat și sancționat conform Legii nr. 211/2011, art.19, alin. 3, cu amendă de 3.000 lei, acesta ridicând, totodată, și deșeurile abandonate.

Cu această ocazie, Primăria Municipiului Constanța amintește faptul că materialele provenite din construcții și desființări trebuie depuse în amplasamentul din incinta Portului Constanța – zona Poarta 9.

„Nicidecum aceste materiale nu se aruncă la întâmplare, la platformele de gunoi sau în modulele pentru colectare selectivă. Persoanele fizice sau juridice care au construit ori au demolat și trebuie să scape de resturile provenite din această activitate trebuie să achite o taxă de 3 lei/tonă sau fracție de tonă, care poate fi achitată numerar sau prin POS atât la ghișeele Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT), cât și la punctul de încasare situat în incinta Portului Constanța – Poarta 9, dar și prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanța RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanța, cod fiscal 4785631. Persoanele care nu respectă aceste prevederi și sunt surprinse că aruncă astfel de materiale în alte locuri decât în cele special amenajate riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice și între 25.000 și 50.000 lei pentru persoanele juridice. Facem apel la constănțenii care constată astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat.“ notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: