Connect with us

Societate

Teatrul de Stat Constanţa suspendă toate reprezentaţiile

Maria Ionescu

Publicat

la

Ca urmare a situației epidemiologice create de răspândirea cazurilor de coronavirus/COVID-19 în România și având în vedere dispoziția emisă de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, Teatrul de Stat Constanța (TSC) suspendă toate reprezentațiile cu public începând de astăzi, 10 martie și până în 22 martie inclusiv, cu posibilitatea prelungirii acestui termen.

În contextul actual, riscurile de îmbolnăvire depășesc beneficiile participării la un act cultural iar sănătatea spectatorilor, a tuturor cetățenilor Constanței și întregii țări reprezintă prioritatea zero în acest moment.

Persoanele care au cumpărat bilete pentru spectacolele programate în această perioadă sunt rugate să solicite rambursarea contravalorii biletelor direct de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (pentru cele achiziționate de la casă) sau de pe site-ul www.mystage.ro, în cazul în care biletele au fost achiziționate online.

“Pentru spectacolele programate începând cu 23 martie, vom reveni cu informații, la momentul oportun. Urmăriți anunțurile TSC pe pagina Facebook a instituției sau pe website pentru a fi la curent cu deciziile referitoare la programul teatrului. Mulțumim spectatorilor noștri pentru înțelegere și, cu speranța că valul epidemic va trece cât mai curând, îi așteptăm din nou la toate reprezentațiile și evenimentele noastre.”, a precizat Erwin Șimșensohn, director general.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Festival turco-tătar Sabantoi 2020. Vezi ce manifestări au loc în sudul litoralului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Uniunea Democrată Tătară  cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Asociația Community Aid Romania, Direcţia de Cultură şi Sport Mangalia, Ambasada Republicii Kazakhstan în România şi Asociaţia Culturală Mehmet Niyazi organizează evenimentul internaţional Sabantoi, în perioada 18-20 septembrie 2020.

Potrivit conducerii Uniunii Democrate a Tătarilor din România, anul 2017 a reunit 4 ţări, în 2018 au participat reprezentanți din 10 ţări, iar anul trecut participarea a fost mult mai mare.  Au fost reprezentanți din 15 ţări şi peste 5 mii de  vizitatori.

Anul acesta, deşi există confirmarea a 25 de ţări încă din septembrie 2019, din cauza pandemiei doar 7 ţări vor reuşi să ajungă la cel mai mare festival interactiv din România.

”Festivalul a devenit o tradiţie, este deja la a 4-a ediție, doar că, în acest an ne limităm la doar 4 ore în ziua de 20 septembrie 2020, interval orar 14.30 – 18.30 (plaja Turquoise din Venus Mangalia).

Puteți: călări, trage cu arcul, savura bucătăria turco-tătară, participa la unul din cele 7 jocuri și, puteți chiar câștiga premiile simbolice puse în joc!

Trebuie doar să respectăm, conform legii, distanțarea fizică și regulile de stopare/limitare a răspândirii coronavirusului!”, a precizat președintele UDT, Naim Belgin.

Evenimentul include şi Festivalul Filmului Kazakh, iar filmele care vor putea fi vizionate sunt: “Hanatul Kazakh: Tronul de Aur” şi “Fântâna adâncă”: ambele subtitrate în limba română.

Program: 18.09.2020 – 19.30 şi 19.09.2020 – 19.30, locație: Teatrul de Vară Neptun.
Intrarea este LIBERĂ!

”Mulţumim pentru sprijinul acordat  tuturor celor care iubesc cultura, tradiţiile, şi sportul! Vă mulţumim!”, a spus Naim Belgin.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Zero Gravity Dimension, un proiect cultural de succes sub cupola Planetariului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Epidemia de coronavirus nu poate opri arta. Proiectele culturale continuă cu succes, respectând toate restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea bolii.

Așa se întâmplă și cu Zero Gravity Dimension, organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu. Proiectul a debutat pe 7 septembrie și presupune organizarea a zece reprezentații ale spectacolului de teatru pentru tineret „Zero Gravity Dimension”. Reprezentațiile se difuzează online și mai pot fi vizionate pe pagina de Facebook „Zero Gravity Dimension”, în zilele de 17, 21 și 22 septembrie 2020, începând cu ora 20:00.

„Am avut, la fiecare reprezentație online, sute de spectatori, cu mult mai mulți decât am fi putut avea dacă am fi susținut reprezentațiile cu public, în Planetariu, așa cum era conceput inițial proiectul. Audiențele record înseamnă că oamenii au nevoie în continuare de teatru, de artă, în general, și ne bucurăm că le putem oferi ce-și doresc, chiar și în aceste condiții dificile din vremuri de pandemie. Pe de altă parte, ne-au lipsit energia, căldura și emoția pe care ni le-ar fi transmis spectatorii, dacă reprezentațiile ar fi putut fi susținute cu public în sală, mai ales în condițiile speciale oferite de incinta de la Planetariu.”, a spus Georgiana Rusu, organizator al evenimentului.

Spectacolul „Zero Gravity Dimension” spune povestea a patru elevi eminenți care câștigă un concurs internațional de robotică și primesc drept premiu o vizită la N.A.S.A. Însoțiți de doi profesori și de robotul cu care au câștigat concursul, cei patru vizitează un centru de lansare a rachetelor și, dintr-o eroare de programare, pornesc în cosmos la bordul unei capsule spațiale.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), aria tematică: „Artele spectacolului – Teatru”. Buget total: 113.500 lei (85.000 lei finanțare A.F.C.N., 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului).

Parteneri: Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Comitetul Județean al Părinților Constanța, Asociația Elevilor din Constanța și compania de transport auto Business Class Tour.

Regia: Iulian Enache

Scenariul: Cristiana Bojthe Keresztes

Muzica: Adrian Mihai

Scenografia: Lăcrămioara Dumitrașcu

Casting: Lui’s Events

Distribuția: Andu Axente, Alexandru Medveghi, Anais Agi-Ali, Beatrice Georgiana Marciuc, Gabriel Roșu, Andrei Calu

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Reparații curente la locurile de joacă din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pe lângă lucrările de modernizare a locurilor de joacă, ce se derulează în această perioadă, Primăria Municipiului Constanța intervine cu reparații curente la spațiile care au necesitat astfel de lucrări.

Mai exact, vorbim despre locurile de joacă ce au fost reabilitate anul trecut și care au fost vandalizate ori care s-au deteriorat. De asemenea, echipele au intervenit pentru reparații curente și la spațiile de joacă ce nu au intrat încă în reabilitare capitală, pentru a menține echipamentele existente în condiții optime până când acestea vor fi cuprinse în programul de modernizare al municipalității.

În ultima săptămână, au avut loc lucrări de reparații, vopsitorie, completare și/sau înlocuire elemente de joacă la spațiile de joacă de pe str. Pescarilor, bl FZ15-FZ17, de pe aleea Heracleea, la intersecția cu str. Făt Frumos, bd. Tomis bl TAV5A, str. Constantin Brâncuși bloc 8/10, str. Baba Novac, din Parcul Casa de Cultură, Parcul Doraly și Parcul Poarta 6, str. Arcului, la intersecția cu str. Liliacului, din zonele de agrement CET și de pe str. Brizei, de pe str. Hatman Arbore, la intersecția cu str. Bujorului, de pe aleea Lupeni și de pe str. B.P. Hașdeu bloc L7-L8.

De asemenea, la spațiile de joacă la care s-au efectuat reparații curente și care nu au intrat în reabilitare astăzi și mâine va fi completat și nisipul.

Rugăm constănțenii să păstreze curățenia în locurile de joacă și să nu le distrugă. Totodată, facem apel la constănțeni să nu lase copiii în spațiile care sunt în reamenajare pentru că se pot accidenta. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: