Connect with us

Actual

Teodosie îi luase parohia preotului care s-a sinucis. Lucian Ganea slujise 36 de ani la Independenţa

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Sinuciderea preotului Lucian Ganea, care şi-a înfipt cuţitul în inimă în domiciliul său din Techirghiol, reprezintă de departe un caz şocant. Din păcate, oficialii Arhiepiscopiei Tomisului nu au făcut prea multă lumină în acest caz, ci mai degrabă au aruncat umbre cu scopul de a ascunde drama pe care o trăiesc preoţii de la Constanţa, mutaţi arbitrar din bisericile pe care le-au ctitorit, găsiţi cu lipsuri în gestiune, caterisiţi şi trimişi în judecata instanţelor de drept comun. În lipsa unei comunicări corecte din partea Arhiepiscopiei, în spaţiul public au ajuns informaţii contradictorii despre Lucian Ganea. S-a spus că acesta s-a pensionat pe caz de boală în luna februarie 2016, iar alte surse au afirmat că preotul slujea sporadic la parohia din Potârnichea.

Potrivit informaţiilor noastre, Lucian Ganea a sluijit o viaţă întreagă, mai exact 36 de ani, la biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din comuna Independenţa. În ultimii ani, a renovat lăcaşul de cult, cu sprijinul financiar al primarului Cristea Gâscan şi al comunităţii locale. În decembrie 2014, la terminarea lucrărilor, arhiepiscopul Teodosie a sfinţit biserica. O ştire difuzată de postul Trinitas TV al Bisericii Ortodoxe Române arată încântarea pe care a resimţit-o ierarhul constănţean la noua sfinţire. Preotul Ganea apare în două imagini secundare în cadrul ştirii difuzate, ceea ce trădează marginalizarea sa şi minimalizarea efortului său personal. Totuşi, în acord cu evidenţele, Teodosie l-a hirotonit cu acea ocazie drept iconom-stavrofor. Aceasta este cea mai înaltă treaptă în care poate accede un preot de mir. Un iconom-stavrofor poate purta un brâu roşu şi o cruce pectorală. În ciuda distincţiei acordate, Teodosie a găsit oportun să-l detaşeze pe Lucian Ganea de la Independenţa, la începutul anului 2015. Atunci, parohia a fost acordată preotului Ştefan Leoacă. O vreme, lui Ganea i s-a promis că i se va acorda parohia din Ciocârlia, însă acel loc a fost atribuit în cele din urmă preotului de la Dobromir. Ultima soluţie a fost parohia din Potârnichea, un sat mărunt, cu locuinţe puţine şi mizere. Preotul slujise timp de 36 de ani, fără întrerupere, la Independenţa, iar potrivit enoriaşilor din localitate dorinţa sa era să rămână acolo, până la pensionare. Ganea avea trei copii în întreţinere, iar soţia sa, care lucrase la CEC, a trebuit să se angajeze vânzătoare de lumânări la Mănăstirea din Techirghiol.

Reamintim că Lucian Ganea s-a sinucis vineri, după ce şi-a înfipt cuţitul în inimă, în locuinţa sa din Techirghiol. Preotul a fost înmormântat fără slujbă religioasă, duminică.

Comments

comments

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: