Conecteaza-te cu noi

Actual

Teodosie, tot deasupra legii. Se întoarce prof la Ovidius cu binecuvântarea Curții de Apel

Published

on

Astzi, 19 ianuarie, Curtea de Apel Constanța a admis recursul depus de Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, care astfel câștigă procesul cu Universitatea ”Ovidius” din Constanța.

”Casează în tot hotărârea atacată şi, rejudecând, dispune: Admite în parte cererea. Dispune anularea Hotărârii Senatului (Universității „Ovidius”) nr. 623/29.07.2021 numai în ceea ce îl privește pe reclamant. Respinge restul capetelor de cerere. Definitivă”.

Reamintim că în  2021, ÎPS Teodosie a solicitat universității constănțene posibilitatea de a fi în continuare profesor universitar titular, deși împlinise vârsta de pensionare încă din 2020. Întrucât Universitate i-a refuzat cererea Arhiepiscopul Tomisului a contestat decizia Senatului UOC.

Iată ce a a declarat IPS Teodosie despre acest proces:

Advertisement

”Încă o dată s-a dovedit că justiția poate fi justă pentru că, nu doar avocații, ci judecătorii au avut discernământ și au judecat firesc.”, a precizat IPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat că pentru un ierarh care este profesor, predarea este esențială.

”Să fiu împiedicat să-mi exercit această misiune a fost într-adevăr ceva nefiresc. Eu m-am adresat mai întîi specialiștilor din Ministerul educației, care mi-au spus că este ceva tendențios.”

Potrivit lui IPS Teodosie, i s-a recomandat să atace hotărârea Universității Ovidius.

”Și atunci, eu le mulțumesc și avocaților, dar mai ales judecătorilor care s-au dovedit de fiecare dată oameni drepți, care au conștiință. (…) Eu le mulțumesc și nu comentez decât atât: sunt bucuros că pot să merg să predau ca titular, așa mi s-a transmis, iar dl. avocat m-a sunat și  mi-a spus: Gata! De-acum sunteți titular!”, a completat IPS Teodosie.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions