Conecteaza-te cu noi

Politica

Theodor Paleologu: “Țara asta merită altceva, nu suntem totuși o țară de proști”

Published

on

Theodor Paleologu, diplomat și fost ministru al culturii, este candidatul PMP la alegerile prezidențiale din 2019. El spune că nu va fi nici președintele-jucător, precum Traian Băsescu, nici președintele-spectator, precum Klaus Iohannis, ci va fi președintele-învățător și totodată mediator.

Dacă va ajunge președinte, Theodor Paleologu nu va renunța complet la cursurile pe care le predă, pentru că, spune el, vocația sa de profesor este mai presus de orice. „Cred că singura manieră de a repara o țară, o societate bolnavă este educația”, este de părere Theodor Paleologu.

„Am o școală la mine acasă, îmi câștig viața din cursuri. Se poate trăi din filosofie pe cont propriu. Asta fac: predau filosofie, retorică, istoria ideilor, diplomație, am creat o fundație și probabil sunt singurul dintre candidații mai importanți care trăiește pe cont propriu, care își câștigă existența pe cont propriu, care nu are un salariu de la stat.  Asta e o chestie serioasă, care mă face să-mi câștig viața, să pot întreține o casă, să organizez călătorii de studiu. E o activitate care îmi plăcea foarte mult, îmi place foarte mult, am de gând să continui, chiar dacă sunt ales președinte. Voi merge în călătoriile de studiu probabil cu SPP-istul după mine, că alminteri nu se poate”, a declarat Theodor Paleologu în emisiunea „24/7” de la Digi24.

Candidatul spune că inclusiv întâlnirilor electorale are de gând să le dea o dimensiune mai reflexivă și să abordeze teme precum lidershipul, identitatea, patrimoniul, pentru că „un președinte trebuie să fie un om care gândește, totuși, nu e doar un om de teren și de contact”.

În plus, nivelul dezbaterii politice e prea scăzut în România.

Advertisement

„Țara asta merită altceva, nu suntem totuși o țară de proști”, spune Theodor Paleologu, conform aceleia;i surse.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions