Actual

„Tomograf” pentru copaci, montat pe doi arbori din Constanţa

mart. 29, 2018 Maria Ionescu

Lucrări în premieră la Constanţa unde angajaţii Serviciului Gestionare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei municipiului Constanța au testat astăzi un aparat de ultimă generaţie care evaluează starea de sănătate a arborilor. „Tomograful” pentru copaci a fost montat pe doi arbori bătrâni din zona parcului Teatrul de Stat Constanţa: un plop si un salcâm.

Instrumentul adus pentru demonstraţii de o firma din Bucureşti, evaluează din punct de vedere sonic și electric gradul de îmbătrânire al pomilor şi furnizează astfel informaţii importante. Pe baza datelor colectate, lucrătorii Serviciului Spaţii Verzi vor putea afla care este modul de acţiune, cât de periculoşi sunt arborii bătrâni si dacă trebuie tăiaţi în regim de urgenţă. Constanţa este cel de-al treilea oraş din ţară unde au fost făcute astfel de teste, după Bucureşti și Cluj.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!