Connect with us

Actual

Tone de produse second-hand vor fi returnate în Statele Unite ale Americii

Published

on

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța nu au permis intrarea în țară a 14,6 tone mărfuri second hand, destinate Asociației Partners în Progress din Constanța. Acestea vor fi returnate în țara de expediție, Statele Unite ale Americii.

Astăzi, 11 mai, s-a finalizat controlul pentru importul de mărfuri second-hand dintr-un container sosit din SUA în Portul Constanța. Este vorba despre 14.592 kg articole textile uzate – îmbrăcăminte și încălțăminte), mobilier uzat, mâncare procesată și echipamente electrice și electronice uzate (computere și proiectoare).

La controlul fizic al mărfurilor au participat reprezentanți ai BVF Constanta, ANPC, Gărzii de Coastă și ai Gărzii Naționale de Mediu, constatându-se neconcordanțe între starea de fapt a mărfurilor și documentele prezentate.

Articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte aflate în container nu erau sortate pe categorii, erau pătate sau murdare. Pentru importul echipamentelor electrice și electronice uzate nu s-au prezentat documente care să ateste funcționarea acestora.

Advertisement

”Urmare a concluziilor reprezentanților ANPC, respectiv „mărfurile second-hand nu pot fi puse pe piața din România”, comisarii de la Garda Națională de Mediu Constanța au dispus interzicerea efectuării importului pentru mărfurile second-hand din container, acestea fiind considerate deșeuri.

”Pe cale de consecință, conținutul containerului va fi returnat în țara de proveniență, măsură ce va fi pusă în aplicare de organele vamale.”, a precizat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement