Connect with us

Actual

Traficanții au OBLIGAT zeci de tinere să se prostitueze. Percheziții ample, inclusiv în Constanța

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, 26 august, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 13 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii DIICOT– Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, au efectuat 44 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Dâmbovița, Iași și Constanța, în urma cărora au fost ridicate mijloace materiale de probă, înscrisuri bancare și contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile, sumele de 38.920 de euro, 56.104 lei şi au fost indisponibilizate 13 autoturisme de lux.

În fapt, s-a reţinut că începând cu anul 2018, pe teritoriul României s-a constituit un grup infracţional organizat, format din 14 suspecţi, care a avut ca scop exploatarea, prin obligarea la practicarea prostituţiei, a unui număr de cel puţin 44 de persoane de sex feminin.

Din cercetările efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, actele de traficare a victimelor, determinarea și înlesnirea practicării prostituției, urmate de ascunderea și disimularea originii ilicite a sumelor de bani obținute din aceasta activitate prin achiziționarea de terenuri, construcții şi autoturisme de lux, au reprezentat acțiuni complexe ai unor autori care au acționat convergent, în urma unui plan infracțional elaborat în cadrul grupului infracțional organizat. Acesta a funcționat pe parcursul a cel puțin 3 ani, fiind structurat pe paliere de decizie, respectiv de execuție, și fundamentat pe aportul concordant al tuturor membrilor săi cu stabilirea pentru fiecare dintre ei ai unei contribuții materiale specifice, de natură să asigure consonanța în acțiune a întregii grupări criminale.

Recrutarea tinerelor s-a realizat constant din medii sociale precare, prin inducere în eroare, mobilul fiind promisiunea obținerii unor importante sume de bani într-un termen relativ scurt.
Ulterior, pe parcursul desfășurării activităților infracționale, în scopul continuării practicării prostituției, membrii grupării infracționale au utilizat diferite metode de persuasiune, manipulare precum și constrângere, atât morală, cât și fizică.

Tinerele exploatate au fost plasate pe piețele de prostituție din Europa de Vest, respectiv Germania, Danemarca, Austria, Elveția, Anglia, Olanda, Islanda, Italia și Scoția, precum și România, iar de transferarea, respectiv transportul între locații, asigurarea spațiilor adecvate de cazare, crearea și promovarea anunțurilor specifice pe site-urile de profil s-au ocupat în mod exclusiv membrii entității criminale.

”Sumele de bani obținute din exploatarea tinerelor sunt impresionante, existând date şi indicii că veniturile obținute direct din această activitate sunt în cuantum de aproximativ 3 milioane de euro.
S-a reţinut faptul că membrii grupului au manipulat victimele și în vederea obținerii unor sume de bani cât mai mari de la diverși clienți.

Astfel, inculpaţii erau preocupaţi de a le învăţa pe tinere modalitatea în care acestea pot să obțină importante sume de bani, de la clienți aflați pe un palier educațional și material avansat (cu titlu de exemplu, de la un singur client, prin manopere dolosive, una dintre victime a reușit să obțină suma de peste 100.000 euro, de la începutul anului 2021 şi până în prezent).”, precizează reprezentanții DIICOT.

Pentru a pune în evidență potențialul criminogen extrem de ridicat al membrilor care compun această grupare criminală, în nenumărate rânduri, cu ocazia unor conflicte diverse avute cu alte grupări infracționale, aceștia au acționat unitar, coagulat într-o coeziune specifică unui grup infracțional organizat, caracterizat prin violență extremă și conexiuni cu lumea interlopă arondată municipiilor București și Iași.
În vederea administrării probatoriului în cauză, procurorii DIICOT– Structura Centrală au transmis autorităților judiciare din Germania 3 ordine europene de anchetă, efectuându-se, totodată, un schimb permanent de informații de interes polițienesc, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, cu structurilor de aplicare a legii din Germania și Țările de Jos (Olanda).

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

”Activitățile s-au realizat cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul tehnic şi de criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcția Operațiuni Speciale.
La acțiune, au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.”, au precizat oficialii DIICOT. 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier între un autoturism și o căruță, în județul Constanța. Sunt mai multe victime

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.40, printr-un apel la numărul 112 a fost anunțat un accident rutier, care s-a produs pe DJ 224, la ieșirea din Tortomanu spre Siliștea.

Din primele informații, un autoturism a intrat într-o căruță și cinci persoane au fost rănite.

Potrivit ISU Constanța, acestea sunt conștiente.

Știre în curs de actualizare.

Fotyo: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Situație tensionată la Spitalul de Boli Infecțioase. Primarul Chițac face promisiuni, angajații se tem de concedieri

Publicat

la data de

Scris de

Activitatea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța continuă să fie suspendată, la 17 zile de la incendiul devastator care s-a produs în secția ATI și care s-a soldat cu decesul a 7 persoane.

Nemulțumirile sunt tot mai mari, în special dat fiind faptul că mai multe cadre medicale urmează a fi concendiate.

Iată ce memoriu au formulat:

„În contextul pandemic actual, când toate spitalele anunță efective insuficiente de personal sanitar, când se suspenda concediile de odihnă ca să se poată acorda îngrijiri numărului tot mai mare de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, renunțarea la personalul medical încadrat cu contract de munca pe perioada determinata, al Spitalului de Boli infecțioase Constanta, este o decizie criminală.

Noi, asistenții medicali și infirmierele cu contract determinat am muncit în linia I de la începutul pandemiei cot la cot cu cei cu contract permanent de aproape doi ani, în condiții de criza sanitara, de presiune greu de imaginat. Am luptat cu frica de a ne îmbolnăvi, de a îmbolnăvi membrii familiei, am acceptat să muncim într-un loc evitat de multe cadre medicale, și am demostrat pe deplin capacitate profesionala și umana.

De ce acum nu mai este nevoie de noi? De ce întreg personalul de cadre medicale al Spitalului de Boli Infecțioase Constanta, este în pericol de concediere, într-un moment când numărul de pacienți infectați este mai mare ca niciodată?

Normativul de personal este, în continuare, subdimensionat în instituțiile sanitare publice.

De ce un cadru medical la Spitalul de Urgenta Constanta în sectorul de covid urgență îngrijește singur 40-50 pacienți 12 ore în timp ce noi suntem eliminați din sistem?

Care este calitatea îngrijirilor primite de acești pacienți speriați de moarte și izolați de lume?

În contextul lipsei acute de personal calificat în instituțiile sanitare și perspectivele grave privind situația epidemiologică națională actuala, solicitam autorităților să găsească o rezolvare la situația dramatica în care ne găsim.

Considerăm asta o datorie profesională și morală, în același timp!

Vrem să muncim , vrem să ne punem în practica cunoștințele și experiența, vrem să ne implicam în efortul general de salvare a pacienților infectați cu SARS-CoV-2, să ajutam la îngrijirea pacienților de covid pentru că, noi chiar știm să o facem!“

Situația este tensionată

În cursul zilei de azi, managerul interimar al Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Claudia Cambrea, a declarat în exclusivitate pentru redactorii ziarului Amprenta că situația este tensionată și că a făcut demersuri pentru a păstra angajații unității spitalicești.

“Cei aproximativ 60 de angajați despre care vorbim au fost încadrați pentru o perioadă determinată, pentru a îngriji bolnavi cu COVID. Eu la acest moment nu mai am obiectul muncii pentru care i-am angajat, spitalul nu mai tratează pacienți cu COVID. Este greu, este trist, eu nu am ce să fac. Contractele lor s-au încheiat încă din 4 octombrie. Situația este tensionată și complicată, nu știm cât de repede ne vom pune pe picioare, clădirea trebuie evaluată, este în evaluări, o parte din documente sunt încă sigilate iar noi trebuie să găsim soluții. Îmi pare extrem de rău de acești oameni, unii dintre ei de o calitate umană și profesională deosebită și ne-au ajutat pe perioada pandemiei, dar cât timp eu nu am obiectul muncii, nu am ce să fac. Nu am nimic cu oamenii, mi se rupe sufletul”, a declarat pentru ziarul Amprenta managerul interimar al Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Claudia Cambrea .

Reacția primarului Chițac

În acest context, primarul municipiului Constanța a afirmat că vor fi alocate fonduri pentru deschiderea părții neafectate a spitalului.

Iată postarea sa de pe pagina de facebook:

”Mâine voi avea o discuție cu managerul interimar al Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Claudia Cambrea. Voi exprima disponibilitatea Primăriei de a aloca fonduri pentru deschiderea părții neafectate a spitalului, pentru că înțelegem urgența și necesitatea unor paturi suplimentare.

De asemenea, vom contacta un specialist în vederea efectuării unei evaluări care să ne arate ce să achiziționăm și ce categorii de lucrări trebuie să facem. Însă voi avea nevoie și de o decizie a Consiliului de Administrație a spitalului, dacă se va considera că aceasta este calea de acțiune.”

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier cu 5 victime în apropiere de Albești. A intervenit și elicopterul

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 8.00, în apropierea localității Albești, județul Constanța, a avut loc un grav accident rutier soldat cu cinci persoane rănite.

Au fost alocate: un echipaj C2 și unul B2 SAJ din substația Mangalia, un echipaj EPA B2 Mangalia precum și elicopterul SMURD.

La locul incidentului au fost găsite 5 victime, iar 4 dintre ele au fost transportate la spitalul județean Constanța.  Un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost preluat de elicopter cu traumatism cranio cerebral și traumatism cranio facial, plagă parieto-occipitala, stabil.

De asemenea, au mai ajuns la spital un bărbat de 32 de ani, conştient,  cu traumatism cranio cerebral și luxaţie de umăr, un bărbat de 36 de ani, conştient, cu traumatism cranio facial și traumatism ocular dar și o tânără în vârstă de 25 de ani, conştientă, cu contuzii la membre.

Un bărbat de 30 de ani, şofer, conştient a refuzat transportul la spital.

Știre în curs de actulizare.

Update: Șoferul autoturismului care s-a răsturnat în afara părții carosabile era băut.

Oficial din partea Biroului de presă al IPJ Constanța:

”Astăzi, în jurul orei 7.50, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DJ 391, în afara localității Albești.

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism, condus de un bărbat, de 25 de ani, s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, precum și a 3 pasageri din vehicul.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.”

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: