Connect with us

Actual

Trageri cu artileria antiaeriană, în Poligonul Capu Midia

Maria Ionescu

Publicat

la

În perioada 2-13  martie 2020, în Poligonul Complex de Trageri aparținând Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion BUNGESCU” vor avea loc primele trageri cu artileria antiaeriană din acest an.

Militari aparținând  Batalionului 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu” Craiova,  din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est,  vor executa trageri de luptă cu tunul antiaerian 2×35 mm pe ținte aeriene și terestre. Trupele dislocate la Capu Midia se pregătesc să-i înlocuiască pe colegii lor din Grupul de Luptă NATO din Polonia, condus de Statele Unite ale Americii,  care asigură prezența înaintată și consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, în sistem rotațional, alături de militari polonezi, americani, britanici și croați.

“De asemenea, în simulatorul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion BUNGESCU” (MTS II)  se vor antrena, pentru trageri cu rachete sol-aer CA-94,  militari aparținând Batalionului 184 Senzori și Apărare Antiaeriană din cadrul Brigăzii 18 Cercertare Supraveghere Decebal.”, a precizat lt. Anca Medrea, ofițer cu informarea și relațiile publice al C.N.I.Ap.AA.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Incendiu puternic în Agigea. Două case ard cu flacără deschisă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a izbucnit un puternic incendiu la o casă din Agigea, situată pe strada Ion Bitzan. În scurt timp, acesta s-a extins la încă o locuință.

La ora actuală, intervin 12 pompieri cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

”În momentul de față ard cu flacără deschisă două case. Din primele informații, nu sunt victime. Se lucrează pentru localizare.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma acestui incendiu au ars în totalitate 2 case cu suprafețe de 50, respectiv 80 mp. De asemenea, a fost afectat acoperișul unei a treia case, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Pentru lichidare au acționat mai bine de 2 ore, cauza probabilă fiind scurt circuit la instalația electrică.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la intrarea în Agigea. O mașină a intrat sub un TIR

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în localitatea Agigea a avut loc un grav accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Un autoturism a intrat sub un TIR.

La fața locului a intervenit o ambulanță SMURD B din cadrul Detașamentului Port. În autoturism a fost găsit un bărbat neîncarcerat, cu multiple traumatisme. Acesta a fost transportat la spital.

Știre în curs de actualizare.

Update: Iată ce precizări face Biroul de presă al IPJ referitor la acest accident.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 39, dinspre localitatea Lazu către Agigea.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că impactul s-a produs între un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor cu semiremorcă, condus de un bărbat de 31 de ani, și un autoturism, condus de un bărbat de 53 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 53 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Silviu Marian Șincan

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! Prefectul Coșa, despre prelungirea carantinei în municipiul Constanța: “Șansele sunt foarte mari”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Carantina pentru municipiul Constanța expiră mâine, iar autoritățile analizează ÎNCĂ cifrele Direcției de Sănătate Publică.

Joi, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat că șansele ca perioada de carantină să fie prelungită în municipiul Constanța sunt foarte mari. Și asta pe fondul situației cazurilor active din municipiu și a creșterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

“DSP efectuează analiza de risc pe termenii pe care îi știm deja. Având în vedere faptul că suntem pe un platou, fără să se înregistreze o scădere,șansele sunt foarte mari să se prelungească”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: