Connect with us

Politica

Traian Băsescu trimite PSD în opoziție. Vezi ce declară fostul președinte

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a scris duminică, pe Facebook, că PSD este „inapt” pentru guvernare, deoarece refuză respectarea regulilor democratice specifice statului de drept, fiind necesar ca acest partid să fie trimis în opoziţie, context în care responsabilitatea preşedintelui Klaus Iohannis va fi covârşitoare în această perioadă, notează News.ro.

„PSD, un partid inapt pentru guvernare! PSD este un partid care nu este capabil să guverneze, chiar dacă are un suport popular important. Defectul major este acela că atunci când ajunge la putere, vrea să guverneze după regulile proprii şi nu după regulile constituţionale”, a scris senatorul PMP.

El a dat câteva exemple în care arată că PSD este „inapt pentru guvernare”.

„Ponta: în 2012, la suspendare, blochează prin OUG dreptul CCR de a verifica pentru constituţionalitate hotărârile Parlamentului. Efectul? Şi UE şi SUA pun sub semnul întrebării statul de drept în România, se multiplică obligaţiile din MCV, iar UE decide blocarea accesului în Spaţiul Schengen care trebuia să se producă începând cu 1 octombrie 2012. Grindeanu: servil şi umil, în februarie 2017 emite pe furiş, fără dezbatere publică celebra OUG 13, dedicat acoperirii infracţiunilor şefului său de partid, Liviu Dragnea şi nicidecum descongestionării penitenciarelor. Efectul? Europenii pun sub semnul întrebării statul de drept în România şi sute de mii de români ies în stradă cerând plecarea guvernului”, a arătat liderul PMP, care a mai dat şi alte exemple în acest sens.

„Dragnea: decembrie 2016 instaurează un regim de tip FSN, asemănător regimului comunist, în care, sub comanda unui singur om, partidul se substituie şi guvernului şi parlamentului. Efectul? România revine la «valorile politice» ale începutului anilor ’90, sub ochii unei populaţii majoritar tolerantă la derapajele de la democraţie, drepturi fundamentale şi stat de drept, dacă i se măreşte salariul şi se extind ajutoarele sociale. Dragnea: iunie 2017 decide retragerea sprijinului politic pentru guvernul pe care el însuşi l-a instalat acum 6 luni. Motivul? Pentru că Grindeanu şi Tudorel Toader refuză să introducă în Codul Penal pragul care l-ar salva de puşcărie pe Aiatolahul PSD. Efectul? Instabilitate politică, iar partenerii României nu mai înţeleg dacă România a evoluat faţă de mineriada din 1990 în ceea ce priveşte statul de drept”, a completat preşedintele PMP.

Traian Băsescu a susţinut că PSD trebuie trimis în opoziţie, context în care responsabilitatea preşedintelui Klaus Iohannis va fi covârşitoare în această perioadă.

„Concluzie! Oricât ar fi de mare, PSD-ul este inapt pentru guvernare pentru că refuză respectarea regulilor democratice specifice statului de drept. Singura soluţie pentru ca România să-şi reia cursul spre consolidarea statului de drept şi să poată evolua pozitiv, este trimiterea acestui partid în opoziţie. Aici, responsabilitatea Preşedintelui Iohannis va fi covârşitoare în următoarele zile”, a conchis senatorul PMP.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: