Conecteaza-te cu noi

Administratie

Transportul elevilor din județ, în dezbatere la CJ Constanța. Vezi ce s-a discutat

Published

on

dezbatere transport elevi

Consiliul Județean Constanța anunță că, în cursul zilei de 26 octombrie a avut loc la sediul CJC o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai instituției, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și operatori de transport.

Subiectele abordate au fost următoarele:

  1. Stabilirea unui mecanism clar in vederea asigurării gratuitătii elevilor la transport, respectiv obligația unităților de învățământ de a transmite la timp listele cu elevii care beneficiază de gratuitate, precum si eventuale modificari ale acestora, stabilirea celor mai eficiente mecanisme ca elevii beneficiari să intre in posesia abonamentelor (inclusiv prin distribuirea acestora în cadrul unităților de învățământ) precum si documentația pe care operatorul de transport o va transmite inspectoratului in vederea decontării abonamentelor. Ca precizare, aceasta discuție a urmărit evitarea situației în care elevul să nu intre în posesia abonamentului gratuit, iar operatorul să factureze strict contravaloarea abonamentelor utilizate de către elevi în scopul navetei domiciliu-scoală. De asemenea, operatorii de transport au ținut să menționeze că în cazul în care elevul nu a apucat să ridice abonamentul, pe baza carnetului de elev si după ce a fost regăsit pe listele transmise de către unitatea de învățământ, șoferul i-a permis accesul si transportul gratuit în baza carnetului de elev vizat la zi.
  2. Un alt subiect a fost cel al sumei forfetare pentru elevii care nu pot beneficia de serviciile de transport public judetean. În acest moment așteptăm răspunsul Ministerului Educatiei in vederea stabilirii de către CJC a sumei forfetare, urmând ca aceasta să fie transmisă ISJ pentru a rezolva si această problemă, în sensul ca elevii domiciliați in localitățile care nu sunt deservite de operatori de transport să poată achita naveta la unitatea de învățământ.
  3. Au fost discutate problemele semnalate de către elevi, in special pe ruta Valu lui Traian – Constanta. Este o situație care a apărut din cauza faptului că acest segment de drum este asigurat de un transportator pe o grupa de trasee și este prins și pe o grupa de trasee care este neatribuită și pentru care licitația este în desfășurare. Astfel, există o presiune pe singurul operator de transport licențiat, urmând ca după atribuirea grupei 3 de trasee să existe mai multe autobuze pe această rută și cu o frecvență mai mare a curselor. Totusi, operatorul de transport a înțeles situația și a dublat capacitatea de transport la orele de vârf.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions