Politica

Trei spitale regionale pentru România, Constanța nu este pe listă. Cum comentați?

mart. 02, 2018 Mihaela Tîrpan

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat vineri, dupa întâlnirile de la Bruxelles cu comisarii europeni Corina Creţu şi Günther Oettinger, că a pledat pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate zonele României. De asemenea, ea susţine că a discutat şi despre implementarea Programului Operaţional Regional şi despre crearea unui grup de lucru care să simplifice procedurile de accesare a fondurilor europene. Mai mult, ministrul român a anunțat ca a pus bazele pentru construirea a trei spitale regionale in România.

„Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate regiunile, dată fiind relevanţa acesteia în dezvoltarea României şi a celorlalte State Membre. Am solicitat această flexibilitate în alegerea priorităţilor pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare şi provocărilor specifice fiecărei regiuni”, transmite Rovana Plumb printr-un comunicat de presă.

Cu privire la implementarea Programului Operaţional Regional, ministrul transmite că delegaţia română a solicitat sprijinul Comisiei Europene pentru a agrea, în cel mai scurt timp, măsurile pentru reducerea riscului de dezangajare, printre care se numără propunerea unei scheme de subvenţionare pentru creşterea eficienţei energetice în locuinţe.

Un alt subiect dezbătut a fost stadiul proiectelor aferente celor trei spitale regionale, care urmează să fie construite din fonduri europene în Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca. S-a agreat depunerea celor trei aplicaţii la Comisia Europeană până la finalul acestui an, după ce vor fi finalizate studiile de fezabilitate, în octombrie 2018.

Asadar, NICIUNUL NU VA FI CONSTRUIT LA CONSTANȚA, așa cum am primit promisiuni in ultimii ani, respectiv in campaniile electorale… În aceste condiții, cum apreciați discutiile electorale ale liderilor social democrați cu privire la unitatea medicale mult promisa pentru județul Constanta?

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!