Conecteaza-te cu noi

Societate

”Trilogia belgrădeană”, marți și miercuri la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța

Published

on

Trilogia Belgradeana

Spectacolul „Trilogia belgrădeană” este o coproducție a Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, prin Centrul de Cercetare științifică și creație artistică „Euxin”, și a Teatrului de Stat Constanța, primele două reprezentații fiind programate marți, 11 aprilie și miercuri, 12 aprilie, începând cu ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

„Trilogia belgrădeană” este un spectacol de licență al tinerilor studenți actori, proiect coordonat de regizorul Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, care este, totodată, asistent universitar la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța. Spectacolul se înscrie în programul Teatrului de Stat Constanța „Debut la TSC”.

Distribuția este compusă din: Lucian Prasti, Octavian Mateiciuc, Sorina Toma, Georgiana Oancea, Roberto Savu, Alexandru Babă, Romulus Samfiroiu, Gabriel Roșu – Studenți în anul al treilea la Actorie în cadrul Facultății de Arte de la Universitatea Ovidius, clasa Daniela Vitcu și Erwin Șimșensohn, actrița Denisa Todireanu și Theodor Șoptelea, actor al Teatrului de Stat Constanța. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, artist plastic la Teatrul de Stat Constanța, lighting design-ul de Alexandru Bibere, iar sound design-ul, de Alexandru Popa și Eduard Lupu.

„Trilogia belgrădeană” de Biljana Srbljanović este o piesă în trei acte, ce explorează viața emigranților din fosta Iugoslavia, care ajung, din cauza războiului fratricid ce a macinat propria țară și a situației economice dezastruoase, în toate părțile lumii. Oamenii sunt forțați să-și părăsească țara și să-și croiască un alt drum în viață, ceea ce ne aduce aminte de actualitatea războiului de la granițele României. A fi emigrant presupune, în primul rând, o luptă continuă cu tine însuți, după care o luptă pentru a reclădi un trai decent din punct de vedere social și financiar. Cei mai mulți emigranți se confruntă cu stări emoționale negative – anxietate, frică, neliniște, dor de casă, panică și depresie.

Advertisement

Prin această trilogie, din păcate atât de actuală astăzi, Biljana Srbljanović explorează modul în care războiul și politica au influențat viețile oamenilor de rând din Serbia anilor ’90, și cum aceștia încearcă să supraviețuiască plecând dintr-o societate instabilă și în continuă schimbare, în speranța găsirii unui nou drum.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions