Connect with us

Administratie

„Tu decizi pentru Constanța” – Primul proces de bugetare participativă din istoria orașului începe în 19 septembrie

Published

on

Primul proces de bugetare participativă din istoria Constanței începe luna aceasta, pe 19 septembrie, anunță viceprimarul din partea USR, Florin Cocargeanu. Acesta spune că toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Constanța și au împlinit vârsta de 18 ani pot depune proiecte pentru dezvoltarea orașului pe platforma https://tudecizi.primaria-constanta.ro.

Pentru a putea trimite propuneri de proiecte și pentru a putea vota, trebuie să vă creați un cont de utilizator în platforma online și să vă identificați cu un cont unic de email.

Proiectele pot fi depuse până la data de 16 octombrie 2022.

Tu decizi pentru Constanța!

Advertisement

Regulamentul procesului este disponibil integral pe platforma https://tudecizi.primaria-constanta.ro

  • Perioada și etapele de desfășurare
  • 19 septembrie 2022 – 16 octombrie 2022 – Depunerea proiectelor;
  • 17 octombrie 2022 – 4 noiembrie 2022 – Analiza proiectelor, ce include următorii pași:
  • evaluarea proiectelor de către Comisia special creată în vederea stabilirii eligibilității;
  • afișarea listei cu proiectele eligibile (proiectele vor fi afișate public pe platformă gradual în timpul acestei etape, nu toate în același timp);
  • afișarea listei cu proiectele respinse (proiectele vor fi afișate public pe platformă gradual în timpul acestei etape, nu toate în același timp);
  • depunerea și analiza contestațiilor;
  • 4 noiembrie 2022 – afișarea listei finale de proiecte eligibile.
  • 7 noiembrie 2022 – 4 decembrie 2022 – Etapa de vot;
  • 13 decembrie 2022 – Afișarea proiectelor câștigătoare.

Inițiativa aparține consilierilor locali ai USR-PLUS. Viceprimarul Florin Cocargeanu declara pentru Ordinea.ro la începutul acestui an că proiectul de bugetare participativă, “Tu decizi pentru Constanța” le oferă ocazia cetățenilor să participe în mod direct la luarea deciziilor.

„Proiectul de bugetare participativă, “Tu decizi pentru Constanta” este unul dintre proiectele la care consilierii locali USR PLUS țin foarte mult, fiind inclus în programul de guvernare locală și care oferă ocazia cetățenilor să participe în mod direct la luarea deciziilor privind cheltuirea unui procent clar definit din bugetul de dezvoltare a orașului. Eu și colegii mei avem convingerea ca proiectul va avea susținerea necesară în cadrul consiliului local astfel încât cetățenii să se bucure de acest instrument transparent și incluziv care arată deschiderea administrație actuale față de cetățeni.“, a declarat viceprimarul Florin Cocargeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement