Connect with us

Actual

Tudor Chirilă va produce pentru TVR o variantă a spectacolului ”Ovidiu in Love” jucat la Constanța

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Potrivit unui comunicat transmis presei de Teatrul de Stat Constanța, spectacolul ”Ovidiu in Love” va avea o variantă video care va fi difuzată de TVR. Producția va fi coordonată de Tudor Chirilă – actor, regizor, muzician și coprezentator al celebrului format ”Vocea României” difuzat de ProTv. Deși este mai puțin știut, acesta și-a început cariera de regizor chiar la Constanța. Anul trecut, Chirilă a produs pentru TVR documentarul ”Constanța Șaizecișicinci”, având ca subiect aniversarea Teatrului de Stat din Constanța. Filmul a fost prezentat și la cea de-a VIII-a ediție a Zilelor Filmului Românesc de la Roma (Mostra del Cinema Rumeno a Roma), organizat de ProCult.

”Promovat de ProEvent, împreună cu Ambasada României în Italia și Academia Română din Roma – cu sprijinul Institutului Cultural al Român – evenimentul a avut loc la Academia Română din Roma și Casa Cinematografică, între 10 şi 12 noiembrie a.c.. Programul a cuprins șase proiecții – în limba română, cu subtitrare în limba italiană.

Descrierea filmului „CONSTANŢA ŞAIZECIŞICINCI” pentru publicul din Roma a fost următoarea: „O echipă TVR a documentat evenimentul teatrului constănţean, ce putea părea unul obişnuit în asemenea circumstanţe. Dar, intervievându-i pe numeroşii participanţi la festivităţi, atât pe oaspeţii descinşi la faţa locului cât şi pe cei ce trăiesc acolo, suişurile şi coborâşurile lăcaşului de cultură în toţi aceşti ani au căpătat, spre surprinderea tuturor, proiecţii nebănuite, nemaiîntâlnite în legătură cu alte teatre din România”.

Așadar, după colaborarea de anul trecut, care, iată, are și ecouri internaționale, Teatrul de Stat din Constanța și televiziunea publică din România conlucrează acum pentru un nou film care va fi produs de același Tudor Chirilă. Echipele TVR au filmat reprezentațiile de până acum ale spectacolului ”Ovidiu in Love”, care au avut loc pe scena din bulevardul Ferdinand nr. 11. Imaginile vor intra în procesul de producție. În acest fel, ”Ovidiu in Love” va fi disponibil pentru întregul public din România.

Imagine din spectacol. Foto: Marian Adochiței

”Ovidiu in Love” este un spectacol regizat și dramatizat de Alexander Hausvater, după un roman al regretatului Marin Mincu. Punerea în scenă, dar și parteneriatul prin care spectacolul va fi transformat în film pentru TVR, sunt finanțate de Primăria Municipiului Constanța. Până în prezent, au avut loc cinci reprezentații pe scena din Ferdinand 11, cu toate ovaționate de public.

Distribuţia este alcătuită din: Constantin Florescu, Georgiana Mazilescu, Mara Opriș, Marian Adochiței, Georgiana Rusu, Cristi Osoloș, Laura Iordan Adrian, Florina Stănculeț, Laura Crăciun, Alina Manțu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Maria Teișanu, Norbert Boda, Robert Danci, Diana Vieriu, Diana Orezeanu, Iulia Mihalcea, Cristina Munteanu, Ionuț Rusu, Alexandru Medveghi, Teodor Marcu, Alexandru Iacov, Răzvan Radu.

Scenografia este realizată de Maria Miu, muzica este compusă deMircea Kiraly, coregrafia este concepută de Lóránt András, iar light design-ul, de Lucian Moga. Asistent de regie, Maria Lupu.

Ultimele două reprezentații vor avea loc marți 12 decembrie și duminică 17 decembrie, ambele de la ora 19. Publicul are accesul gratuit.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier GRAV, cu victime încarcerate, la ieșirea din Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în jurul orei 17.30, a avut loc un grav eveniment rutier în urma căruia două persoane au rămas încarcerate.

Accidentul s-a produs între două autoturisme, la ieșirea din orașul Ovidiu, în zona hanului Kartali.

La fața locului au fost solicitate de urgență echipaje de intervenție. La această oră intervin pompierii constănțeni cu o autospecială de descarcerare grea, 2 echipaje de prim ajutor SMURD B și un echipaj terapie intensivă mobilă SMURD C.

”E vorba de 2 persoane încarcerate, în acest moment colegii lucrează pentru extragerea acestora.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

În total sunt 6 persoane implicate în accident: 2 conștiente autoevacuate, 2 încarcerate inconștiente, una lângă mașină, semiconștientă, plus șoferul celuilalt vehicul, care este conștient.

Cinci persoane au fost transportate la spital.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constănțenii pot plăti taxele și impozitele chiar dacă nu au primit înștiințarea de la SPIT

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Constănțenii pot plăti taxele și impozitele locale chiar dacă nu au primit înștiințarea de plată de la SPIT, informează Primăria Constanța. Dacă se achită integral impozitul până la data de 31.03.2021 (prima scadență) se acordă o bonificație de 10%, arată sursa citată.

„Plata obligațiilor fiscale se poate efectua de la distanță, simplu, prudent și rapid, de la calculator, tabletă și chiar prin intermediul telefonului mobil:

– pe site-ul spit-ct.ro, secțiunile “Servicii online/Plată impozite” și “Plată amenzi/alte taxe”;

– prin intermediul telefonului mobil, utilizând aplicația e-Tax Mobile, disponibilă în App Store și Play Store;

–  pe site-ul ghiseul.ro, secțiunile “Plătește online impozite și taxe”, “Plată amenzi” și “Plată fără autentificare”;

–  prin serviciul Internet Banking.

De asemenea, plățile pot fi efectuate și prin ordin de plată: beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631;

Daca totuși nu aveți posibilitatea să utilizați serviciile online puse la dispoziție de Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, există posibilitatea plății prin numerar, doar în municipiul Constanța:

– la orice agenție fiscală SPIT;

– la stațiile OMV – Petrom, în magazinele Inmedio prin serviciul Westaco Express;

– la agențiile băncii Garanti Bank;

– la toate oficiile Poșta Română.“, notează Primăria.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbat electrocutat, transportat cu elicopterul SMURD de la Constanța la Iași

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, în triajul stației CFR Port din municipiul Constanța a avut loc un grav eveniment în urma căruia un bărbat a fost electrocutat și a suferit arsuri pe o mare suprafață a corpului.

Potrivit primelor informații, un bărbat în vârstă de aproximativ 52 de ani, angajat al unei societăți cu punct de lucru în Portul Constanța, s-a urcat pe un vagon de tren pentru a face verificări.

El s-a atins de niște fire de înaltă tensiune și a fost electrocutat.

A fost transportat de urgență la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. În cursul zilei de azi, s-a luat decizia ca bărbatul să fie transferat la o unitate spitalicească din municipiul Iași. Transferul s-a făcut cu un elicopter SMURD.

La ora actuală, se fac cercetări de către Serviciul de Poliție Transporturi Maritime și reprezentații ITM pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: