Conecteaza-te cu noi

Politica

Tudose schimbă radical Codul muncii. Vezi ce modificări propune șeful Executivului

Published

on

Guvernul Tudose a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre ce va schimba radical Codul Muncii. Acesta este strâns legat de o faimoasă Ordonanță de Urgență ce a intrat în vigoare din luna august, dar datorită anumitor aspecte nu a putut fi aplicată.

Proiectul reprezintă un pas legislativ foarte important ce va face operabile toate schimbările dure aduse în august Codului Muncii.

Guvernul face un pas important în lupta împotriva muncii la negru. Un proiect de lege aflat în dezbatere, va aduce schimbări majore în Codul Muncii. Acesta pune pe masă mai multe reglementări și sancțiuni. Iată ce vor fi obligați să facă angajatorii și cum vor fi sancționați dacă nu vor respecta noul cod.

Regulile au fost reglementate încă din luna august, dar nu au fost aplicate datorită faptului că nu au fost transpuse în legislaţia care reglementează în prezent metodologia de întocmire, completare și transmitere în registrul general de evidenţă a salariaţilor.

Advertisement

Potrivit economica.net în acest context, Executivul a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre privind registrul general de evidenţă a salariaţilor care face operabile toate schimbările dure aduse în august Codului Muncii.

Reamintim că schimbările făceau referire la modalitatea de angajare și la numeroase sancțiuni pentru angajatori.

Astfel, amintim câteva dintre faptele ce pot fi sancționate cu amendă:

  • primirea la muncă a unei persoane fără transmitere raportului de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii angajatului în baza unui contract individual de muncă.
  • refuzul de a pune la dispoziţia inspectorului de muncă documentele care au stat la baza înscrierilor efectuate în registru;

Constituie contravenţie și se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei completarea registrului cu date eronate sau incomplete.

Constituie contravenție și se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei încălcarea obligaţiei de a păstra dosarul personal la sediul angajatorilor sau, după caz, la sediul secundar, care are delegată competenţa încadrării personalului prin încheierea de contracte individuale de muncă.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions