Conecteaza-te cu noi
SEAS

Video

TURISM. Monumentul medieval de la Mangalia: Geamia Esmahan Sultan

Published

on

Imamul Halil Ismet Geamia Esmahan Sultan din Mangalia

Geamia Esmahan Sultan din #Mangalia este nu doar un lăcaș de cult, ci și un obiectiv turistic. Mii de vizitatori îi calcă pragul, vară de vară. Clădirea a fost ridicată în 1573 la inițiva fiicei sultanului Selim al II-lea. În urmă cu aproximativ 12-13 ani a fost restaurată. Imamul Halil Ismet spune că sunt 1.000 de familii de musulmani în Mangalia, care conviețuiesc în armonie cu românii și celelalte minorități. Comunitatea musulmană se bucură de sprijinul autorităților locale. Mai multe detalii în clipul de mai jos:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions