Conecteaza-te cu noi

Actual

Turiștii care vor veni la mare, mai ușor de depistat dacă vor consuma droguri

Published

on

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut, astăzi, la sediul Instituției Prefectului Constanța, o discuție cu șefii structurilor MAI privind responsabilitățile în gestionarea planului de siguranță și ordine publică în sezonul estival 2019. Din conducerea ministerului, alături de ministru, au mai participat secretarul de stat pentru relația cu instituțiile prefectului, Adrian Petcu, și consilierul ministrului, Nezir Gelaledin. Întâlnirea a fost găzduită la Instituția Prefectului, de către prefectul județului, Dumitru Jeacă și cei doi subprefecți, cărora li s-a alăturat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Ministrul a afirmat, în deschiderea ședinței, că mini-vacanța de Paști a constituit o verificare preliminară a capacității de gestionare a situației în zona litoralului. În acest sens, a evidențiat că organizarea și implementarea măsurilor trebuie revizuită, în sensul unei mai strânse cooperări între structurile MAI, dar și cu societatea civilă și voluntari care să susțină măsurile de prevenire a consumului de droguri. Carmen Dan a evidențiat că prevenirea și combaterea consumului și a valorificării stupefiantelor este una din preocupările majore ale conducerii MAI, fapt pentru care Inspectoratele Județene de Poliție vor fi echipate, în perioada următoare, cu dispozitive de depistare a consumului de droguri. Potrivit Prefecturii, IPJ Constanta are deja alocate patru astfel de aparate, iar MAI a acordat poliției fondurile necesare pentru ca fiecare inspectorat județean să fie dotat cu câte 7 astfel de dispozitive. De asemenea, pentru sezonul estival, în județul Constanta va fi repartizat un număr suplimentar de astfel de dispozitive, mai spune sursa citată.

Carmen Dan a solicitat fiecărui șef de structură să prezinte pe scurt aspectele semnificative ale activității specifice în aceasta zonă de acțiune și a reiterat sprijinul ministerului în derularea planului de măsuri pentru sezonul estival. Pe lângă măsurile de ordine și siguranță publică ce trebuie avute în vedere, ministrul a subliniat necesitatea gestionarii traficului regional intern și din zonele de frontieră, într-o manieră fluidă și fără incidente. Alte aspecte abordate au vizat încadrarea cu personal și situația echipamentelor specifice structurilor MAI. Implementarea și monitorizarea planurilor de gestionare a situației din sezonul estival va constitui un aspect prioritar pentru conducerea ministerului, a afirmat, în încheiere Carmen Dan.

La finalul întâlnirii, ministrul de Interne a declarat că a vrut să asigure că structurile ministerului sunt bine pregătite pentru sezonul estival.

Advertisement

„Este deja în practica conducerii MAI să se ocupe în această perioadă să se asigure că există acel nivel de pregătire satisfăcător pentru cetățeni. M-a interesat să știu că suntem bine organizați pe două componentă. Cea mai importantă pentru mine este prevenirea și  combaterea consumului de stupefiante. În acest sens, le-am solicitat șefilor structurilor MAI să fie foarte atenți în zona planurilor de măsuri pe care le au concepute pentru această perioadă, deoarece trebuie să recunoaștem cu toții că ne confruntăm cu un fenomen. Am discutat efectiv despre dotarea structurilor MAI cu aparate de depistare a consumului de stupefiante și a consumului de băuturi alcoolice. Totodată, am solicitat multă atenție în planuri comune cu celelalte structuri competente, inclusiv cu structura de Parchet competentă, pentru a avea și rezultate bune, mai ales că urmează o perioadă foarte aglomerată“, a punctat ministrul.

Carmen Dan a precizat că o atenție sporită va fi acordată în zona cluburilor, adică „în zonele vulnerabile care sunt cunoscute de structurile Ministerului“.

„Întărirea acestei componente de prevenție este foarte importantă și în planul gestionării ordinii publice, inclusiv în zona fluidizării traficului rutier. Îmi doresc să și văd rezultate în perioada următoare și am cerut, totodată, ca structurile MAI să aibă foarte multă deschidere și transparență față de mass-media“, a subliniat Carmen Dan.

Ea a mai declarat că este un motiv de îngrijorare creșterea traficului de droguri și a spus că își dorește o colaborare a tuturor autorităților, solicitând și ONG-urilor de profil să sprijine activitatea MAI.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions