Connect with us

Politica

Țuțuianu îl contestă pe Stroe? Fostul președinte al CJC vrea să candideze pentru șefia PSD Constanța

Publicat

la

Deputatul social-democrat Horia-Marius Țuțuianu a declarat la Antena 3 Constanța, în emisiunea „Administrație și Politică“, că Organizația Județeană Constanța a PSD are nevoie de un restart.

„Are nevoie de o echipă nouă, o echipă tânără, cu viziune, pragmatică și obiectivă, care să recâștige alegerile în Constanța în 2024, pentru că timpul ne-a demonstrat că ceea ce s-a întâmplat în 2020 a fost o greșeală pentru constănțeni, pentru că se vede ceea ce se întâmplă.“, a spus Țuțuianu.

Parlamentarul constănțean, fost președinte al Consiliului Județean, a afirmat că în 2020, PSD a pierdut alegerile pe bandă rulantă și, de aceea, este nevoie de un suflu nou la Organizația Județeană Constanța a PSD.

Întrebat de moderatoare dacă se gândește să candideze la șefia filialei, Horia Țuțuianu a afirmat că această întrebare îi este adresată de multe persoane și că se gândește din ce în ce mai serios de a candida la funcția de președinte al Organizației Județene Constanța a PSD.

„Vă spun sincer că încep să mă gândesc din ce în ce mai serios de a candida la funcția de președinte al Organizației Județene Constanța a PSD, dar bineînțeles într-o echipă sănătoasă și de viitor cu oameni tineri, pregătiți și care își doresc să dezvolte acest oraș și județ“, a punctat Țuțuianu.

Întrebat de cine va candida la funcția de primar al orașului Constanța, deputatul a spus că Organizația Județeană are foarte mulți pregătiți, care au lucrat în administrația publică locală și care știu ce au de făcut.

„Dar mai e până în 2024, însă mă voi gândi cu mare atenție și seriozitate de a mă înscrie și în această cursă electorală“, a mai spus Țuțuianu.

Comments

comments

Politica

Isărescu dă vina pe bănci pentru explozia ROBOR: „Au sărit calul“

Publicat

la data de

Scris de

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a urcat luni la 8,14%, de la 8,12% vineri, arată datele publicate de BNR. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat marți că băncile „au sărit calul” și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. „Au supra-reacționat”, a punctat Isărescu.

„ROBOR-ul se mișcă aproape de rata dobânzii de politică monetară. De mai bine de 4-5 luni s-a decuplat. Băncile au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au supra-reacționat. A fost clară tendința băncilor și a traderilor să privească pesimist viitorul. (…) Le transmit băncilor să fie mai atente la semnalele date de Banca Națională”, a spus Isărescu.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei. Evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori dintre care cei mai importanţi se referă la politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piaţa, inflaţia şi politica fiscală.

Vineri, Banca Națională a crescut dobânda-cheie cu încă 75 de puncte de bază, de la 4,75% la 5,50%.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După Novak, pe lista remanierilor lui Ciucă apar miniștrii Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă pregătește o remaniere amplă și trei miniștrii vor fi schimbați în următoarele zile, conform Antena 3.

Primul pe listă ar fi ministrul Sporturilor, Eduard Novak (UDMR), așa cum am anunțat aici:

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din guvern

Al doilea pe listă ar fi ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD).

De asemenea, se vehiculează și un al treilea nume și acesta ar fi ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din guvern

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ciucă se pregătește să dea afară miniștrii neperformanţi sau care au fost implicați în scandaluri. Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului va pleca din guvern, spun surse politice. Aceasta este doar unul dintre cei trei miniştri pe care premierul a decis să-i schimbe în urma evaluării făcute. Pe lista celor care pleacă mai sunt unul de la PSD şi un ministru de la PNL.

Cabinetul Ciucă se reînoieşte în urma evaluărilor făcute, iar fiecare partid al coaliţiei – PNL, PSD, UDMR – schimbă câte unul din miniştrii în funcţie.

Eduard Novak, ministrul Sportului este cel pe care-l sacrifică UDMR, deşi liberalii l-ar fi vrut plecat pe Cseke Attila, care are banii de la Dezvoltare.

Novak nu a ieşit prea bine la evaluare, lui se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat.

Scandalurile în care a fost implicat Eduard Novak

În primul rând, într-o emisiune televizată, ori nu a vrut ori nu a știut, imnul României. Practic a refuzat să să recite versurile.

Un al doilea moment care a ofensat opinia publică a fost cel de după Campionatul de Natație de la Budapest, atunci când, la întoarcerea în țară, Robert Glință nici nu a fost măcar menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport. Acest fapt a determinat-o pe mama sportivului să dea un mesaj extrem de dur la adresa lui Novak.

Surse politice că ministrul nu are o imagine bună nici măcar în interiorul propriului partid, în UDMR, acolo unde a ofensat conducerea formaţiunii.

Un alt moment controversat al mandatului lui Eduard Novak a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria, când a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

I se mai impută şi faptul că, de curând, a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Ordinul a stârnit nemulțumirea sportului românesc, existând nenumărate luări de poziție din partea sportivilor și conducerilor cluburilor.

sursa: antena3.ro / foto: g4media

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: