Conecteaza-te cu noi

Actual

Ucigașul profesoarei din Cernavodă, condamnat la peste 27 de ani de închisoare

Published

on

criminal cernavoda

Ieri, magistrații Tribunalului Constanța au dispus condamnarea la 27 de ani și 4 luni de închisoare pentru bărbatul care a omorât și jefuit o profesoară din Cernavodă.

Este vorba despre Hărăbor Romică Cosmin – în noaptea de 6/7 aprilie a anului 2021, acesta a omorât-o pe profesoara Cristina Pălu, în apartamentul ei din orașul Cernavodă.

Hotărârea judecătorilor nu este definitivă, ci este cu apel în termen de 10 zile de la pronunțare.

Oficial: 

Advertisement

Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: pe inculpatul Hărăbor Romică Cosmin la pedeapsa de 25 ani (faptă săvârşită la data de 06/07 aprilie 2021 asupra victimei Pălu Cristina). În baza art. 67 alin. 2 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 C.pen. şi art. 189 alin. 1 interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b C.pen. pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale În baza art. 65 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b C.pen., pe toată durata executării pedepsei principale. În baza art. 233 alin. 1 C.pen. şi art. 234 alin. 1 lit. a şi d C.pen. Condamnă pe inculpatul Hărăbor Romică Cosmin la pedeapsa de 7 ani închisoare (faptă săvârşită la data de 06/07 aprilie 2021 asupra victimei Pălu Cristina). În baza art. 67 alin. 2 C.pen. rap. la art. 233 alin. 1 C.pen. şi art. 234 alin. 1 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b C.pen. pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale. În baza art. 65 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b C.pen., pe toată durata executării pedepsei principale. În baza art. 38 alin. 1 C.pen. rap. la art. 39 alin. 1 lit. a C.pen. şi art. 45 alin. 5 C.pen. Contopeşte pedepsele menţionate mai sus în pedeapsa cea mai grea, aceea de 25 ani închisoare la care se adaugă 2 ani şi 4 luni închisoare (reprezentând 1/3 din pedeapsa de 7 ani închisoare), urmând ca inculpatul Hărăbor Romică Cosmin să execute în final pedeapsa de 27 (douăzecişişapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare, pedeapsa complementară de 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen. şi pedeapsa accesorie privind interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b C.pen., pe toată durata executării pedepsei principale. În baza art. 72 alin. 1 C.pen. şi art. art. 399 alin. 1 C.pr.pen. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Hărăbor Romică Cosmin, perioada reţinerii şi a arestului preventiv de la 08.04.2021 la zi şi menţine măsura arestării preventive a acestuia. (…).  Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare Pronunţată în şedinţă publică, azi 23.11.2022.
Document: Hotarâre  462/2022  23.11.2022

Reamintim că Hărăbor Romică Cosmin a fost acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

La data de 6 aprilie 2021, bărbatul a omorât-o în scop de jaf pe Cristiana Pălu, profesoară la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din municipiul Medgidia. Potrivit procurorilor, în locuinţa femeii, din oraşul Cernavodă, inculpatul a ucis-o în scop de jaf, prin strangularea cu o chingă din material textil, lovirea cu pumnii, legarea mâinilor la spate cu coliere de plastic şi înfundarea în gură a propriilor ciorapi. Apoi a luat din locuinţă suma de 500 de lei, un telefon mobil, trei carduri bancare, cheile locuinţei şi autoturismului victimei.

Cadavrul victimei a fost descoperit în ziua de 8 aprilie 2021, zi în care inculpatul a fost depistat pe raza comunei Deleni, ocazie cu care s-a stabilit că încerca să se sinucidă, după ce ingerase otravă de şobolani şi antigel. În primă fază inculpatul a fost condus la spital, unde după examinare medicii au stabilit că este în afara oricărui pericol. Ulterior a fost arestat.

Foto: Focuspress

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions