Connect with us

Societate

Ucraina impune restricții la exportul de cereale către România și pe calea ferată

Published

on

Ucraina a impus restricţii temporare privind transporturile de cereale pe calea ferată către Republica Moldova şi România, din cauza numărului mare de vagoane de la punctele de trecere a frontierei, a anunţat, vineri, compania de consultanţă APK-Inform, citată de Reuters.

După ce Rusia a blocat porturile Ucrainei de la Marea Neagră, Kievul a fost nevoit să utilizeze calea ferată ca principală rută de transport pentru exportul de cereale. Un inconvenient este acumularea de vagoane la punctele de trecere a frontierei.

Anterior, Kievul a suspendat exporturile de cereale pe cale ferată către Polonia.

APK-Inform a precizat că restricţiile în direcţia României au început pe 4 mai, iar pe 5 mai au fost introduse restricţii în direcţia porturilor dunărene ale Republicii Moldova şi Ucrainei.

Advertisement

Ministerul ucrainean al Agriculturii a anunţat, joi, că exporturile de cereale s-au ridicat la 46 de milioane de tone în sezonul 2021/22 iulie-iunie, inclusiv 132.000 de tone până în prezent în luna mai.

Oficiali de rang înalt din domeniul agriculturii au declarat în luna aprilie că Ucraina a exportat până la 300.000 de tone de cereale în martie, iar APK-Inform a menţionat că Ucraina a exportat 923.000 de tone de cereale în aprilie.

Ucraina a exportat până la 6 milioane de tone de cereale cu o lună înainte ca Rusia să invadeze ţara, pe 24 februarie. De asemenea, până la momentul actual, Ucraina a exportat 38.99 milioane de tone în sezonul 2020/21.

foto cu rol ilustrativ

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement