Connect with us

Politica

Ultima telenovelă de la Consiliul Județean. Lupu s-a supărat pe Stroe, după ce s-a dus în conferință cu ginerele lui Dumitrache

Publicat

la

Unul dintre puținele lucruri care s-au întâmplat la Consiliul Județean Constanța, în ultima perioadă, este atacul lansat de președintele Mihai Lupu împotriva lui Felix Stroe, liderul PSD de la malul mării. Într-un interviu pentru Replica de Constanța, dat după ultima ședință de Consiliu Județean, Lupu a transmis că Felix Stroe nu este un om de cuvânt. Cauza supărării sale ar fi aceea că aleșii PSD din Consiliul Județean nu i-ar fi votat câteva proiecte patrimoniale, în ciuda unui angajament verbal pe care și l-ar fi luat șeful lor, Felix Stroe, în discuții particulare.

„Ori sunt mințit și dus cu preșul, ceea ce nu e în regulă, ori consilierii (PSD – n.r.) nu mai ascultă de președinte și nu e în regulă. Am avut discuția foarte clară cu dumnealui pe aceste proiecte și a spus că nu va fi nici un fel de problemă. Felix Stroe nu este un om de cuvânt în relația cu mine, în tot ce am discutat cu dumnealui”, a precizat Mihai Lupu.

”Este vorba de atitudinea unor persoane în care, din păcate, eu aveam mare încredere și a unei persoane în care aveam mare încredere și în cuvânt, și promisiuni. Felix Stroe nu este un om de cuvânt în relația cu mine, în tot ce am discutat cu dumnealui”, a mai subliniat Lupu în interviul acordat, pe 5 iulie 2022, publicației Replica de Constanța. El a afirmat că, după ședință, l-a sunat pe Stroe, însă acesta nici nu i-a răspuns la telefon. 

 Lupu și Stroe s-au mai criticat doar în campania electorală din anul 2020, atunci când au fost principalii competitori pentru șefia CJC. Ca și acum, criticile au fost simple și fade sugestii că celălalt e mincinos. Evident că cei doi nu s-au acuzat de alte ”boli” profesionale, politicești, precum incompetența, nepotismul sau hoția, deși ar fi fost câteva lucruri de spus în legătură cu acestea.

Din acest motiv, ”cearta” actuală ar putea fi, și chiar credem că este, un simplu foc de paie, un fel de prosteală aruncată în presă, la derută, pentru cei care sunt atenți la ce spun oamenii, iar nu la ce fac. În urma atacului rămâne impresia că Lupu o rupe cu Stroe, că și așa relația asta cam dăuna la imagine. 

Nu cu mult timp înainte de această supărare, mai exact pe 20 iunie 2022, Mihai Lupu a organizat o conferință de presă împreună cu George Teșeleanu, ginerele lui Ion Dumitrache, șeful organizației municipale constănțene a PSD.

Teșeleanu este președinte al unui club sportiv implicat în cazarea și antrenarea unor sportivi refugiați din Ucraina.

În cadrul conferinței, Mihai Lupu i-a felicitat și le-a mulțumit directoarei de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST), Florina Cristache, și lui George Teșeleanu, numindu-i ”acești oameni minunați”.

” Într-un interval scurt de timp, (Cristache și Teșeleanu – n.r.) au reușit să se mobilizeze, să aducă acești copii din Ucraina, să le ofere cazare, hrană și să le asigure toate condițiile pentru a se antrena.” – a mai spus Mihai Lupu, după cum se arată pe pagina de Facebook a Consiliului Județean.

George Teșeleanu, Florina Cristache și Mihai Lupu, conferință de presă, 20 iunie 2022. Sursa: Consiliul Județean Constanța, via Facebook.

Din postarea datând din 20 iunie se deduce că DJST a avut o implicare financiară în acest parteneriat cu ginerele lui Dumitrache. Sumele nu au fost menționate în comunicarea CJC. Însă relevant pentru analiza de față este doar faptul că Lupu s-a așezat la aceeași masă cu ruda lui Dumitrache.

Iar când spui Dumitrache, spui și Stroe, în mod implicit.

Stroe și Dumitrache formează un cuplu statornic, încă din perioada comunistă, când au activat, deopotrivă, în Marina Militară. În zorii democrației, cei doi au pășit împreună pe calea economiei de piață, asociindu-se în numeroase firme. În politică au intrat în același timp. Și tot împreună au ajuns mai târziu la PSD.

Stroe și Dumitrache s-au separat oficial în afaceri, însă legăturile lor, cel puțin în plan politic, au rămas la fel de profunde. Ca dovadă, fiica lui Dumitrache este deputat PSD de câteva mandate, cu sprijinul lui Stroe. Iar însuși Dumitrache a fost numit interimar la conducerea organizației municipale a PSD, tot cu sprijinul lui Stroe, deși nu are carismă, nu are notorietate și este mut ca o lebădă.

Dacă veți căuta un cuvânt rostit de acest tip propulsat atât de sus, nu veți găsi nimic. Niciun ziar nu i-a publicat vreo declarație. El nu apare ca vorbitor nici în stenogramele ședințelor de consiliu local sau județean la care a participat în activitatea sa politică, de-a lungul anilor. Totuși, câteva dovezi că vorbește am găsit de anul acesta. Ne referim aici la câteva fotografii publicate pe contul de Facebook al organizației PSD din municipiul Constanța, în care Dumitrache apare mereu în spatele unor ochelarii fumurii, în preajma unor pensionari. Chiar și așa, nu este exclus ca marele șef de la municipiu mai mult să fi ascultat. Așa se spune despre el, că ascultă bine! 

Ion Dumitrache s-a limitat să asculte și în împrejurarea în care presa și niște politicieni au spus că ar fi beneficiarul ascuns al unui proiect controversat inițiat de primarul Constanței, liberalul Vergil Chițac, pentru amenajarea unui drum de acces pe buza falezei. S-a spus atunci că o firmă pe care Dumitrache o controlează din umbră, prin interpuși, ar fi avut mare nevoie de o șosea pe faleză, ca să dea drumul unui proiect imobiliar. În toiul scandalului, Dumitrache nu a găsit oportun să spună nimic. Într-un final, proiectul a picat la vot. Chiar și așa, tentativa celor implicați a generat o problemă de imagine. 

Ei bine, Mihai Lupu s-a afișat cu ginerele lui Dumitrache, cunoscând, ca toată lumea, aspectele relatate mai sus. Iar din acest punct de vedere, atacul pe care l-a lansat la adresa ”mincinosului” Felix Stroe pare, după cum am spus, un simplu foc de paie și o încercare de prostire a opiniei publice. Că și-așa nu se prea întâmpla mai nimic pe la Consiliul Județean, iar în lipsa unor teme de interes, presa locală colporta zvonul că s-ar plănui ca Lupu să treacă la PSD și să candideze din partea acestui partid la alegerile locale din 2024. După cum spuneam: telenovele. 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

„BNR este Mercur retrograd“ – senatorul Remus Negoi, ironic cu cea mai nouă angajată la Banca Națională

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este ironic cu cea mai nouă achiziție a Băncii Naționale a României. Este vorba de celebrul astrolog Minerva (64 de ani), pe numele ei real nume real Gabriela Dima, care a spus că, în prezent, lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale.

„Indicele ROBOR – ascendent în Uranus

Noua angajată se va ocupa de mentenanță la BNR. Adică întreținere. A previziunilor astrale privind ratele dobânzilor.

Păi cum, dacă Viorica Dăncilă a deschis drumul, de ce nu, viitorul angajat al BNR să nu fie un şaman? Sau un vraci? Poate temperează cineva rata inflației.

=BNRMercurRetrograd“, a declarat Remus Negoi.

Anunțul a fost făcut în podcastul lui Damian Drăghici: „La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani,” a declarat Minerva.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD și PNL, târg politic pe scaunele miniștrilor Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Liderii coaliției de guvernare, cu excepția lui Kelemen Hunor care este plecat din țară, s-au reunit de la ora 14 într-o ședință în care unul dintre subiecte ar putea fi remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Sursele citate susțin că social democrații ar intenționa să remanieze un ministru numit de PSD, respectiv pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, însă doar cu condiția ca liberalii să înlocuiască și ei un ministru, fiind vorba de Virgil Popescu.

De altfel, liderul PSD Marcel Ciolacu, nu a negat marți intenția de a-l schimba pe Dîncu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere (…) Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, liberalii nu ar vrea să îl schimbe acum pe Virgil Popescu, justificând în fața partenerilor de coaliție perioada grea care urmează și toate problemele cu care ministerul Energiei se va confrunta, însă nu exclud o eventuală remaniere a lui Popescu după ce trece iarna.

O remaniere ar fi cerută și în rândul miniștrilor UDMR, unul dintre numele vehiculate fiind cel al ministrului Sportului Eduard Novak, însă liderii maghiari nu intenționează să schimbe niciun ministru.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre alocarea fondurilor pentru investiții: Țara noastră are la dispoziție aproape 90 de miliarde de euro

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL) transmite o veste importantă pentru toți românii. România are la dispoziție aproximativ 90 de miliarde de euro, din fonduri europene, anunță parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Iată mesajul complet.

“#GuvernulRomâniei pregătește rectificarea bugetară pentru anul 2022.

Cea mai importantă veste cu care vine #GuvernulCiucă este reluarea contractelor de investiții, oprite ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții. Alocarea de fonduri, prin rectificarea bugetară, este încă o dovadă de preocupare serioasă a Guvernului de a menține un climat economic stabil, predictibil, atât pentru investitori, cât și pentru antreprenorii români.

Urmează ca rectificarea bugetară să fie făcută publică în cursul săptămânii viitoare, căci Guvernul României, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă continuă să acorde o importanță deosebită proiectelor de investiții. În perioada următoare, țara noastră are la dispoziție aproximativ 90 miliarde de euro, din fonduri europene, după cum urmează:

✔️ 10 miliarde euro, din perioada de programare 2014-2020 care se termină în 2023;
✔️ 80 de miliarde de euro provin din PNRR și din exercițiul financiar 2021-2027.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: