Conecteaza-te cu noi

Actual

Un an de război în Ucraina bombardată de rachetele Rusiei lui Putin. Ce urmează?

Published

on

razboi

Un an de război în Ucraina bombardată de rachetele Rusiei lui Putin. 

La 24 februarie 2022, președintele rus Vladimir Putin a lansat invazia în Ucraina. Convoaiele blindate ruse au pătruns pe autostrăzi, iar elicopterele s-au năpustit deasupra pădurilor din nordul Ucrainei, relatează The Kyiv Independent.

Cu fiecare oră care trecea, tot mai multe orașe și localități din întreaga țara erau capturate de forțele ruse care înaintau. CNN arăta parașutiști ruși, care purtau banderole albe, la aeroportul Antonov, chiar lângă Kiev. Președintele rus Vladimir Putin a declarat sfârșitul Ucrainei.

La 20 februarie 2023, președintele SUA, Joe Biden, a efectuat o vizită surpriză la Kiev.

Advertisement

Un an mai târziu, Kievul este în picioare. Și Ucraina rămâne în picioare. Democrația rămâne în picioare“, a afirmat liderul de la Casa Albă la Kiev.

Vladimir Putin prezintă războiul din Ucraina drept un moment de cotitură, în care Rusia ţine piept în sfârşit Occidentului, dar elita rusă se teme că şi-a angajat ţara într-o lungă şi inutilă scurgere de vieţi şi resurse, relatează Reuters.

De atunci și până acum, școli, spitale, grădinițe și sute de mii de locuințe au fost bombardate de armata lui Putin în zeci de regiuni din Ucraina. Câteva milioane de refuziați sunt răspândiți în lumea largă, mulți dintre aceștia trăiesc în România.

Pentru o mai mare claritate a evenimentelelor de la 24 februarie 2022, vă reamintim informația inițială:

Putin a început războiul în Ucraina. Sunt atacate Capitala Kiev și alte câteva orașe

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions