Connect with us

Politica

Un candidat la prezidențiale propune stagii de pregătire militară pentru tineret (P)

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale, susține că, în România, este nevoie de un program de antrenament militar și civic de cel puțin o lună care, consideră el, ar avea mai multe beneficii. Propunerea PMP pentru fotoliul de la Cotroceni este de părere că cetăţenii din România ar avea de câştigat pe mai multe planuri prin implementarea unui serviciu militar-civic. Paleologu a precizat însă că, pe moment, acest lucru ar trebui realizat pe bază de voluntariat.

“Se poate face pe termen scurt, o lună de antrenament militar, civic, umanitar obligatoriu. Cu opţiuni, desigur. Dacă cineva are convingeri religioase, filosofice care-i interzic să ţină o armă în mână, îl laşi în pace. Dar oricum nu este vorba despre arme, în primul rând. E vorba despre o serie întreagă de lucruri pe care orice cetăţean e bine să le cunoască”, a susţinut Paleologu.

În plus, candidatul PMP a ţinut să sublinieze că, în opinia sa, patriotismul este o virtute şi este importantă cultivarea acestuia. În acelaşi timp, Paleologu a adăugat că nu este un adept al militarismului, “nu sunt dintre cei care vor să ţină o armă în casă cum se întâmplă în America”. Discutând despre serviciul militar-civic, Paleologu a insistat că “este vorba despre o educaţie de bază, să înveţe tinerii să se scoale la 7.00 dimineaţa, să-şi facă patul, să cureţe după ei, este vorba de o disciplină minimală şi oricine are un copil ştie cât de important este lucrul acesta”. În același context, liderul PMP a subliniat că ar fi bucuros ca fiul său să stea pentru o lună de zile într-un astfel de loc, să vadă ce înseamnă disciplina militară. În plus, prezidenţiabilul PMP a afirmat că nu trebuie făcută o discriminare între bărbaţi şi femei şi că programul ar putea fi un “instrument de egalizare din acest punct de vedere”.

“Ideea că femeile nu sunt în stare de lucruri de genul acesta mi se pare cu totul depăşită. Egalitatea înseamnă şi egalitate în faţa unor obligaţii”, a susţinut Paleologu.

Totuşi, în ceea ce priveşte implementarea programului militar-civic, liderul PMP a opinat că acest lucru trebuie “testat întâi pe baza de voluntariat, exact cum se întâmplă acum în Franţa”.

“Un alt mare beneficiu al acestui serviciu civic-militar este identificarea analfabetismului, pentru că sunt copii din zone defavorizate care ajung la 15-17 ani să nu ştie să scrie, să citească. Poţi astfel identifica aceste cazuri şi poţi propune cursuri pentru cei care au probleme de acest tip”, a adăugat prezidenţiabilul.

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale a ținut să sublinieze că această idee nu este originală ci, de fapt, este întâlnită în multe state.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 31190006

sursa foto: Cuget Liber

Comments

comments

Politica

Dobre, atac dur la Făgădău: „Primăria Constanța e un monument al incompetenței“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Turismului Mircea-Titus Dobre, trezorierul Pro România, a criticat, astăzi, la Constanța, actuala conducere a Primăriei, pe care a catalogat-o ca fiind INCOMPETENTĂ, pentru că, până în prezent, nu a realizat vreun proiect major pentru oraș. Ținta principală a lui Dobre a fost actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău, căruia Dobre i-a fost coleg în PSD și șef de campanie în 2016.

„Este o responsabilitate foarte mare să candidezi la funcția de primar al Constanței. Îmi aduc aminte de anul 2016 când eram șef de campanie al actualului primar (Decebal Făgădău, n.r.). Atunci am crezut că intrăm într-o normalitate. Din păcate, nu există această normalitate în municipiul Constanța și mai, degrabă, cred că există o incompetență. Avem două monumente ale incompetenței în Constanța. Primul este Cazinoul. După cum știți, zilele trecute am văzut cum cei din conducerea Primăriei, în frunte cu actualul ministru al Dezvoltării Regionale și PNL, s-au dus cu surle și trâmbițe să semneze contractul pentru reabilitarea Cazinoului. Totuși, lucrările acestea edilitare ne-au demonstrat în timp că nu sunt așa de simple, iar de la semnătură și până la a se finaliza este o cale lungă. Mâine, poimâine, poate că respectiva companie (care va reabilita Cazinoul, Aedificia Carpați, n.r.) va intra în faliment. Al doilea monument al incompetenței este Primăria. Nu cred că o persoană care a avut, totuși, calitatea de viceprimar timp de cinci ani să nu poată să vină după un mandat iarăși de cinci ani, dar de data aceasta ca primar, să propună proiecte de dezvoltare în așa fel încât municipiul Constanța să se ridice la nivelul altor municipii reședință de județ, dar mult mai mici și cu bugete mult mai mici. Nu s-a întâmplat acest lucru și de aceea spun că Primăria Constanța e un monument al incompetenței. De fapt, pentru actuala conducere a Primăriei, proiectele majore pe care ni le arată sunt cele de asfaltare sau să mai pună câte o pavelă. Astea sunt chestiuni de normalitate, dar trebuie să ieșim din sfera asta a normalității și trebuie să avem proiecte mari. Constanța are nevoie de proiecte foarte mari.“, a spus Dobre.

Fostul ministru al Turismului a spus că în campania din 2016 s-au creionat trei proiecte, privind modernizarea celor trei piețe mari ale Constanței: IL Caragiale, Griviței și Tomis III.

„I-am ajutat în acel moment. Am venit cu proiectanți de la București, le-au desenat, erau lucruri importante, cum ar fi o sistematizare coerentă a zonei și spații verzi, dar, din păcate, nu s-au realizat. La momentul respectiv se spunea că doar le vom implementa. Nu s-a întâmplat. Nu știm de ce, dar au trecut doar patru ani. Poate ni se spune și nouă de ce nu s-au realizat. Toate astea ne arată cât de competentă este conducerea Primăriei Constanța“, a punctat Mircea-Titus Dobre.

În fața mai multor reprezentanți ai Pro România și a liderului Victor Ponta, Mircea-Titus Dobre și-a anunțat candidatura la funcția de primar al Constanței.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Pro România și-a stabilit candidații pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Prezent la Constanța, Victor Ponta, președintele Pro România, a anunțat candidații pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean.
Mircea Titus Dobre, fost ministru PSD al Turismului in Guvernul Ponta, este propunerea partidului pentru funcția de primar al municipiului Constanța. La Consiliul Judetean Constanța, oamenii lui Ponta merg pe mâna și pregătirea profesională a lui Răzvan Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alegerea lui Meleșcanu la șefia Senatului, NECONSTITUȚIONALĂ. Reîncepe bătălia între PSD și PNL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, astăzi, că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului a fost neconstituțională. Cu toate acestea, președintele Senatului Teodor Meleșcanu a declarat că nu demisionează din fruntea instituției până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR prin care s-a stabilit că acesta a fost numit ilegal în funcție.

„Până la publicarea în Monitorul Oficial,  eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am. După publicarea în MO, vom face demersurile pentru solutionarea acestui caz. (…) Eu îmi doresc un singur lucru: din orice poziție aș avea, îmi doresc să contribui cât mai mult la bună activitate a Senatului, într-o perioadă politică frământată.”, a declarat Teodor Melșcanu, la Parlament.

Imediat, cei de la PSD au spus, printr-un comunicat că au luat act de decizia de astăzi a CCR și vor veni cu o propunere pentru funcția de președinte al Senatului după consultarea în forurile de conducere ale partidului. La rândul lor, liberalii au anunțat, prin președintele lor, premierul Ludovic Orban, o vor susține pe Alina Gorghiu pentru șefia camerei superioare.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: