Connect with us

Stiri

Un cetăţean din Belarus, depistat pe o barcă improvizată

Maria Ionescu

Publicat

la

În urmă cu cateva zile, a fost detectată, cu ajutorul sistemului de supraveghere SCOMAR, o ambarcaţiune de mici dimensiuni ce plutea în derivă la aproximativ 12 mile marine, pe direcția localității Mangalia. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu ambarcaţiunea MAI 2114  din cadrul G.N. Mangalia și au identificat o barcă improvizată (construită pe un corp de lotcă, cu acoperiş, catarg cu pânză şi bidoane) în care se afla o persoană de sex masculin. Bărbatul a fost adus la bordul navei poliției de frontieră şi deoarece prezenta semne de deshidratare și hipotermie a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar ambarcaţiunea a fost remorcată până în portul Mangalia. În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză este cetăţeanul din Belarus G.V., în vârstă de 56 de ani, care a declarat că a plecat din Ucraina, de pe o plajă aflată la 30 kilometri de Odessa, la sfârșitul lunii trecute, la bordul mijlocului naval improvizat, și intenționa să ajungă în America  de Sud.   Bărbatul, care a fost externat și se află în afara oricărui pericol, a fost predat astăzi Serviciului pentru Imigrări Constanța pentru continuarea cercetărilor. În cauză poliţiştii de frontieră constănţeni fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: