Connect with us

Administratie

Un consilier local PNL din comuna Pantelimon, în stare de INCOMPATIBILITATE. Ce au stabilit inspectorii ANI

Publicat

la

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 6 aleși locali. Printre ei se află și un consilier local din comuna Pantalimon. Este vorba despre George Croitoru, consilier local în cadrul Consiliului Local Pantalimon. 

Potrivit inspectorilot de integritate, George Croitoru s-a aflat în stare de INCOMPATIBILITATE  în perioada 10 iulie 2018 – 05 iulie 2019 atunci când a exercitat simultan funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Pantelimon, Județul Constanța și calitatea de angajat cu contract individual de muncă (consilier personal al primarului) în aparatul de specialitate al primarului.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3) din același normativ.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

NOTĂ! CROITORU GEORGE nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Comments

comments

Administratie

Școala Gimnazială nr. 1 și Liceul Agricol din Poarta Albă vor fi dotate cu echipamente IT pentru cursuri online

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Primăriei Poarta Albă informează că, în urmă cu două zile, a fost semnat contractul de finanțare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României în vederea finanțării și implementării proiectului „Achiziție echipamente IT-mobile pentru uz școlar în localitatea Poarta Albă, Componentă 1 – Apel: POC/882/2/4/Îmbunatățirea conținutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate si e-cultură/4/Îmbunatățirea conținutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate si e-cultură.“

Obiectivul general al proiectului este de a achiziționa echipamente și dispozitive IT cu ajutorul cărora se vor desfășura cursurile on-line conform ”Ordonanței de Urgență nr. 144 din 24 august 2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2”

Proiectul demarat în octombrie 2020 vizează dotarea Școlii Gimnaziale nr. 1 cu 18 laptop-uri, 18 camere web conferință, 18 proiectoare, 18 ecrane proiectie, 18 table interactive, 18 routere wireless, 427 tablete pentru elevii. De asemena, Liceul Agricol Poarta Albă va fi dotat cu cu 19 laptop-uri, 19 camere web conferință, 19 proiectoare, 19 ecrane proiecție, 19 table interactive, 19 routere wireless, 463 tablete pentru elevii înscriși în cadrul Liceului Agricol Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Un nou concept de „Zilele orașului“ la Năvodari. Dumitrașcu: „Avem mulți copii talentați“

Publicat

la data de

Scris de

În acest weekend locuitorii din Năvodari sunt invitați la Zilele Orașului. Vineri și sâmbătă, de la ora 18.00, pe scena amenajată în Parcul Central a fost pregătită o sărbătoare a copiilor și tinerelor talente din oraș. Autoritățile locale spun că, având în vedere că ne aflăm în continuare sub stare de alertă, iar contextul sanitar este unul delicat și imprevizibil, am ales anul acesta să marcăm sărbătoarea orașului printr-un eveniment dedicat solidarității, tinerilor și copiilor năvodăreni, care probabil au resimțit cel mai puternic restricțiile  din ultimii doi ani. Vor avea activități culturale, artistice și sportive, piese de teatru, dansuri și recitaluri, demonstrații de arte marțiale, tombole cu premii și multe surprize, toate susținute de copii și tineri din Năvodari.

Viceprimarul Costel-Aurelian Dumitrașcu spune că Zilele Orașului sunt despre năvodăreni. În acest sens, se încearcă promovarea tinerilor talentați, dar și mișcarea. De aceea, în ultima lună au avut loc diverse competiții.

„Avem mulți copii talentați pe care doresc să îi încurajez și să îi felicit. Pentru mine este prima ediția a Zilelor Orașului Năvodari, din postura de viceprimar. Anul acesta, alături de colegii mei, am deci să organizăm zilele Orașului Năvodari…altfel. În opinia mea, zilele orașului trebuie să fie despre năvodăreni, de aceea vor urca pe scenă doar tinere talente și artiști din oraș. Vom avea activități culturale, artistice și sportive, piese de teatru, demonstrații de arte marțiale, dansuri și recitaluri, toate susținute de copii și tineri din Năvodari. Avem mulți copii talentați pe care doresc să îi încurajez și să îi felicit. Și pentru că am dorit și să promovăm mișcarea, întreaga lună am organizat diverse activități sportive, toate cu premii pe măsură: trei ediții de mers pe bicicletă și una de cross, iar zilele acestea se desfășoară alte competiții sportive: Micul baschetbalist, cupa primăverii la tenis cu piciorul, tenis de masă dar și un concurs de pescuit pentru împătimiții acestui sport. Sâmbătă seara vom premia câștigătorii iar la final avem tombole cu surprize pentru toți participanții la aceste concursuri.“, a spus viceprimarul Dumitrașcu.

Invitație la mișcare!

Toți copiii pasionați de baschet din orașul Năvodari sunt așteptați sâmbătă, 31 iulie, de la ora 09.00, la evenimentul sportiv ”Cupa Micul Baschetbalist”, organizat de Primăria Orașului Năvodari în Parcul Țara Piticilor. Copiii participanți vor fi provocați la jocul sportiv ”Obligatea”, sub atenta supraveghere a antrenorilor de baschet de la Clubul Sportiv Năvodari. Toți copiii participanți la evenimentul sportiv vor fi premiați cu medalii, cupe și tricouri, iar cei mai buni vor primi și mingi de baschet.

Concurs de pescuit pe Lacul Tașaul! Premii speciale pentru cei mai împătimiți

Toți pescarii amatori din orașul Năvodari sunt invitați la concursul de pescuit ”Peștișorul de aur”, organizat de Primăria Orașului Năvodari sâmbătă, 31 iulie, ora 06.00, pe Lacul Tașaul (lângă Cherhanaua Tașaul). Toți participanții vor fi premiați cu medalii și tricouri și vor fi înscriși automat la o super tombolă cu premii constând în articole de pescuit. Cei mai buni trei participanți vor fi premiați cu mulinete, lansete, scaune de pescuit, trusă de pescuit, nadă de pescuit. Surprizele nu se opresc aici: două premii speciale sunt pregătite pentru ”Cea mai mare captură” și ”Cel mai vârstnic pescar al orașului Năvodari”!

Programul evenimentului:

Vineri – 30 iulie

18.00 – 18.15 – Deschidere Trupa de teatru Paradox Company – coord. Latip Abdul-Cair

18.15 – 18.30 – Teatru Casa de Cultură Năvod Art – Liliana Cazan

18.30 – 19.10 – Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi”: Petrica Steluța, Camelia Popescu, Isabella Guzu (interpretare, folk)

19.10 – 21.30 – Școala de muzică ușoară ”MC Music” (65 elevi)

21.30 – AS Studio Ballet&Dance – 2 trupe dans (AS Dance, Fresh Crew); interpretare muzică ușoară: Adelina Popa, Miruna Dan, Cristina Olteanu, Alessia Sana, Diana Damian

Sâmbătă, 31 iulie

18.00 – 18.15 – Demonstrații Aikido, profesor: Gabriel Vasu

18.15 – 18.30 – Demonstrații Kempo, profesor: Ică Jipeanu

18.30 – 19.45 – Școlile Gimnaziale ”George Enescu”, ”Grigore Moisil”, ”Tudor Arghezi” – interpretare muzică populară, elevi: Iuliana Piștea, Maria Ciornea, Beatrice Roșca, Alexia Luchia, Aura Maria Șerban

19.45 – 20.00 – Denisa Luncan, interpret muzică ușoară și muzică populară

20.00 – 20.15 – Mazo Music Academy (7 elevi)

20.15 – 20.30 – Ioana Paravan, Ioana Ciotir, Răzvan Decu – interpreți muzică ușoară și muzică populară

20.30 – 20.45 – Moment artistic 3 elevi ai Școlii de pian a compozitorului și instrumentistului George Călin

20.45 – 21.00 – Ansamblul Lipovenesc

21.00 – 21.15 – Premiere câștigători competiții sportive organizate de Primăria Orașului Năvodari

21.15 – 21.30 – Tombolă premii

21.30 – 21.45 – Mădălina Modruj, muzică ușoară

21.45 – final – Ionela Maricaș, muzică populară

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Decizia CLM Constanța: Cei care au CAZIER NU mai au ACCES la locuințele sociale din Henri Coandă

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali au aprobat, astăzi, un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 65/2011 privind aprobarea „Programului de construire unități locative modulare în municipiul Constanța și lucrări tehnico-edilitare aferente – Campus Henri Coandă – str. Ștefăniță Vodă”, cu modificările și completările ulterioare. Concret, este vorba de introducerea unor reglementări în cea ce privește accesul la locuințele din cartierul social Henri Coandă.

Viceprimarul USR Florin Cocargeanu a declarat că în cartierul social Henri Coandă este nevoie, înainte de orice, de criterii mai bune privind accesul chiriașilor la locuințe sociale.

„Aceste reglementări trebuie să ajute la prioritizarea nevoilor reale ale celor care solicită astfel de locuințe modulare, cei care sunt în cea mai mare nevoie. RAEDPP, ca administrator bun și eficient al acestor spații, trebuie să încheie un protocol de colaborare cu DGASPC prin care să poată institui un sistem de identificare rapidă a copiilor din centrele sociale care devin majori și să se asigure acestora suport în întocmirea dosarului pentru obținerea unei astfel de unități locative. Mai mult, pentru ca aceste persoane ce provin din centrele sociale să beneficieze de un sprijin real protocolul trebuie să prevadă și procedura prin care acestea vor fi  îndrumate și către AJOFM în vederea obținerii unui loc de munca sau a unei eventuale calificări prin frecventarea cursurilor de calificare. USR Constanța susține criteriile de punere în valoare a resurselor umane prin prioritizarea acordării sprijinului către cei care se află în cea mai mare nevoie și pentru care trebuie depuse toate eforturile privind incluziunea socială sustenabilă“, a spus Cogargeanu.

De aceea, cei din USR au intervenit cu două amendamente:

La Anexa nr 1 la HCL 265/2021 se completează cu următoarea Notă:

„RAEDPP, ca bun și eficient administrator al acestor spații locative, va încheia un protocol de colaborare cu DGASPC prin care sa poată institui un sistem de identificare rapidă a copiilor din centrele sociale care devin majori și să le asigure acestora suport în întocmirea dosarului. Mai mult, pentru ca aceste persoane ce provin din centrele sociale să beneficieze de un sprijin real protocolul trebuie să prevadă și procedura prin care acestea vor fi îndrumate și către AJOFM în vederea obținerii unui loc de muncă sau a unei eventuale calificări prin frecventarea cursurilor de calificare.“

De asemenea, anexa nr 3 la HCL 265/2021 se modifică după cum urmează:

„Punctajul punctul A1 se modifcă de la 18 pct la 40 pct. Punctul B7 se modifică și va avea următoarea formă:

Persoanele care sunt apte de muncă cu vârsta de până la 60 de ani și care nu sunt încadrate în câmpul muncii, cu excepția tinerilor proveniți din centrele sociale, vor fi depunctate cu -30 de puncte.“

O altă reglementare introdusă în comun de USR și PNL prevede că „cei care au cazier nu mai au acces la locuințele sociale din Henri Coandă.“

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: