Connect with us

Actual

Un constănțean a ajuns consilierul guvernatorului BNR! Vedeți cine anume

Maria Ionescu

Publicat

la

Enache Jiru, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, ocupă, de câteva săptămâni, postul de consilier al Guvernatorului Băncii Naţionale a României(BNR) Mugur Isărescu. Se pare că Enache Jiru îl consiliază pe Guvernatorul Băncii Centrale în probleme de administrarea rezervelor internaţionale, operaţiuni de piaţă şi trezorerie. Enache Jiru a fost demis din funcţia de secretar de stat pe probleme de trezorerie în MFP la începutul lunii octombrie 2017. El a mai fost preşedinte al CEC în perioada august 2004 – aprilie 2005. Jiru şi-a început activitatea profesională în toamna anului 1990, la Ministerul Finanţelor, ca economist, apoi, din 1991 şi până în 1997, a lucrat la Banca Naţională a României, mai întâi ca economist, apoi ca şef de birou, iar ulterior ca arbitrajist şef. Din 1998 şi până în 2000 a fost director al Trezoreriei BNP – Dresdner Bank România, în perioada iunie 2000 – februarie 2000 a fost vicepreşedinte al CEC, ca apoi, până la sfârşitul lui 2001, să revină la Ministerul Finanţelor ca director general al Direcţiei Generale a Trezoreriei statului. Din decembrie 2001 şi până în august 2004, Jiru a ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor, fiind responsabil de coordonarea activităţilor aferente managamentului datoriei publice şi trezoreriei, dar şi de coordonarea managementului relaţiilor cu instituţiile financiare internaţionale – Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. După mai puţin de un an la conducerea CEC, în perioada august 2004 – aprilie 2005, Jiru a trecut în mediul privat, fiind în intervalul aprilie 2005 – noiembrie 2005 consultant al companiei Energy Services, iar apoi, pentru doi ani, vicepreşedinte al Energy Holding 2000. Ulterior, din septembrie 2007, a fost, pe rând, preşedinte executiv al MKB Romexterra Fond de Pensii, preşedinte al Comisiei de Selecţie a Administratorului pentru Fondul Proprietatea, membru neexecutiv în Consiliul de Administraţie al CEC Bank, consultant financiar în baza unui contract de colaborare, iar din 2012 era secretar de stat la Ministerul Finanţelor.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Ordinul lui Teodosie: Toți preoții din județ, chemați la Peștera Sf Andrei în 30 noiembrie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Războiul Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie cu autoritățile atinge alt nivel. După ce magistrații i-au respins cererea privind autorizarea pelerinajului la Mănăstirea Sf Andrei, IPS Teodosie e hotărât să cheme toți preoții din județ la mănăstire în 30 noiembrie. Potrivit unei adrese către toate protoieriile din Arhiepiscopia Tomisului, preoții, personalul clerical și călugării sunt înștiințați că sunt delegați în 30 noiembrie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei pentru a săvârși Sfânta Liturghie. Tot IPS mai spune în adresă că Potrivit bisericile vor rămâne deschise pentru închinare și rugăciune individuală.

 

Sursa: dobrogealive.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa. Circulaţia este blocată

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate trei autoturisme. La ora actuală, circulaţia este blocată.

Potrivit Biroului de presă al DRDP Constanţa, accidentul a avut loc între km 183-184, pe calea de rulare Constanţa – Bucureşti. În acest eveniment au fost implicate 3 autovehicule, două persoane fiind rănite.

Circulația rutieră este blocată la această oră în zona producerii accidentului.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 183, pe sensul către București, localitatea Medgidia, județul Constanța, un autoturism a colizionat un autotren oprit din cauza unor probleme tehnice. Din primele informații, două persoane au suferit leziuni. Traficul rutier este întrerupt pe sensul către Capitală, formându-se coloană de aproximativ 700 de metri.

Reamintim că pe tronsonul kilometric 130 – 212 al autostrăzii A2 București-Constanța se circulă în condiții de ceață densă, astfel că șoferii sunt sfătuiți să sporească atenția la volan, să reducă viteză, să evite manevrele riscante în trafic, să folosească în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculelor și să mărească distanța de siguranță între vehicule.

Update: În urmă cu puţină vreme, circulația a fost reluată pe o bandă pe autostrada A2 București-Constanța.  Impactul s-a soldat cu rănirea gravă a unei persoane și rănirea ușoară a alteia, ambele fiind transportate la spital pentru investigații medicale.

Se estimneză ca circulația să fie reluată, în condiții normale, în 30 de minute.

Update2: Circulaţia a fost reluată pe ambele benzi.

Foto: DRDP Constanţa

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Spitalul Județean Constanța crește capacitatea de testare PCR

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Spitalul Județean “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat cu un  nou echipament de ultimă generație, esențial activității din cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară. Este vorba despre un sistem automat de extracție a acidului nucleic datorită căruia va crește capacitatea de testare PCR. Acesta a fost achiziționat de Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor și valoarează 135.000 lei.

Mulțumim pentru această investiție și efortul pe care l-ați făcut, sperăm ca societatea civilă să participe, în continuare, la bunul mers al acestei situații, care este și greu de suportat, și greu de gestionat, pentru că nimeni de pe planeta aceasta nu a fost pregătit nici logistic, nici uman, să se confrunte cu așa ceva, și atunci, trebuie să ne mobilizăm, să fim uniți, pentru că este singura șansă să depășim toate problemele care apar.”, a declarat Ioan Tiberiu Tofolean, managerul SCJU Constanța.

Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul SCJU mai dispune de 2 echipamente de testare PCR, achiziționate de către Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor și Sindicatul Liber al Navaliştilor.

Noul echipament are o capacitate de lucru mai mare. Poate prelucra 48 de probe în același timp și, datorită vitezei, durata de lucru este de aproximativ o oră. Mai mult, datorită noului echipament achiziționat de către Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul SCJU poate prelucra zilnic până la 160 de probe.

“De la începutul activității, în cadrul Laboratorului au fost efectuate 14 000 teste PCR.”, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: