Connect with us

Actual

Un constănțean care și-a omorât tatăl a fost trimis în judecată

Publicat

la

Prin rechizitoriul din data de 31 martie a.c. al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.F. (fiul), acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului şi care a fost cercetat în stare de arest preventiv.

Din probatoriul administrat a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în ziua de duminică, 06 februarie 2022, în jurul orelor 1720, în incinta unei societăţi comerciale de pe str. Cumpenei, din municipiul Constanţa, ce aparţinea mamei sale, pe fondul unei stări familiale conflictuale şi a neînţelegerilor din motive materiale, în cursul unei altercaţii, inculpatul l-ar fi ucis cu intenţie pe tatăl său, victima P.F. (tatăl), în vârstă de 66 de ani, căreia i-ar fi aplicat lovituri în mod repetat cu un cuţit în zona gâtului, astfel că i-a provocat grave leziuni ce au condus imediat la moarte, prin asfixie mecanică, consecinţa obstrucţiei căilor respiratorii cu sânge, urmarea unei plăgi înţepat-tăiate la nivel cervical cu interesare vasculară (artera carotidă comună şi vena jugulară internă) şi traheală.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pe parcursul anchetei penale inculpatul s-a prevalat iniţial de dreptul de a nu da declaraţii şi de a nu se auto-incrimina, însă ulterior a solicitat să fie audiat şi a invocat că întregul conflict ar fi fost generat de victimă şi că nu îşi aminteşte cu exactitate desfăşurarea întregului incident care a dus la moartea tatălui său.

Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil., au precizat reprezentanții Compartimentului de Informare și Relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Un autotren încărcat cu îngrășăminte bio s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui

Publicat

la data de

Scris de

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pe Autostrada A2 București – Constanța la un accident în urma căruia un autotren s-a răsturnat.

În această după-amiază, în jurul orei 14.30, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să intervină pe Autostrada Soarelui, calea 2, km 45, la un accident rutier, în urma căruia un autotren, încărcat cu 23 de tone de rocă fosfatică granulată (îngrășământ bio), s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului nu s-au înregistrat victime sau poluări ale mediului.

”La sosirea pompierilor militari la fața locului s-au identificat scurgeri ușoare de combustibil din rezervorul autovehiculului, însă pericolul a fost înlăturat urgent.

Salvatorii au asigurat măsuri de protecție pentru a înlătura orice pericol.

Circulația nu a fost întreruptă nici un moment pe respectivul tronson de drum.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Călărași.

Foto: Facebook/ISU Călărași

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Minor din Constanța, arestat pentru furt calificat

Publicat

la data de

Scris de

Un minor din Constanța a fost arestat pentru furt calificat.

Urmare a cercetărilor în două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat 2 minori, de 13, respectiv 16 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, în noaptea de 14/15 august a.c., cei doi au sustras o bicicletă, prin forțarea sistemului de asigurare al suportului de bicicletă, montat pe plafonul unui autoturism.

Totodată, la data de 15 august a.c., bărbații au sustras un telefon mobil, dintr-un rucsac lăsat nesupravegheat pe plajă.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate și restituite persoanelor vătămate.

La aceeași dată, minorul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea sesizării instanței de judecată.

Ieri, a fost admisă propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu într-un apartament din Medgidia. O femeie a fost evacuată de vecini

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 16 august, în jurul orei 13.20, s-a declanșat un incendiu într-un apartament din Medgidia, situat pe strada Independenței, nr. 69, etajul IV.

Potrivit ISU Constanța, la fața locului intervin 3 autospeciale de stingere, un SMURD B, un echipaj de Descarcerare de la Medgidia.

O persoană – femeie – a fost evacuată de vecini. Intervenția este în dinamică.

Se pare că incendiul s-a manifestat la tabloul electric.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: