Connect with us

Politica

Un deputat constănțean printre salvatorii lui Dragnea

Published

on

Conducerea PSD Constanța a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că susține moțiunea propusă de conducerea PSD și partenerii de guvernare – ALDE – împotriva propriului Guvern. În aceste condiții, faptul că deputații și senatorii constănțeni social democrați i-au acordat vot lui Dragnea, știam deja. De asemenea, liberalii au precizat, prin vocea noului președinte al partidului, Ludovic Orban, că vor fi prezenți în sala de plen, dar nu vor vota. Astăzi, am aflat că deputatul exclus de Tăriceanu din ALDE, Mircea Banias a participat la ședința din plen, dar nu a votat. A declarat pentru “Ordinea.ro” că nu are niciun motiv să voteze. Aceleași lucru l-a făcut și deputatul USR, Stelian Cristian Ion. A fost în sală, însă nu a votat.

La finalul votului, moțiunea PSD – ALDE sau Dragnea și Tăriceanu au strâns 241 de voturi. Comisarul.ro a făcut un calcul al acestui scor “covârșitor”, pe care îl prezentăm și noi. “Ei l-au salvat pe Dragnea! Nu i-ați văzut niciodată. Poate cu excepția lui Pambuccian. Da, sunt cei 17 deputați de la minorități. Cine i-o fi convins să voteze, oare? Doi au absentat. 15 au votat PENTRU și Dragnea a strâns cele 241 de voturi. „O victorie covârșitoare”, cum declara Firea imediat după moțiune… 241-15= 226…, nu 233…PSD – ALDE au avut doar 226 de voturi”, scriu cei de la Comisarul.ro.

Toate celelalte grupuri parlamentare (PNL, USR, UDMR și PMP) cu excepția minorităților s-au abținut de la vot. Adică, fix calculul Comisarul.ro. Singurii doi deputați ai minorităților care au fost absenți la vot sunt Ovidiu Ganț și Victoria Longher. “Fraților, toți am plecat după fenta cu UDMR-ul și ei au făcut-o cu minoritățile…”, mai scrie Comisarul.ro.

Cine sunt cei care au votat pentru Dragnea – Tăriceanu?

 1. Pambuccian Varujan UAR
 2. Vicelideri Zisopol Dragoş Gabriel UER
 3. Secretari Firczak Iulius Marian UCRR
 4. Ghera Giureci-Slobodan din 1 feb. 2017 UCR
 5. Membri Adnagi Slavoliub USR
 6. Csokany Petronela-Mihaela UBBR
 7. Furic Iarco UDSCR
 8. Ganţ Ovidiu Victor FDGR
 9. Grosaru Andi-Gabriel RO.AS.IT
 10. Ibram Iusein UDTR
 11. Ignat Miron CRLR
 12. Longher Victoria DOM POLSKI
 13. Petreţchi Nicolae-Miroslav UUR
 14. Popescu Mariana-Venera AMR
 15. Stoica Bogdan-Alin ALAR
 16. Vasile Daniel Pro Europa
 17. Vexler Silviu FCER

Pe lista celor care au girat moțiunea PSD – ALDE se află și un parlamentar constănțean. Este vorba despre Iusein Ibram (UDTR). Curioși să știm dacă cele prezentate corespund cu realitatea și care ar fi motivul pentru care ar fi acordat vot de încredere pentru moțiunea propusă de PSD și ALDE, l-am contactat telefonic pe deputat, însă acesta nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro”. Îi așteptăm explicația!

Ibram vine din Tulcea, de două mandate este ales la nivel național pentru că așa prevede legea, iar Uniunea Democrată Turcă are sediul în municipiul Constanța, localitate de unde deputatul face și declarațiile politice.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!