Connect with us

Politica

Un deputat constănțean printre salvatorii lui Dragnea

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Conducerea PSD Constanța a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că susține moțiunea propusă de conducerea PSD și partenerii de guvernare – ALDE – împotriva propriului Guvern. În aceste condiții, faptul că deputații și senatorii constănțeni social democrați i-au acordat vot lui Dragnea, știam deja. De asemenea, liberalii au precizat, prin vocea noului președinte al partidului, Ludovic Orban, că vor fi prezenți în sala de plen, dar nu vor vota. Astăzi, am aflat că deputatul exclus de Tăriceanu din ALDE, Mircea Banias a participat la ședința din plen, dar nu a votat. A declarat pentru “Ordinea.ro” că nu are niciun motiv să voteze. Aceleași lucru l-a făcut și deputatul USR, Stelian Cristian Ion. A fost în sală, însă nu a votat.

La finalul votului, moțiunea PSD – ALDE sau Dragnea și Tăriceanu au strâns 241 de voturi. Comisarul.ro a făcut un calcul al acestui scor “covârșitor”, pe care îl prezentăm și noi. “Ei l-au salvat pe Dragnea! Nu i-ați văzut niciodată. Poate cu excepția lui Pambuccian. Da, sunt cei 17 deputați de la minorități. Cine i-o fi convins să voteze, oare? Doi au absentat. 15 au votat PENTRU și Dragnea a strâns cele 241 de voturi. „O victorie covârșitoare”, cum declara Firea imediat după moțiune… 241-15= 226…, nu 233…PSD – ALDE au avut doar 226 de voturi”, scriu cei de la Comisarul.ro.

Toate celelalte grupuri parlamentare (PNL, USR, UDMR și PMP) cu excepția minorităților s-au abținut de la vot. Adică, fix calculul Comisarul.ro. Singurii doi deputați ai minorităților care au fost absenți la vot sunt Ovidiu Ganț și Victoria Longher. “Fraților, toți am plecat după fenta cu UDMR-ul și ei au făcut-o cu minoritățile…”, mai scrie Comisarul.ro.

Cine sunt cei care au votat pentru Dragnea – Tăriceanu?

 1. Pambuccian Varujan UAR
 2. Vicelideri Zisopol Dragoş Gabriel UER
 3. Secretari Firczak Iulius Marian UCRR
 4. Ghera Giureci-Slobodan din 1 feb. 2017 UCR
 5. Membri Adnagi Slavoliub USR
 6. Csokany Petronela-Mihaela UBBR
 7. Furic Iarco UDSCR
 8. Ganţ Ovidiu Victor FDGR
 9. Grosaru Andi-Gabriel RO.AS.IT
 10. Ibram Iusein UDTR
 11. Ignat Miron CRLR
 12. Longher Victoria DOM POLSKI
 13. Petreţchi Nicolae-Miroslav UUR
 14. Popescu Mariana-Venera AMR
 15. Stoica Bogdan-Alin ALAR
 16. Vasile Daniel Pro Europa
 17. Vexler Silviu FCER

Pe lista celor care au girat moțiunea PSD – ALDE se află și un parlamentar constănțean. Este vorba despre Iusein Ibram (UDTR). Curioși să știm dacă cele prezentate corespund cu realitatea și care ar fi motivul pentru care ar fi acordat vot de încredere pentru moțiunea propusă de PSD și ALDE, l-am contactat telefonic pe deputat, însă acesta nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro”. Îi așteptăm explicația!

Ibram vine din Tulcea, de două mandate este ales la nivel național pentru că așa prevede legea, iar Uniunea Democrată Turcă are sediul în municipiul Constanța, localitate de unde deputatul face și declarațiile politice.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Felix Stroe și-a început mandatul la #Ministerul din Umbră  

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva săptămâni, social democrații și-au desemnat noii lideri de departamente ale partidului. Aceste structuri de specialitate ale PSD sunt considerate ca fiind „Guvernul din umbră” al partidului. Potrivit listei, printre cei 25 de lideri care conduc departamentele de lucru ale PSD se numără și președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor. Într-o postare pe Facebook, conducerea Departamentului pentru Infrastructură și Transport al „#PSD“ a anunțat că s-a reunit, astăzi, în prima ședință.

„Ne propunem ca, în perioada următoare, să fim o sursă de proiecte și propuneri care să sprijine activitatea colegilor din Guvern. Am pus la punct elementele organizatorice și de funcționare a echipei de lucru, pentru ca de săptămâna viitoare să dezvoltăm idei și perspective în domeniu“, se arată în mesajul PSD.

Iată lista completă a noilor șefi de departamente de specialitate ale PSD: Departamentul pentru Muncă și Justiție Socială – Adrian Solomon, deputat; Departamentul pentru Educație Națională – Gavrilă Camelia, deputat; Departamentul pentru Sănătate Florian – Dorel Bodog, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – Ilan Laufer, fost ministru; Departamentul pentru politici fiscal-bugetare – Cristian Socol, economist, profesor la ASE; Departamentul pentru Justiție și Libertăți Cetățenești Robert – Marius Cazanciuc, senator, fost ministru; Departamentul pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală – Valeriu Steriu, deputat; Departamentul pentru Mediu Pană – Adriana-Doina, deputat, fost ministru și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Administrație Publică si Dezvoltare Regională – Adrian Dragoș Benea, senator, liderul PSD Bacău; Departamentul pentru Infrastructură Și Transport – Felix Stroe, liderul PSD Constanța, fost ministru al Transporturilor; Departamentul pentru Politica Externă – Titus Corlățean, senator, fost ministru; Departamentul pentru Afaceri Europene – Angel Tîlvăr, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Apărare Dorel – Gheorghe Căprar, deputat; Departamentul pentru Afaceri Interne – Ionel-Daniel Butunoi, senator; Departamentul pentru Cultură si Identitate Națională – Lucian Romașcanu, senator, fost ministru; Departamentul pentru Tineret și Sport – Alexandra Presură, deputat; Departamentul pentru românii de pretutindeni – Lilla Debelka, Secretar de Stat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni; Departamentul pentru Comunicații și Societate Informațională – Gemma Luminița Iosip, Director Programul ANCOM; Departamentul pentru Economie – Gheorghe Șimon, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Ape și Păduri – Alexandru Stănescu, deputat; Departamentul pentru Energie – Iulian Iancu, deputat; Departamentul pentru Cercetare și Inovare – Mihnea – Cosmin Costoiu, senator; Departamentul pentru Turism – Rodica Paraschiv, deputat; Departamentul pentru Fonduri Europene – Roxana Mânzatu, deputat și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Revoluționari și Eroii Martiri – Valentin Mărgineanu, lector universitar.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rovana Plumb și jurnalista Carmen Avram deschid lista PSD pentru europarlamentare – surse

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Negocierile pentru Lista PSD pentru alegerile europarlamentare sunt în toi. Deja a fost convocată o ședință a Comitetului Național Executiv al PSD pentru luni în care Lista urmează a fi votată și apoi făcute preparativele pentru depunerea ei și a semnăturilor strânse la Biroul Electoral Central (BEC).

Deși sunt negocieri grele…. Lista e în mare schițată după întâlnirile de ieri dintre președintele Liviu Dragnea și lideri ai partidului. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO social-democrații mizează pe 12-14 locuri de europarlamentar. Asta în procente ar însemna aprox.30 la sută onținut la urne.

Iată lista (nefinală):

Rovana Plumb, deputat, ministrul Fondurilor Europene și președinte al PSD Dâmbovița

Carmen Avram, realizator TV Antena 3

Claudiu Manda, deputat, președintele Comisiei de Control al SRI, Presedintele PSD Dolj

Victor Negrescu, fost ministru, președințe PES Activist

Chris Terhes, preot și președintele Romanian Coalition din SUA

Dragoș Benea, deputat, președinte PSD Bacau

Dan Nica, actual europarlamentar

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de pretutindeni și deputat

Carmen Moldovan, deputat

Ioan Mircea Pașcu, actual europarlamentar sau Aurelia Fedorca, primar Negrești Oaș

Maria Grapini, actual europarlamentar (intră pe listă după negocierile dintre PSD și PPUsl)

În funcție de scorul obținut la urne ar mai putea intra următorii:

Emilian Pavel, Catalina Ștefănescu, Andi Cristea, Răzvan Popa, Claudia Țapardel, Gabriela Zoană, Victor Boștinaru – actuali europarlamentari sau/și alți lideri social-democrati. În calcule ar fi și Bianca Gavriliţă, deputat.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

ALDE se laudă cu… 800.000 de semnături strânse pentru europarlamentare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) anunță că au strâns până acum peste opt sute de mii de semnături pentru sprijinirea listei de candidați pentru alegerile europarlamentare. Cu toate că baremul legal a fost depășit de mult, oamenii lui Tăriceanu susțin că vor depune în final peste un milion de semnături la Biroul Electoral Central (BEC).

“Am centralizat la sediul ALDE, până în acest moment, peste 800.000 de semnături venite de la organizațiile din țară. Sperăm ca, până la finalul campaniei de strângere de semnături, să depășim cifra de 1 milion. Mulțumim tuturor românilor pentru susținerea acordată!”, susțin cei de la ALDE pe pagina de Facebook, anunț însoțit de fotografii care dovedesc numărul mare de semnături strâns.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: