Conecteaza-te cu noi

Societate

Un elev al Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân” a fost admis la Universitatea Harvard

Published

on

Un elev al Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân” din municipiul Constanța a fost admis la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii.

Darius Gabriel Mardaru a fost admis la cea mai prestigioasă universitate din SUA în urma unui parcurs școlar excepțional.

Potrivit responsabilului de comunicare al colegiului, prof. Florentina Gheorghe, încă din clasa a IX-a, ascensiunea lui Darius a fost constantă, el câștigând în fiecare an premii și medalii la competiţii naţionale și internaţionale.

Este vorba despre două calificări în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului; o calificare în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori; Premiul 1 și Medalie de aur la Olimpiada Naţională de Chimie în 2018; Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (IJSO) 2017, Olanda; Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului (IESO) 2019, Coreea de Sud.

Advertisement

A fost acceptat la Universităţile Columbia și Harvard cu bursă integrală la ambele,  la Columbia oferindu-i-se și titlul de tânăr cercetător, un program de cercetare în știinţe pentru cei mai promiţători studenţi care au arătat determinare, pasiune și sete de cunoaștere. Programul este dedicat exclusiv studenţilor pe care Universitatea Columbia îi consideră ca fiind de excelenţă.

La Universitatea Columbia au fost 60 de mii de aplicanţi, iar la Harvard, din 57 de mii de aplicanţi au fost acceptaţi 1.900.

”Darius a decis să aleagă Universitatea Harvard, care, pentru el, reprezintă tot ce și-ar fi putut dori vreodată: elita mondială.”, a precizat prof. Florentina Gheorghe.

Prof. Gheorghe a precizat că Darius își dorește să se specializeze în știinţele pământului și știinţe planetare asociate  cu chimie, dar și neuroștiinţele, biochimia și biologia moleculară îi surâd. Personalitate plurivalentă, nu exclude nici  specializări interdisciplinare, cum ar fi geobiologia, geochimia sau paleobiologia.

”Pe urmele lui Darius, pepiniera de olimpici nu contenește să dea roade chiar și în aceste vremuri dificile. Astfel, la Olimpiada Naţională de Chimie desfășurată online și organizată de Universitatea București, elevii de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” au realizat performanţe remarcabile, după cum urmează:  Atodiresei Andrei, clasa a 9-a, medalie de bronz; Banioti Mihai, clasa a 10-a, medalie de bronz, Mitache Monica, clasa a 11-a, medalie de argint și calificată în lotul lărgit în vederea participării la olimpiadă internațională.

Advertisement

Nu putem decât să fim foarte mândri de această preluare de ștafetă și să sperăm că viitorul va permite obţinerea altor performanţe la fel de strălucite, în condiţii educative normale.”, a subliniat prof. Florentina Gheorghe.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions