Connect with us

Politica

Un fost fotbalist de la Oțelul Galați se va ocupa de… Economia României. Marius Humelnicu este senator PSD

Published

on

Senatorul Marius Humelnicu (44 ani), propunerea PSD pentru postul de ministru al Economiei, a făcut fotbal de performanță până în anul 2007, când în urma unei accidentări și-a întrerupt cariera sportivă. În 2009, în timpul Guvernului PDL-PSD condus de Emil Boc, a fost numit Director Coordonator în cadrul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Galaţi. S-a specializat în achiziții publice și a ajuns secretar de stat în Transporturi în 2015, apoi City manager și viceprimar în Galați.

Întrebat luni seara ce îl recomandă pe Marius Humelnicu, fost fotbalist, la Ministerul Economiei, liderul PSD Marcel Ciolacu a spus:

“E inginer, senator, șeful Comisiei IT”.

El a mai spus ca Humelnicu a fost propus de PSD Galați, organizație în a cărei conducere este.

De la fotbal de performanță la politică, doar un pas

Marius Humelnicu s-a născut la data de 22 octombrie 1977, în oraşul Galaţi. După absolvirea Liceului cu Program Sportiv din Galaţi, Marius Humelnicu a urmat cursurile Universităţii “Dunării de Jos” Galaţi, Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială şi Tehnologică.

În paralel, a jucat fotbal la mai multe echipe, atât din ţară, cât şi din străinătate: în ţară la Dunărea Galaţi, Oţelul Galaţi, Gloria Buzău, Cimentul Fieni, Dacia Unirea Brăila, iar în străinătate la Şahdag Ǫusar şi Gilan Ǫabala din Azerbaidjan, potrivit Adevărul.

În urma unui accident la piciorul drept în anul 2007 și-a întrerupt cariera sportivă. În anul 2009 a fost numit Director Coordonator în cadrul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Galaţi. În anul 2010 finalizează cursurile de master “Drept şi Administraţie Publică Europeană” în cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea “Danubius” Galaţi.

S-a specializat și în 2021 a ajuns expert în achiziții publice. Începând din 2013 a ocupat funcția de Şef Serviciu A.R.R. – Autoritatea Rutiera Română Galaţi. În anul 2015 a finalizat studiile de master “Siguranţa şi performanţele circulaţiei rutiere”, Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii “Gheorghe Asachi” din Iaşi. În august 2015 a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

În 2016 a ajuns City Manager al orașului Galați, social-democratul Marius Humelnicu fiind singurul candidat înscris la examenul pentru acest post de administrare al orașului. În toamna anului trecut a fost ales viceprimar al Municipiului Galați.

Un accident i-a întrerupt cariera sportivă

Marius Humelnicu (44 de ani) a fost fotbalist profesionist până la 30 de ani, jucând inclusiv la Oțelul Galați. În urma unui accident la piciorul drept în anul 2007 și-a întrerupt cariera sportivă, notează hotnews.ro. Ca membru al organizației gălățene a PSD a devenit șef al Direcției pentru Sport Galați și apoi șef al Autorității Rutiere Galați.

Asupra sa au exista și suspiciuni de blat, scrie Libertatea.ro

Ce venituri și datorii are Marius Humelnicu: Are credite în valoare de peste 142.000 de euro

Conform celei mai recente declarații de avere, de pe portalul Agenției naționale de Integritate, Marius Humelnicu a avut anul trecut venituri de 116.092 de lei de la primăria Municipiului Galați și de 4.456 de lei de la Senatul României.

De asemenea, conform declarației de interese, Marius Humelnicu este vicepreședinte al Organizației Județene PSD Galați.

Soția sa, Corina Humelnicu, lucrează la Asociaţia de Dezvoltarea Intercomunitarã Serviciul Regional Apã Galaţi și a avut venituri de peste 27.000 de lei.

Împreună au două apartamente cumpărate în 2011 și respectiv 2018.

La capitolul active financiare, Marius Humelnicu are deschise 2 depozite la Banca Transilvania, unul de 11.000 de lei și altul de 2.500 de euro, dar are și 11.036 de lei în fonduri de investiții, inclusiv fonduri private de pensii.

La capitolul datorii, Marius Humelnicu are două credite la Piraeus Bank: unul de 29.250 de euro contractat în 2011 cu scadență în 2041, iar altul de 84.290 de lei contractat în 2018, care este scadent în 2023.

Humelnicu a mai luat un credit de 351.000 de lei în 2018 de la banca Transilvania, care este scadent în 2042 și un credit de 128.589 de lei de la Porsche Leasing, contractat în 2018 cu scadență în 2023. În total creditele în lei ajung la aproape 564.000 de lei (circa 113.000 euro).

Lista completă a miniștrilor cu care PSD vrea să intre în Guvernul Ciucă

  • Sorin Grindeanu – vicepremier și ministru al Transporturilor
  • Adrian Câciu – Finanțe
  • Alexandru Rafila – Sanatate
  • Vasile Dâncu – Apărare
  • Marius Budăi – Muncă
  • Gabriela Firea – Familie și Tineret
  • Marius Humelnicu – Economie
  • Lucian Romașcanu – Cultură
  • Adrian Chesnoiu – Agricultură
  • Marian Neacșu – Secretar General al Guvernului
sursa foto: stiripesurse.ro

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!