Connect with us

Politica

Un lider PNL cere demiterea ministrului Tanczos Barna, după scandalul imnului secuiesc de la hochei

Published

on

Naționala de hochei a României a intonat imnul neoficial al ținutului secuiesc, iar în peluza maghiară se afla inclusiv ministrul Mediului din România, Tanczos Barna. Vicepreședinte al PNL și lider al PNL Sălaj, Adrian Cozma, îi cere premierului Nicolae Ciucă să-l demită de urgență pe Tanczos Barna pentru sfidarea la adresa simbolurilor românești.

”INADMISIBIL!

Am rămas consternat și sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat în Slovenia la Campionatul Mondial de Hochei.

România a fost umilită și de jucătorii care au cântat imnul Ținutului Secuiesc și de ministrul Tanczos Barna, care s-a pus la peluza galeriei Ungariei, și a girat acest comportament nedemn și care nu e o întâmplare. Ne aducem aminte de un alt episod, când același Tanczos Barna a refuzat să interzică imnul secuiesc la meciurile de hochei pe vremea când era președinte al Federației și care a spus: “Vom cânta și de acum înainte”.

Advertisement

Este incalificabil gestul de ieri și măsurile pe care trebuie să le luăm trebuie să fie ferme și imediate. Cer premierului demiterea ministrului Tanczos Barna din funcția de ministru. Simbolurile țării sunt sfinte pentru orice român de orice etnie. Cine nu respectă simbolurile țării, nu poate face parte din Guvernul României!”, scrie Adrian Cozma.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement