Connect with us

Actual

Un miliardar american anunță cea mai mare criză economică. Vor fi țări în faliment, bănci, spitale și universități închise!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Miliardarul american Jim Rogers: vine cea mai mare criză economică. Vor fi țări în faliment, bănci, spitale și universități închise
La sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor va debuta o criză financiară majoră, spune investitorul legendar Jim Rogers. Datoriile sunt mai mari decât acum 10 ani și de aceea și șocul va fi mai mare, iar băncile centrale nu vor mai putea face nimic. Vor fi țări în faliment și vor dispărea instituții foarte vechi, precum muzee, spitale, universități și bănci. Să ne pregătim pentru ce este mai rău! Acesta este avertismentul unuia dintre cei mai experimentați investitori din piețele financiare mondiale, scrie profit.ro.

Jim Rogers, cel care a fondat în anii ’70 Quantum Fund, împreună cu George Soros, anticipează că un crah bursier va premerge o criză economică majoră, cea mai mare din ultimii zeci de ani. „Câteva acțiuni din America intră în bubble. Balonul speculativ va veni și va intra în colaps. Ar trebui să fim îngrijorați”, a declarat Rogers pentru emisiunea Bottom Line a publicației online Business Insider. Va fi însă “un noroc” pentru jurnaliști, pentru că vor avea o criză de relatat, a mai adăugat el.

Momentul este aproape. Întrebat de realizator când va începe șocul financiar, Rogers a răspuns, fără să șovăie, că la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor. Nu știe care va fi factorul declanșator. Cel mai probabil, ar fi un faliment care să antreneze panica investitorilor că va urma o spirală a imposibilității de plată a datoriilor. Poate fi, de exemplu, falimentul unui fond de pensii. La început va fi negat faptul că va avea implicații, dar se va repeta povestea din anii 2007-2008. În anul 2007 Islanda a dat faliment, dar investitorii au spus că este o țară mică. Au urmat însă Irlanda, Bear Sterns, Lehman Brothers, spune Rogers. Datorii mult prea mari ca să nu vină o criză Cât de mare va fi crahul?, a fost întrebat investitorul legendar. „Va fi cel mai rău din viața ta!”, îi răspunde realizatorului Henry Blodget. „Va fi cel mai mare și din viața mea și sunt mai în vârstă ca tine.” Născut în 1942, Rogers are 74 de ani.
Argumentele celor 2 sunt clare. Dacă în anul 2008 am avut o criză a datoriilor care erau prea mari, în prezent acestea sunt încă și mai ridicate. „Datoria de atunci este nimic față de ce este acum”, spune Rogers, aducând în discuție că, la criza precedentă, China avea excedent, bani pentru zile grele, dar acum până și a 2-a putere economică a lumii are datorii mari. Nu va fi salvare În ciclul precedent, au fost băncile centrale cele care au intervenit pentru a opri siprala distrugerii creditului. Vor reuși de data aceasta să împiedice criza? Rogers crede că nu. Vor fi oameni care vor vedea că dobânzile cresc și nu fac față cu plățile; vor cere ajutor, inclusiv la băncile centrale. Acesta nu va veni. „Vor încerca, dar nu va merge”, este părerea miliardarului american despre noul intervenționism monetar. Cât de gravă va fi Cum se va manifesta criza? „Veți vedea guverne falite, veți vedea țări falite”, răspunde Rogers. Amintește că, la criza precedentă, s-a prăbușit banca americană de investiții Lehman Brothers care avea 150 de ani. Acum nu mai vorbește nimeni despre ea. Se va întâmpla la fel și vor dispărea instituții foarte vechi: muzee, spitale, universități, instituții financiare, a conchis investitorul.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: A condus cu permisul anulat și și-a dat date de identificare false! A fost reținut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au identificat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din localitatea Castelu, județul Constanța, care a condus un autoturism pe raza municipiului, având permisul de conducere anulat din luna aprilie 2017.

Inițial, tânărul în cauză a declarat polițiștilor date de identitate aparținând unei alte persoane, fiind vorba despre o rudă a acestuia.

În urma cercetărilor desfășurate, polițiștii l-au reținut pe tânăr pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri corespunzătoare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: 4 vânzători ambulanți de țigări, amendați de polițiștii locali

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 21 ianuarie, în intervalul orar 08.00-16.00, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța  au legitimat  4 persoane despre care existau indicii ca ar comercializa în mod ilicit țigări netimbrate. Acestea au fost conduse la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identității.

Comercianții ambulanți acționau în zona Piața Griviței, Piața Tomis 3 și zona Eden. In urma acestei activități de prevenire și combatere a comerțului stradal neautorizat s-au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 3.000 lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare a pachetelor  de țigări fără timbru accizabil.

Una dintre persoanele care făcea comerț ambulant în zona Eden a fost prinsă de două ori în aceeași zi, prima dată la ora 9.00, iar a doua oară după amiază, la ora 15.00.

Pentru o altă persoana s-au întocmit actele de constatare vizând săvârșirea  infracțiunii prevăzute de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006, deoarece aceasta  a fost depistata comercializând ilicit 70 de pachete de țigarete fără timbru accizabil, susceptibile a fi produse de contrabanda. La săvârșirea  infracțiunii, persoana s-a folosit de un autoturism utilizat în regim de taxi.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare.

”Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, precizează Biroul de presă al Poliției Locale Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier în Lazu! O femeie a fost rănită pe trecerea de pietoni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 7.30, în localitatea Lazu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unui pieton. Potrivit IPJ Constanța, un bărbat de 63 de ani a condus un autoturism pe DN 39, în localitatea Lazu, dinspre Agigea către Constanța.

În momentul în care a ajuns la marcajul pietonal din localitatea Lazu nu a acordat prioritate și a accidentat o femeie de 50 de ani care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.

In urma impactului a rezultat vânătoarea corporală ușoara a femeii. In cauza s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: