Conecteaza-te cu noi

Actual

Un mort și trei răniți după ce o locomotivă a lovit un vagon de călători, în Gara Galați

Published

on

accident feroviar

Un grav accident feroviar s-a produs în această seară în Gara din Galați. Un tren de călători care se afla în stație și urma să plece spre Mărășești a fost lovit de  locomotivă.

Potrivit Biroului de presă al CFR Călători, ”la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon.”

Aceeași sursă a menționat că în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul..

Advertisement

Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului.

Din nefericire, una dintre persoanele rănite, o femeie – conductor al trenului, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital i-a fost fatal.

”CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate.

Trenul Regio 7576 ca urma să realizeze cursa Galați – Mărășești a fost format dintr-o altă garnitură și a plecat din stația Galați la ora 21:03, cu 78 minute întârziere. De asemenea, la bordul trenului se află o nouă echipă de tren: mecanic, conductor și șef de tren.”, au precizat reprezentanții CFR Călători.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a reacționat imediat după producerea accidentului. El a scris pe pagina de socializare că va urma o reexaminare a tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie.

Advertisement

”În urma incidentului din această seară din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele:

– să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz.

– de altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie.

În calitate de ministru al Transporturilor al Infrastructurii consider că prioritatea CFR Călători este, în primul rând, siguranța călătorilor!”, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Foto: Monitorul de Galați

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions