Connect with us

Administratie

Un nou festival la Constanța dedicat tradițiilor și gastronomiei pescărești

Published

on

conferinta

În perioada 15-18 iunie, la Pavilionul Expozițional din Constanța se va desfășura prima ediție a Festivalului Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești.

Anunțul a fost făcut astăzi, de către președintele CJC Constanța, Mihai Lupu, în cadrul unei conferințe de presă. Alături de el, au fost prezenți directorul CCINA, Ruxandra Serescu, președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO, Corina Martin, directorul Centrului Cultural Județean ”Teodor T. Burada”, Ștefania-Laura Abibula Stroe, precum și alte oficialități.

“Prin intermediul unei colaborări frumoase între instituțiile publice, mediul de afaceri și una dintre cele mai active asociații patronale din domeniul turismului, am decis să punem în scenă un festival care să reflecte tradițiile și gastronomia pescărească. Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești este un proiect pe care personal l-am dorit cu ardoare, iar promisiunea sa este de a oferi o experiență completă tuturor celor care apreciază rețetele autentice dobrogene și iubesc folclorul și tradițiile noastre populare.

Cu speranța că acest festival va bucura locuitorii din Constanța, atrăgând un public numeros și aducând un plus de farmec și energie în viața culturală și socială a județului nostru, mulțumesc colaboratorilor mei pentru sprijinul total pe care l-am primit în organizarea acestui eveniment. Sperăm să continuăm să organizăm cât mai multe evenimente în această formulă!”, a precizat Mihai Lupu.

Aflat la prima ediție, evenimentul este dedicat tradițiilor gastronomice și culturale locale din Dobrogea și aduce laolaltă, pe parcursul celor patru zile de desfășurare, numeroși producători de profil, cherhanale și restaurante cu specific pescăresc, dar și renumiți maeștri bucătari. Aceștia vor participa în calitate de expozanți și vor încânta publicul cu o varietate de produse tradiționale din pește, fructe de mare, dar și cu degustări de vinuri produse în cramele din Dobrogea.

Advertisement

Festivalul  va avea loc la Pavilionul Expozițional din Constanța, unde vor urca pe scenă artiști celebri, dar și unele dintre cele mai renumite tarafuri și ansambluri folclorice care promovează muzica tradițională.

În prima zi a festivalului vor performa: Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul”, Ion Ghițulescu, Ionuț & Doinița Dolănescu, Elena Gheorghe & BAND. Cea de-a doua zi a festivalului îi aduce în scenă pe: Mircea Cazan, Nikolaos Papadopoulos, Viorica Macovei, Valentin Sanfira, precum și ansambluri de dans ale comunității Lipovene, Tătare, Turco-Tătare, Aromâne și Elene. Sâmbătă, 17 iunie, programul continua cu Ionuț Galani & Ansamblul Asteria, Stelu Enache & Ovidiu Lipan Țăndărică, Taraful Lătărețu, Taraful Cleante, Ansamblul Folcloric „Româncuța” Cumpăna, dar și cu câteva momente artistice oferite de Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement