Connect with us

Administratie

Un nou liberal își face loc în Consiliul Local Constanța

Publicat

la

Consilierii locali municipali din Constanța au votat, astăzi, încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a unui mandat de consilier și vacantarea locului de consilier local. Este vorba despre consilierul local PNL dr. Adriana-Teodora Câmpeanu, care și-a înaintat demisia din funcție. Gestul său a avut la bază numirea sa în funcția de director executiv adjunct al Direcției Medico-Sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială. Locul medicului Adriana Câmpeanu ar urma să fie luat în Consiliul Local de următorul supleant pe lista PNL la alegerile locale de anul trecut, Nicolae Constantin.

Comments

comments

Administratie

USR-PLUS Constanța a inițiat un proiect ce împiedică fraudarea concursurilor pentru posturile de funcționari publici

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii municipali USR-PLUS din Constanța au inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea unui protocol de colaborare între Primărie și Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru folosirea unui program ce împiedică fraudarea concursurilor pentru posturi de funcționari publici.

„ANFP, condusă până acum două zile de secretarul de stat din partea USR-PLUS, Liviu Mălureanu, a dezvoltat o aplicație prim care subiectele la concursuri sunt trase la sorți automat, diminuând astfel la minimum posibilitatea de fraudare a examenelor de concurs. Mai multe ministere și instituții au încheiat astfel de protocoale de colaborare, iar aplicația informatică a fost deja folosită cu succes. Obiectivitatea, diminuarea la minimum a fraudelor și transparența la concursuri sunt obiective clar asumate ale USR PLUS în procesul de reformă a administrației publice, de la care nu facem rabat.“, arată USR într-un comunicat.

Cei de la USR-PLUS spun că, cel mai probabil, proiectul va intra pe ordinea de zi a ședinței din octombrie a Consiliului Local.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constănțenii au scăpat de Horia Constantinescu. Dar nu de tot. Se întoarce la OPC

Publicat

la data de

Scris de

Horia Constantinescu a declarat, citat de ZIUA de Constanța (vezi link aici), că i-a înaintat primarului Constanței, Vergil Chițac, solicitarea de încetare a detașării la Primărie. Încetarea activității ar trebui să intre în vigoare cu 1 octombrie 2021. Totodată, Horia Constantinescu i-a cerut președintelui ANPC, Claudiu Dolot, revenirea în postura de șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, mai arată sursa citată.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Regimul Chițac DUBLEZĂ gigacaloria

Publicat

la data de

Scris de

Prețul gigacaloriei va sări în aer. Consilierii locali din Constanța vor vota mâine un proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021. Practic, Chițac propune creșterea prețului gigacaloriei de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Primăria spune că „pretul creste influențat de costul materiei prime și al pierderilor.“

Iată explicațiile:

Pentru populație prețul crește de la 250 la 325 de lei, diferența fiind subvenționată. Noile tarife vor fi supuse aprobării mâine în ședința Consiliului Local.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: