Connect with us

Actual

Un nou parc din Năvodari prinde contur! Vedeți cine a propus înființarea și ce semnificație are

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În luna aprilie a anului 2017, consilierul local PMP, Costel Dumitrașcu   a venit în fața Consiliului Local Năvodari cu un proiect de hotărâre privind „Reconstrucția ecologică”. Fără vreo opoziție, acesta a fost votat în unanimitate.

Conform HCL-ului, orice persoana fizică sau juridică care solicită autorizație de construire pentru locuințe sau alte categorii de obiective își ia angajamentul să planteze arbori/pomi fructiferi. Pentru locuințele unifamiliale se vor planta 3 arbori/pomi fructiferi, pentru locuințele locative dezvoltatorii imobiliari vor planta minim 1 copac pentru fiecare apartament/garsonieră, iar pentru celelalte categorii de construcții se va planta minim 1 arbore/pom fructifer pentru fiecare 100mp construibili.

Persoanele fizice sau juridice care nu dispun pe lângă construcții de spațiu pentru plantarea copacilor vor solicita de la Primăria Năvodari o zonă pentru plantarea acestora (parcuri, spații verzi sau o zonă special destinată acestui scop).

Prin același HCL, persoanele căsătorite vor putea planta un copac într-o zonă special amenajată pentru acest lucru, un copac care să le reprezinte familia. Același lucru pot face și părinții nou născuților, vor putea planta un arbore care să poarte numele copilului. Pentru identificarea fiecărui copac, se recomandă adăugarea unui mic element de personalizare, dar care să nu afecteze în vreun fel dezvoltarea sa naturală.

Acum, după mai bine de un an, „Parcul Renașterea” prinde contur. Acest spațiu va fi destinat persoanelor căsătorite si proaspeților părinți ce doresc să planteze un copac care să îi reprezinte.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Copilul care s-a pierdut în Mamaia a fost găsit. Vezi ce spun polițiștii.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu aproximativ două ore, un copil în vârstă de 12 ani, care se afla pe plajă împreună cu părinții lui și dispăruse de câteva ore, a fost găsit.

Reamintim că poliția stațiunii Mamaia a fost anunțată de dispariția lui în jurul orei 13.30.

Potrivit unui comunicat de presă, IPJ Constanța anunța mai devreme următoarele: Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Ore în șir, băiatul a fost căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța și a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Iată ce spun polițiștii Cenuse Radu Cătălin, din cadrul IPJ Giurgiu, detașat la Poliția stațiunii Mamaia și plt. Ciolacu Valentin Marian, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța despre acest caz:

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.30, polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizați despre dispariția unui minor, de pe o plajă din stațiunea Mamaia.

Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Cetățenii care pot oferi informații sunt rugați să apeleze Poliția stațiunii Mamaia, nr. tel. 0241/831221.

În acest moment, copilul este căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța.

Update: În urmă cu puțină vreme, copilul a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr, salvat de la înec de un polițist aflat în vacanță

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Biroul Rutier Ploiești a intervenit fără ezitare în salvarea unui tânăr ce era să se înece. Sâmbătă, 20 iulie a.c., în jurul orelor 06:30, aflat în concediu de odihnă în județul Constanța, pe plaja stațiunii Costinești, agent de poliție Lucian Lepădatu, în vârstă de 22 ani, a observat în mare cum un tânăr, care se îndepărtase de geamandură, se zbătea să rămână la suprafață și striga după ajutor. Fără să stea pe gânduri, tânărul polițist a sărit în mare și a înotat cât a putut de repede, luând totodată cu el și un colac de salvare și reușind să îl  aducă la mal teafăr. Polițistul, deși nu era în timpul serviciului ori în misiune, nu a irosit nicio clipă și, astfel, a reușit să îl salveze pe cel ce s-a aventurat în larg, fără a fi nevoie ulterior de intervenția unui echipaj de salvare.

„Pe această cale, îi mulțumim colegului nostru, pentru faptul că viața celor din jur este în topul priorităților sale“, spun cei de la Poliție.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: