Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Un nou premiu obținut de o doctorandă a Universității Ovidius Constanța

Published

on

doctorand

Iuliana Linea, doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Științe Umaniste a Universității Ovidius din Constanța (UOC), a obținut locul al II-lea la etapa națională a celei de-a șaptea ediții în România a concursului internațional de difuzare a științei „Ma thèse en 180 secondes”, care a avut loc marți, 18 iunie 2024, la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Doctoranda, coordonată de prof. univ. dr. Monica Vlad, a prezentat, într-un timp limitat la trei minute, rezultatele cercetării realizate în cadrul tezei sale, despre predarea metalimbajului gramatical în ora de limbă străină.

”Obținerea, pentru al cincilea an consecutiv, a unui premiu în cadrul acestui prestigios concurs internațional subliniază, pe de o parte, calitatea cercetărilor realizate în cadrul școlii doctorale, dar și abilitatea doctorandei noastre de a sintetiza și de a prezenta publicului, într-o manieră clară și convingătoare, rezultatele obținute. Participarea tinerilor cercetători la astfel de competiții consolidează cultura comunicațională la nivelul școlilor doctorale și contribuie la plasarea Universității Ovidius din Constanța pe harta performanței academice, într-o rețea de colaborări naționale și internaționale.”, precizează prof. univ. dr. Monica Vlad, directorul Institutului Studiilor Doctorale din cadrul UOC.

Potrivit Biroului de presă al Universității Ovidius, cea de-a șaptea ediție a competiției „Ma thèse en 180 secondes” a fost organizată de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), în parteneriat cu Institutul Francez și cu Radio France Internationale (RFI), iar la etapa națională au participat 15 doctoranzi finaliști din opt universități din România: Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Politehnica din București, Universitatea din Craiova și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

doctorand

Iuliana Linea 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions